Szombat/Saturday, 2024 Ápr 20, 2:57:05
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2013 » Január/January » 4 » Antonio Vivaldi - The Masterworks CD 12- Oboe Concertos Vol. 3 (1996) Brilliant Classics
Antonio Vivaldi - The Masterworks CD 12- Oboe Concertos Vol. 3 (1996) Brilliant Classics
5:07:58

Concerto for 2 oboes, strings + b.c. in D minor RV535 - II. Allegro by Antonio Vivaldi on Grooveshark
FLAC
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Klasszikus / Classical | Megtekintések száma: 1319 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
"Vivaldi hatalmas életművének feltárását még ma sem tekinthetjük lezártnak. 49 operája, nagyszámú egyházi és kamarazenéje, 23 szimfóniája és közel 500 versenyműve került elő. Annak ellenére, hogy életében inkább operaszerzőként tartották számon, az utókor a barokk concerto kimagasló mestereként ismeri és tiszteli.
A „rőt pap” 350 szólóhangszerre és vonósokra komponált concertójából 230 hegedűverseny. Emellett komponált – csökkenő számban – fagott-, cselló-, oboa-, fuvola-, viola d’amore-, furulya-, sőt mandolinversenyt is. Több mint 40, zömében két azonos hangszerre készült kettősverseny, több mint 30 olyan versenymű, amelyben 3 vagy több hangszer kap szóló szerepet, közel 60 szólista nélküli vonós-koncert (concerto ripieno), több mint 20 szólóhangszerek kis csoportjára íródott concerto megalkotója. Nem minden alap nélkül kérkedhetett De Brossesnek, hogy milyen könnyen, gyorsan komponál. Saját állítása szerint hamarabb megkomponálta egy concerto valamennyi szólamát, mint amennyi idő alatt lemásolták azt.
Ahogy a hegedű és fagott versenyek esetében, úgy az oboaconcertók számát tekintve is Vivaldié az legtermékenyebb alkotó rangja. 20 oboaversenyén kívül 6 kettősversenyben és 19 több hangszerre írt versenyművében szerepelteti az oboát." (Kubina Ágnes)



Name *:
Email:
WWW: