Péntek/Friday, 2017 Jún 23, 6:16:48
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
dancsuj , studio_a , olsMa itt jártak:
Levin, galamb, tibuno1, osomfai, Georgie, rigoboy, Gledix, kalmy, DArdanella, zozo54, vpetti, susdomes, DomiTibi, topo, stevehu03, gshlz15, gykrantz, roarrr, taddeo, Jamby, pajapila, Laosz, hocaapu, lui59, DNS07, szungyus, larryz, limre, ols, snagyz, Recece8, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Június/June » 9 » Blood, Sweat & Tears - Child Is Father to the Man (1968/2000) Columbia/Legacy Records
Blood, Sweat & Tears - Child Is Father to the Man (1968/2000) Columbia/Legacy Records
2:42:57

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz-rock | Megtekintések száma: 1602 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 3
0
1  
A 2009 Augusztus 30-i bejegyzés frissítése.

Ez a lemez volt az Al Kooper billentyűs, énekes által gründolt Blood, Sweat & Tears bemutatkozó albuma.

A zenekarról és a lemezről idézném a kiváló literatura.hu ismertetőjét:
" Kevés olyan együttes van a rocktörténelembem, mely ilyen nagy igéretként indult volna, és képes volt megfelelni az elvárásoknak. A BS&T esetében ez megvalósult, hiszen nem csak a kritika, de a közönség is a lábaik előtt hevert. Első három lemezük több mint hatmillió példányban kelt el, miközben a kérgesszivű zenekritikusok, képtelenek voltak hibát találni produkciójukban. Ez annál is érdekesebb, mivel a zenészek között az első pillanattól kezdve feszültség volt érezhető. A csapatot 1967-ben (amikor a hippimozgalom és a pszichidélia a tetőfokára hágott) Al Kooper és Steve Katz verbuválta össze, blues illetve jazz körökben akkor már jól ismert muzsikusokból.

Kooper és Katz a Blues Projectben zenéltek együtt, Jim Fielder a Buffalo Springfield együtteséből csatlakozott hozzájuk, Lipsius és Weiss jazz zenekarokban játszottak. Első lemezük a Child Is Fater To The Man 1968-ban látott napvilágot és tökeletesen megvalósította azokat az elképzeléseket, amelynek alapján Kooper és Katz létrehozták a formációt. A jazz, rock és soul zene sajátos kevéréke, oly módon öltött testet amilyenre addíg nem volt példa. A fúvósok nem csupán egyszerű háttérkíséretet játszottak, egy lebutított melódiát, hanem önálló dallamvilággal, a jazzből hozott többszólamusággal tették felejthetetlenné a BS&T hangzásvilágát. Az LP megjelenésének pillanatában már robbant is, óriási sikert aratott a szakma és a közönség soraiban egyaránt. Természetesen sikerük egyik titka, hogy a közönség ekkoriban igen fogékony volt a szárnyait éppen csak bontogató progresszív, pszichidelikus, kísérletező zene iránt. A korongról egyetlen dolog hiányzott, egy olyan dal mely a kor rádiós műsoraiban slágerként eladható lett volna. "

A csapat: Randy Brecker - trumpet, flugelhorn; Bobby Colomby - drums, percussion, vocals; Jim Fielder - bass guitar, fretless bass guitar;Dick Halligan - trombone; Steve Katz - guitar, lute, vocals; Al Kooper - organ, piano, ondioline, vocals; Fred Lipsius - piano, alto saxophone; Jerry Weiss - trumpet, flugelhorn, vocals.

Rajtuk kívül a felvételeken nem kevesebb, mint 18 stúdiózenész is közreműködött.

A számok:
1.Overture (1:33)
2.I Love You More Than You'll Ever Know (5:58)
3.Morning Glory (4:15)
4.My days are Numbered (3:18)
5.Without Her (2:41)
6.Just One Smile (4:37)
7.I Can't Quit Her (3:39)
8.Meagan's Gypsy Eyes (3:24)
9.Something' Going On (8:00)
10.House In the Country (3:04)
11.The Modern Adventures of Plato, Diogenes and Freud (4:12)
12.So Much Love/Underture (4:43)

Kód
http://pasted.co/5f0bc090

2  
Volt szerencsém látni a "Fiúkat" a budapesti Stargarden-en 2010-ben. Nagyok voltak! Köszönet az albumért, kedves Levin.

0
3  
Nagyon szívesen smile

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]