Szerda/Wednesday, 2016 Okt 26, 4:17:05
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
StatisztikaOnline összesen: 43
Vendég/Guests: 36
Tag/Users: 7
dunageza , ZOSO1968 , catfree , Center , KTib962 , larryz , Marcipán


Ma itt jártak:
Levin, osomfai, Feribá, KTib962, pepofec, Gledix, Fazék, Yes, susdomes, topo, szucsdr, misimanó, TJRobi, BVITCH, roarrr, Laosz, homonculus, larryz, Mogorva, Recece8, Kibic, GarryAust, csita63, Tibor43, kispaszuly, siposl, kuckó, boly, miki57, ZOSO1968, avakum, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Február/February » 25 » Benkő László - Másik világ (2012) Magneoton
Benkő László - Másik világ (2012) Magneoton
5:50:56

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Electronic music | Megtekintések száma: 316 | Hozzáadta: larryz
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A kilenc szerzeményt felvonultató Másik világ című lemez olyan, amilyennek 2012-ben lennie kell: nem túl vidám. Benkő László előző szólómunkája, A Rózsa énekei című filmhez készített Hogyan tovább? című album óta kilenc év telt el, s ma már egy másik világban élünk. Rosszabb világban, bár erről a tényről nem akarunk tudomást venni. A lemez nagyrészt a szőnyeg alá söpört témákra fókuszál, a környezetünk tönkretételére, az éghajlatváltozásra. Erőteljes kifejezésmóddal, de nem tolakodóan törekedik a hatásra. A kompozíciók összetettek, igényesek, mégis populárisak. Többségük keményebb, zaklatottabb hangzású, de a zenész ügyel arra is, hogy a legdrámaibb hatásokkal operáló El Nino után, az Éden című lírai felvétel hallatán megnyugodjanak a felzaklatott kedélyek. Igaz, az előbbi több mint hatperces, a nyugtatásra pedig még két percet sem szán… A Másik világ egy, a szépséget és a katasztrófát együtt bemutató természetfilm zenéje is lehetne. A dalok megidézik, életre keltik a címüket. Álmodozásra késztetnek, veszélyes helyzetekkel teli világba kalauzolnak. És ez az, amit pluszba kapunk. Az csak rajtunk múlik, hogy a képzelőerőnket meddig engedjük szárnyalni, foglalkozunk-e a szürkének tűnő jövőképpel, vagy azt az unokáinkra hárítjuk.

Az MRI című felvételén nem véletlenül furcsa a ritmus. "Az nem gyári hibás dob, hanem az MRI kattogása, sőt a fújtatását is rajta hagytam. Próbáltam megfejteni a ritmus képletét, és közben egy dallam motoszkált a fejemben." – magyarázta az Omega billentyűse.


Benkő László - zeneszerző, billentyűs hangszerek
Jülek Erik - dobok
Kaposvölgyi "Goyo" József - billentyűs hangszerek
Kiss István - gitár, komputer programok

Tracklist:

01 - Energia éhség
02 - Sikátor
03 - Nehéz idők
04 - El Nino
05 - Éden
06 - Eszkimó nyár
07 - MRI
08 - A ciklus vége
09 - I'm sorry

Csak felhasználó férhet hozzá

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]