Szerda/Wednesday, 2017 Jún 28, 11:40:49
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
veresdyMa itt jártak:
Levin, jan1234, galamb, dobitibi, osomfai, rigoboy, weawerchuby, Gledix, kalmy, Fazék, DArdanella, zozo54, Chris, susdomes, DomiTibi, topo, stevehu03, BVITCH, gshlz15, gykrantz, roarrr, pajapila, Laosz, Joski, jakja, larryz, samucika, Rafiki, stanicli, ols, csita63, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Augusztus/August » 10 » Bloomfield, Hammond, Dr. John - Triumvirate (1973/1989) Sony
Bloomfield, Hammond, Dr. John - Triumvirate (1973/1989) Sony
11:16:30

VBR
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Blues | Megtekintések száma: 1087 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2012 Május 10-i bejegyzés frissítése.

A triumvirátus - nevezhetnénk akár szupergrupnak is - tagjai a blues három különböző stílusának képviselői: Dr. John New Orleans-t és a cajunt, Michael Bloomfield Chicago-t és a városi bluest, John Hammond a delta bluest hozta a csapatba.
Azt hiszem Dr. John-t és Bloomfieldet nem kell bemutatnom, John Hammond azonban mifelénk kevésbé ismert. Róla a Nemes Nagy Péter cikkét idézem: "Főhősünknek, John Paul Hammond-nak az apja szintén ezen a néven szerepelt a jazz- és rockzenei életben, de nem mint aktív muzsikus, hanem mint producer, koncertszervező és tehetségkutató. A fiú gitárt fogott, szájharmonikát fújt és a blues mellett kötelezte el magát. Több mint 30 lemezen olvasható a neve és az ő zenéje hallható a Kis nagyember (Little Big Man) című 1970-ben készült filmben.
Kezdetnek azért egy-két gondolat az apáról. John Henry Hammond 1910. december 15-én született New York City-ben. Már gyerekkorában nagy jazz-rajongó volt és a 30-as évek elejétől a Melody Maker lemezkritikáit írta. Később Billie Holiday első lemezfelvételeit szervezte meg, de talán legnagyobb dobása 1938 és 39 karácsonyán volt, amikor Spirituals to Swing címmel koncertet szervezett a New York-i Carnegie Hallba. A legendás koncertteremben először léptek föl fekete bőrű jazz-, és bluesmuzsikusok, gospel énekesek. Az idősebb Hammond a későbbiekben nemcsak jazzmuzsikusokat pártfogolt. Ő volt Bob Dylan első két albumának producere, majd támogatta Stevie Ray Vaughant. John Hammond Snr. 1987-ben hunyt el.
És most a fiúról, John Paul Hammondról, aki 1943. november 13-án született. 1963-ban a New York-i kávéházakban, a "folk revival"-mozgalom tetőzésével tűnt fel. Gitárjával, állványra szerelt szájharmonikájával olyan bluest játszott, melyet első kézből a Mississippi menti mesterektől lesett el. Még abban a 63-as évben megjelent első nagylemeze, amelyet sorra követett a többi. Szóló szereplések mellett készített zenekarokkal (The Hawks - ebből lett [a]The Band, Little Charlie & the Nightcats), stúdiózenészekkel (Mike Bloomfield, Robbie Robertson, sőt még Bill Wyman is volt kísérője!) is felvételeket.
A gyakorlati zenélés mellett a bluestörténetben is otthonosan mozog. John Hammond volt a narrátora a Robert Johnson életét bemutató filmnek. Az ő művészetének 2003 októberében egy nagylemezt is szentelt At Crossroads: The Blues Of Robert Johnson címmel."

A lemez felvételeinek készítői:
John Hammond - ének, gitár, harmonika
Mike Bloomfield - szólógitár
Dr. John - zongora, orgona, gitár, bendzsó, ütősök

Fred Staehle - dobok
Chris Ethridge - basszushangszerek
Thomas Jefferson Kaye - gitár
John Bourdreaux, Benne Parxs - ütősök
Richard 'Blue' Mitchhell - kürt, trombita
George Bohanon - trombon
James Gordon - bariton szaxofon
Jerome Jumonville - tenor és alt szaxofon
Robbie Montgomery, Jessie Smith, Lorraine Rebennack, Thomas Jefferson Kaye - vokál

A számok:
1. Cha-Dooky-Doo 3:44
2. Last Night 2:55
3. I Yi Yi 3:44
4. Just To Be With You 4:11
5. Baby Let Me Kiss You 3:02
6. Sho Bout To Drive Me Wild 3:31
7. It Hurts Me Too 3:49
8. Rock Me Baby 3:39
9. Ground Hog Blues 3:32
10. Pretty Thing 4:39

Kód
http://pasted.co/56567fa7

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]