Szombat/Saturday, 2017 Jún 24, 7:57:36
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
fisglass , Levin , Csokis , Zsirafovics , mindenaronMa itt jártak:
Levin, galamb, rigoboy, susdomes, gykrantz, Laosz, 19MSsj, siposl, hoppika, nagyboti, ap_small, biril, bujdoso, stuar, fgmano, MorseSB, mindenaron, catfree, Petyko70, 2pumukli, kbm, béjé, Tutenko1967, sgabor, Crimson, SumiSky, ueco, bambi, Zsirafovics, nghtraum, peterkova, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Szeptember/September » 19 » Blue Cheer - Vincebus Eruptum (1968/1993 ) Mercury/PolyGram Records
Blue Cheer - Vincebus Eruptum (1968/1993 ) Mercury/PolyGram Records
8:09:25

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 917 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2013 Június 14-i bejegyzés frissítése.

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat száztizennyolcadik lemeze.
"Ez a San Franciscó-i zenekar 1967 és 1972 között működött, és bár egy rövid időre a felkapott városi színtérnek (és Eddie Cochran Summertime Blues-a feldolgozásának) köszönhetően a Blue Cheer is neve is felkapott lett, valójában mindig is különbözött a hippikorszak nagyjaitól. A tagjait sűrűn cserélő Blue Cheer - egyedüli állandó tagja az énekes-basszusgitáros Dickie Peterson volt - blues-alapú, pszichedelikus rockzenéjével azt előlegezte meg, amit pár évvel később már a világ heavy metálnak hívott, de akkoriban még jóval kevesebben voltak fogékonyak erre a stílusra. A zenekar sokkal gyorsabb, hangosabb és erőteljesebb zenét játszott, mint abban az időben bárki, ez a hatvanas évek végének belassult pszichedéliájától is idegen volt kicsit, és mire a Deep Purple vagy a Black Sabbath körül kialakult a metál hatalmas tömegbázisa, addigra a Blue Cheer már eltűnt az élvonalból. A zenekar a nyolcvanas évek végén újjáalakult, hogy újonnan jött népszerűségét legalább aprópénzre válthassa.
Mit köszönhetünk nekik? A Blue Cheer első albuma, a Vincebus Eruptum nem véletlenül lett a maga korában a woodstocki békeharcosok helyett a Pokol Angyalai kedvence, évekkel előzte meg a korát (a legenda szerint egy kóbor kutya el is pusztult, amikor túl sokat kóválygott a színpadon improvizáló zenekar közelében). Az összes pszichedelikus rockzenekar mellett különösen a stoner rockszíntér legnagyobbjai, vagyis a Kyuss vagy a Monster Magnet voltak a Blue Cheer bevallott követői, de tágabb értelemben véve a teljes metálszíntér sokat köszönhet Dickie Petersonnak és társainak." (Inkei Bence, Origo.hu)
A lemez felvételeinek készítésekor a tagok: Dickie Peterson – basszusgitár, ének; Paul Whaley - dobok és Leigh Stephens - gitár.

A számok:

A
1. "Summertime Blues" (Jerry Capehart, Eddie Cochran) – 3:47
2. "Rock Me Baby" (Josea/B.B. King) – 4:22
3. "Doctor Please" (Dickie Peterson) – 7:53

B
1. "Out of Focus" (Peterson) – 3:58
2. "Parchment Farm" (Mose Allison) – 5:49
3. "Second Time Around" (Peterson) – 6:17

Kód
http://pasted.co/dd8bbcef

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]