Péntek/Friday, 2024 Ápr 26, 7:24:58
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2013 » Január/January » 17 » Aaron Copland - Rodeo/The Red Pony Suite/Prairie Journal/Letter from Home (2006) Naxos
Aaron Copland - Rodeo/The Red Pony Suite/Prairie Journal/Letter from Home (2006) Naxos
3:51:16

Rodeo (Four Dance Episodes): Corral Nocturne by JoAnn Falleta, Buffalo Philharmonic on Grooveshark
FLAC
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Klasszikus / Classical | Megtekintések száma: 1105 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
1 Levin  
0
Aaron Copland amerikai zeneszerző 90 esztendőt élt a 20. században. Hangszerelésben az amerikai zene megteremtőjének tartják. ( Bár Őt megelőzően Bernstein, mi több: Dvořák is viselte ezt a címet. ) Tény, hogy muzsikájával ügyesen egyensúlyoz a modern zene és az amerikai népi motívumok között. A lassan kibomló nyitó harmóniák, melyek oly sok művét jellemzik, a Vadnyugatot idézik az amerikaiak számára. Hihetetlenül termékeny és sokszínű szerző volt. Emellett tanári, kritikusi, lektori, írói, karmesteri tevékenységet is folytatott.

1900. november 14-én született Brooklynban. Öt testvér közül Ő volt a legfiatalabb. 1906-ban írta első dalait, zongorára. Amint felnőtt, Európába jött, hogy európai szerzőktől tanuljon komponálni. Fountainebleau-ben kapcsolatba került a zenei élet számos vezető egyéniségével, köztük Serge Koussevitskyvel. Felkérésére írta első jelentős datrabját 1925-ben, a Bostoni Szimfonikusok számára. Ez egy jazz-hatású orgonaszimfóia, mellyel Copland belépett a hivatásos amerikai szerzők társaságába. (mr3-bartok.hu)



2 Laosz  
0
music Hálás köszönetem!!! music

Name *:
Email:
WWW: