Kedd/Tuesday, 2024 Ápr 23, 11:42:31
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2013 » Október/October » 27 » Blackmore's Night - Secret Voyage (2008) Minstrel Hall Music
Blackmore's Night - Secret Voyage (2008) Minstrel Hall Music
7:18:25
Locked Within the Crystal Ball by Blackmore's Night on Grooveshark
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Folk-rock | Megtekintések száma: 893 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
1 Levin  
0
A passzio.hu írta a lemez megjelenésekor: "A Deep Purple és a Rainbow legendás gitárosa 1997-ben öltözött hobbitnak, mára már biztosan tudhatjuk, hogy nem csak gyönyörű énekes/dalszerző felesége kedvéért. A mester fantasztikusan hangulatos koncerteken és remekül sikerült lemezek során van túl. Utoljára 2006-ban adtak ki stúdió albumot (a karácsonyi Winter Carols mellett) The Village Lanterne címmel. Nagy változások, most az új produkcióban sincsenek. Bár Blackmore egyre több alkalommal nyúl elektronikus hangszeréhez, de ez a kiadvány, még mindig reneszánsz-inspirálta folk rock album.
Ritchie Blackmore, Candice Night és Band Of Minstrels névre keresztelt kísérő zenekaruk európai körútra invitál minket új lemezével, utazásra térben és időben. Bejárhatjuk velük Franciaországot (Gilded Cage, a német Des Geyers zenekar segítségével), Oroszországot (Toast To Tomorrow), Németországot (Prince Waldeck's Galliard). Elutazhatunk Blackmore történelmében a Rainbow időkbe (Rainbow Eyes - Rainbow feldolgozás), de a rocktörténetből is vehetünk - kissé elektronikusabb kivitelben - romantikus leckét (Can't Help Falling in Love - Elvis Presley feldolgozás).

Gönyörködhetünk Ritchie Blackmore fantasztikus játékában és Candice Night tiszta és kifejező hangjában, melyben mára
már az sem érdekes, hogy hangsúlyai Enya világát festik újra meg újra vászonra. Mint, eddig mindig alapos és hiteles munkáról van szó. Régi korok autentikusnak mondható prezentálásáról, ahol túlsúlyban vannak az akusztikus hangszerek, de már többször előkerül az elektronikus gitár is...
Blackmore jó ideje, inkább kísérni akarja feleségét, mintsem irányítani. A Secret Voyage-on sem szeretne egyedül a középpontban dolgozni, de akaratával ellentétben, sokszor akár egy-egy hanggal mégis oda kerül. Vannak azért újdonságnak mondható árnyalatok is. A nagyívű hangszeres nyitányt (God Save the Keg) következő elektronikus Locked Within the Crystal Ball sampleres és szintetikus alapja (mely visszatér a Can't Help Falling in Love-ban is) Mike Oldfield magasságában kereshető populáritás felé nyitja a folkos elképzeléseket. Blackmore Rainbow ízű elektromos gitár-varázslásával igazán kellemes élmény ez a vonal.

Ha eddig valaki nem ismerte a Blackmore's Night munkáit, a Secret Voyage van olyan minőségi produkció, hogy akár itt is felveheti a fonalat. Szinte kihagyhatatlanul varázslatos időutazás részese lehet, aki velük tart. A most 63 éves Ritchie nagyon tudja, hogy mit akar és azt is, hogy mit nem. Meditatív folk-rockot akar, ahol azért néha előveheti
jellegzetes hangú és dallamvilágú Stratocasterét is. Megtalálta Candice Night-ban a tökéletes hangot is az elképzeléséhez, minden más, már szinte magától működik..."

A zenészek: Ritchie Blackmore - guitars, mandolin, domra; Candice Night - vocals, horn, flute; Bard David of larchmont - keyboards; Squire Malcolm of Lumley (Malcolm Dick) - drums; Gypsy Rose - Violin; Earl Grey of Chemey - Bass, mandolin and guitar.

A dalok:
1. "God Save the Keg" – 3:40
2. "Locked Within the Crystal Ball" – 8:04
3. "Gilded Cage" – 3:42
4. "Toast to Tomorrow" – 3:49
5. "Prince Waldeck's Galliard" – 2:13
6. "Rainbow Eyes" (Rainbow feldolgozás) – 6:01
7. "The Circle" – 4:48
8. "Sister Gypsy" – 3:21
9. "Can't Help Falling in Love" (Elvis Presley feldolgozás) – 2:51
10. "Peasant's Promise" – 5:33
11. "Far Far Away" – 3:54
12. "Empty Words" – 2:40

2 Levin  
0


Jelszó/Password: levente




Name *:
Email:
WWW: