Péntek/Friday, 2017 Jún 23, 2:49:57
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
branko64Ma itt jártak:
Levin, tibuno1, osomfai, rigoboy, Gledix, kalmy, DArdanella, topo, stevehu03, gykrantz, roarrr, taddeo, Jamby, Laosz, hocaapu, DNS07, szungyus, larryz, limre, ols, kondasdiszno, Tibor43, ZOSO1968, Santi_tata, avakum, Wolawola, nagyboti, branko64, ap_small, hydroregia, Pityu, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Május/May » 7 » Agnes Obel - Aventine [Deluxe Edition] (2014) Play It Again Sam Recordings
Agnes Obel - Aventine [Deluxe Edition] (2014) Play It Again Sam Recordings
12:52:17

FLAC
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Egyéb/Other | Megtekintések száma: 435 | Hozzáadta: dali300
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
Az indító Chord Left indít el minket a negyvenpercnyi melankolikus barangolás ösvényén: az egymagában szóló zongora egyfajta neoklasszikus felhangot kreál, miközben tudjuk, hogy itt többről lesz szó. Szinte szó szerint átfolyunk a billentyűk tengerén a Fuel To Fire taktusaiba, ahol útitársként szegődik mellénk a cselló és a hegedű, hogy eljuthassunk az őszi rengeteg mélyére.

Ezt a jelenséget a vonósoknak köszönhetjük: a hangokat staccatósan, vagyis röviden, könnyedén, egymástól elválasztva játszott stílusban kapjuk meg, ahogy a zenészek (csellón Anne Müller és hegedűn Mika Posen) a húrokkal játszva adnak másféle ízt bizonyos daloknak. Az album első kislemezének választott The Curse (melyből érdemes az albumverziót előnyben részesíteni) ezzel a technikával indul el hallójárat-hódító útjára, mellé pedig kiváló aláfestést nyújt a mélyen búgó csellót ellensúlyozni hivatott zongora. Az Aventine igazán rokon lelkületű az imént említett társával, bár itt alig jutnak szerephez a billentyűk, de egy élénk tempójú vonóspárbajt azért kifülelhetünk. Bónuszként szinte áriába hajlik a lezárás, mely tökéletesen vezet át minket az ismét rövid vonósrészekkel operáló, egyébként a lemez egyik legszebb számának is tekinthető Run Cried The Crawlingba.

Tovább vándorolva fiktív utunkon, a sárguló levelek közt lépkedve néhol meg-megmászunk egy-egy dombot, ahol a zongora magaslati levegőhöz jut, és el-elrejtőzik néhány magasabb, pajkosabb dallamsor is a gyakran az erdő mélyét megjáró hangzásvilágban. Rövidebb lélegzetről van szó a Dorian esetében, játékos kilengésekről a Pass Them By-nál, jelentőségteljes támogatásról a Words Are Deadnél. Majd az album zárásánál, a Smoke & Mirrorsnál érkezik el a pillanat, amikor nemcsak mi magunk is fellélegzünk a legvégén a zongorával együtt, hanem itt értjük meg azt is, milyen lenyűgöző lemezen jutottunk épp végig.

/Varju Kitti - phenomenon.hu/

Track listing :

- Disc One -

01.Chord Left
02.Fuel to Fire
03.Dorian
04.Aventine
05.Run Cried the Crawling
06.Tokka
07.The Curse
08.Pass Them By
09.Words Are Dead
10.Fivefold
11.Smoke & Mirrors

- Disc Two -

01.Under Giant Trees
02.Arches
03.September Song
04.Run Cried the Crawling (Live)
05.Chord Left (Live)
06.Fuel to Fire (Live)
07.Aventine (Live)
08.Words Are Dead (Live)
09.The Curse (Live)
10.Dorian (Daniel Matz rework)
11.Fuel To Fire (David Lynch remix)

All songs written and composed by Agnes Obel.


Kód
http://pastebin.com/q7PrYtz7


jelszó / password : psalm69


Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]