Csütörtök/Thursday, 2017 Máj 25, 3:27:49
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
deneskeMa itt jártak:
Levin, tibuno1, KTib962, rigoboy, Gledix, kalmy, Yes, topo, activer, roarrr, Rexton2929, taddeo, Laosz, jakja, joepapa, Gyulam, larryz, Rafiki, Mogorva, ols, AttHunter, kuttyt, kondasdiszno, Tibor43, jazzmanus, siposl, ZOSO1968, Asrom, hoppika, nagyboti, nkelenyi, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Február/February » 12 » Baby Dolls - Nekem nŐ kell! (2008) EMI Music
Baby Dolls - Nekem nŐ kell! (2008) EMI Music
10:55:10

on Grooveshark
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 1537 | Hozzáadta: Norberto1973
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
Norberto1973 2011. Június 4-i bejegyzésének frissítése.

A Magyar Női Rock banda, úgy zenei tudás, mint a szövegeik terén is feladta a leckét a férfi zenekarok számára. Igazi amerikai rockstílus, szövegeiben pedig a szabad világ, szabad erotikus témakörök szókimondásaival állít egyfajta fricskát, témaválasztásaival a prűdebb - e téren - bátortalanabb rockzenekarok és kiadóik felé. Viszont, ha jónéhány amerikai nagy bandák nótáit magyarra fordítanánk, akkor már nem is oly megdöbbentő az album gondolatvilága smile
Az biztos, hogy kis hazánkban nem minden rock-bokorban terem olyan hangzóanyag, amit csupa lányok játszanak fel és énekelnek, ráadásul szavaikat sem igen válogatják meg. S mindezt még fűszerezik nemi identitásukat kendőzetlenül vállaló sajtóbeli kijelentéseikkel… hát ember (vagy leányzó) legyen a talpán, aki ennek hallatán ne rohanna megvásárolni a Baby Dolls debütáló CD-jét.
A rózsaszín-pink árnyalatban játszó borítón négy fiatal, szexis lány fotója néz farkasszemet a lemezvásárlóval. További információként megtudhatjuk, hogy hazánk frissen alakult punk-rock csapatát egy énekes, szóló- és basszusgitáros, valamint egy dobos alkotja. Ahogy az minden valamire való, ilyen stílusú formációnál hosszú idők óta rendszeresítve vagyon.
Már a lemezcím is sokat mondó: Nekem nŐ kell! Ebből – no és a borítón elhelyezett figyelmeztető szövegből – kristálytisztán lehet következtetni a tartalomra; nem is okoz „csalódást!” Ami viszont a fentiek ismeretében váratlanul ér; fittyet hányva a punk-rock íratlan szabályainak, a lemezen sorakozó tizenegy tétel mindegyike fülbemászó slágeres melódia, kemény alapokkal fűszerezve.
Sem a dallamvezetés, sem a ritmusszekció nem túl bonyolult, de a szólógitáros Dexi időnként azért felhívja magára a figyelmet – s nem csak külsejével. Pinky, az énekes, szexis színezetű orgánuma sokat sejtető, sokat ígérő.
Gyermekkorunkból ismerős lehet az Icipici kis mese c. szösszenet, melyet a Beatrice nyomdokain haladva (Pancsoló kislány) ügyes körítéssel tálalnak. A hangsúly azonban – minden kétséget kizáróan – a dalszövegeken van.
A szókimondónak titulált, egyértelműen trágár kifejezéseket ki-ki úgy helyezi el magában, ahogy vérmérséklete, habitusa diktálja. Nyilvánvalóan lesznek olyanok - akik jót mulatva rajta -, leragadnak egyes kifejezéseknél. Egyébként a zenekarra az vesse az első követ, aki még nem hallotta a Blues Companyt!Persze az ellenpélda is éppúgy megtalálható: a devianciát hirdető, címadó Nekem nŐ kell, vagy a Lóf…szság a házasság című „opuszok” eszmei mondanivalója nem tartozik éppen az emelkedett himnuszok sorába. Ma, amikor a kereskedelmi TV-kből dől a trágárság, az erőszak, sőt lassan egy – modernnek mondott - színházi előadást is képtelenség végignézni minimum sikamlós, de inkább durva káromkodások nélkül; e kifejezési eszközök közel sem vágnak úgy mellbe, mint – mondjuk – húsz évvel ezelőtt. Könnyen elképzelhető, hogy a Baby Dolls, dalszövegei alapján, aligha tarthat igényt az irodalmi Nobel-díjra, de még az egykori „Édes anyanyelvünk” sorozatának sem lehetne etalonja. Mint ahogy – progresszivitását tekintve – a Colosseum, vagy a Pink Floyd babérjaira sem pályázhatna sikerrel.
Ám, ha megmosolyogva a „szókimondó” megfogalmazásokat, csak egyszerűen kikapcsolódásra, szórakozásra vágyunk, ezt az óhajunkat örömmel teljesíti a Baby Dolls Nekem nŐ kell című vadonatúj lemeze.

A klip sajnos már egy cenzúrázott light verzió az eredetihez képest:


Az album tartalma:
01. Nekem nõ kell! (3:33)
02. Lófaszság a házasság! (3:29)
03. Valaki a piámba tett valamit (3:19)
04. Miért lennék jó? (3:50)
05. Icipici kis mese (3:47)
06. Ha 1 napra férfi lehetnék... (3:11)
07. Suicidal (Nem Pokol és nem Mennyország) (3:52)
08. Rakás baromság (3:29)
09. A Szentek is szexelnek (2:40)
10. Emberállatok (6:32)
11. Álmodj szépeket (3:42)

Kód
http://tny.cz/3799a810

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]