Kedd/Tuesday, 2024 Ápr 23, 7:32:11
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Március/March » 5 » Alice Coltrane - Journey in Satchidinanda (1970) Impulse! Records
Alice Coltrane - Journey in Satchidinanda (1970) Impulse! Records
4:23:14

320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 1305 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
A 2010 Március 24-i bejegyzés frissítése.

A passzio.hu ismertetőjéből: "Alice McLeod néven 1937. augusztus 27-én született a michigani Detroitban, Egyesült Államok. Alice zenészcsaládból származott, fivére a bőgős Ernie Farrow volt. Detroitban tanult zongorázni, trióban dolgozott, majd a vibrafonos Terry Pollarddal játszott, mielőtt Európába ment és Bud Powell hatása alá került volna. Az Egyesült Államokba való viszszatérése után Terry Gibbsszel játszott 1962-63ban, amíg először találkozott John Coltrane-nel...
John válása után Alone 1966-ban Coltrane második felesége lett, és három gyermekük született. 1965 végén McCoy Tynert váltotta fel Coltrane együttesében és bár nem volt olyan zongorista, mint Tyner, de kísérletező, finoman mélyre hatoló stílusa ekkor éppen megfelelt a “Trane" zenéje által támasztott követelményeknek. Coltrane halála után 1967-ben saját szempontjából sokat jelentett, hogy az Impulse! Recordson keresztül számos sessionfelvétele napvilágot láthatott. Néhány felvételen hárfajátéka is megszólal...
A zenélésről így vall egy interjúban: "Engem nem az eredmény érdekel, hanem az a munka és erőfeszítés, amit belefektettem... ha adok neked egy virágszirmot, vagy egy gyöngyszemet, és te azt beletiprod a földbe, sajnálom. Ez az én ajándékom, amit felajánlok neked. Azt csinálsz vele, amit akarsz."
Legtöbbször zongorán és orgonán játszott, és együtteseiben olyan zenészek szerepeltek, mint Frank Lowe, Archie Shepp, Jimmy Garrison, Clifford Jarvis és Jack DeJohnette. A hetvenes évek közepétől kevésbé volt aktív a zenében, ehelyett inkább vallásos és misztikus dolgok iránt érdeklődött, amely végül is oda vezetett, hogy felvette a Turiya Aparang nevet."
2007. január 12-én hunyt el.

A lemez készítői: Alice Coltrane (harp and piano), Pharoah Sanders (soprano sax), Vishnu Wood (oud), Rashied Ali (drums), Cecil McBee (bass), Charlie Haden (bass), Majid Shabazz (bells, tambourine), Tulsi (tamboura).

A számok:
01. Journey in Satchidananda
02. Shiva-Loka
03. Stopover Bombay
04. Something About John Coltrane
05. Isis and Osiris (Live)

Kód
http://pasted.co/b2aff12d

Name *:
Email:
WWW: