Csütörtök/Thursday, 2024 Ápr 25, 9:01:28
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Szeptember/September » 14 » Albert Cummings - Someone Like You (2015) Blind Pig Records
Albert Cummings - Someone Like You (2015) Blind Pig Records
2:27:16

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Blues-rock | Megtekintések száma: 700 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 4
1 Levin  
0
Albert Cummings Massachusetts állambeli Williamsonban született 1968-ban egy olyan családban, ahol ugyan az édesapja is gitáros volt, de nem igazán tanítgatta a fiút. Három akkordot azért megmutatott neki (G-dúr, C-dúr, D-dúr), ettől kezdve egyedül boldogult gitártanár és énektanár nélkül, mint a műfaj minden nagyja ősidők óta.
A bluegrass zenei világában nem sok babér teremhetett egy fiatal bendzsós számára, mert nem számított túl népszerűnek ez a muzsika abban az időben. Az egyik interjúban bevallotta, hogy a bluest sem ismerte, furcsa, de még Eric Claptonról sem hallott! A döntő változást Stevie Ray Vaughan: Texas Flood című albuma jelentette számára, nem akarta elhinni, hogy ilyenre is képes lehet egy gitáros. Aztán 1987-ben főiskolásként Bostonban látta egy koncertjét, s ezzel bevégeztetett. Az évek során minden lemezét megvette, de nemcsak SRV korongjait, hanem azokat is hallgatta és tanult tőlük, akik Stevie-re hatottak (Albert King, Freddie King, B.B. King, Lightnin’ Hopkins – őt különösen nagyra értékelte –, Jimi Hendrix, Albert Collins, Johnny Copeland és a többiek lemezeit).
Lassan érő típusnak számít, hiszen már a húszas éveinek a vége felé járt, amikor a Swamp Yankee nevű saját bandáját megalakította. Velük jelentette meg 1999-ben The Long Way címmel a bemutatkozó lemezét.

A szerencse ezt követően azonban mellé szegődött, mert néhány évvel később felfigyeltek rá Stevie Ray Vaughan ritmus szekciójának, a Double Trouble-nak a tagjai, Chris Layton dobos és Tommy Shannon basszeros. Már velük készítette el a From The Heart című nagylemezét 2003-ban. A cím onnan ered, hogy a stúdióban egy alkalommal megkérdezte tőlük, hogy mit tanácsolna neki Stevie Ray – ezt hogyan játssza? „Szívből” – volt a válaszuk. Az egykori Double Trouble muzsikusaival töltött 19 nap a stúdióban életre szóló élmény volt Albert Cummings számára.
Shannon a két évvel későbbi True to Yourself című albumán is együtt játszott hősünkkel. 2008-ban Feel So Good címmel Cummings egy koncertalbummal örvendeztette meg egyre növekvő számú hívét. A felvételek a Massachusetts állambeli Pittsfield városának Colonial Theatre-jében készültek, igazán értő közönség előtt. Bátran ajánlom a blues-rock rajongók figyelmébe ezt a korongot, mert valami eszméletlen az a gitárjáték, amit Albert itt bemutat. Négy évet kellett várni a következő LP-jére, amely No Regrets címmel került a boltokba és hamarosan az USA, Kanada, és Franciaország iTunes listájának élére is. A Billboard blues listáján az 5. helyig vitte és az év egyik legjobb albumának tartották. (gepnarancs.hu)

A számok:
01. No Doubt 04:33
02. I Found You 04:24
03. Up Your Sleeve 04:25
04. Movin' On 04:44
05. So Strong 04:58
06. Finally In Love 03:48
07. Make Up Your Mind 04:15
08. Little Bird 07:02
09. Meatlocker 03:40
10. I'm In Love With You 03:40
11. Old Dog 03:20
12. Stay Away From My Sister 02:39

A zenészek: Albert Cummings (vocals, guitar); Mike Finnigan (organ); Tony Braunagel (drums); Teresa James (background vocals).

Kód
http://pasted.co/62f7fddc

2 jakja  
0
Köszönöm !

3 Levin  
0
Szívesen!

4 topo  
0
Köszönöm!

Name *:
Email:
WWW: