Péntek/Friday, 2017 Máj 26, 10:18:42
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
susdomes , GledixMa itt jártak:
Levin, Gledix, kalmy, Fazék, Yes, roarrr, Laosz, joepapa, larryz, Rafiki, Mogorva, kondasdiszno, Tibor43, gabor1951, nagyboti, hydroregia, biril, ek1960, vipe5417, drx, Nagys, smulan, tomo, fgmano, JoePapi, maedina, catfree, ddjozsi, Petyko70, DZ0915, Ubiusz, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Január/January » 30 » Blues Pills - Devil Man (EP 2013) Nuclear Blast
Blues Pills - Devil Man (EP 2013) Nuclear Blast
8:27:30
MP3/320 Kb/s
Tracklist & download links in comments

 

Related Posts with Thumbnails
Kategória: Blues-rock | Megtekintések száma: 624 | Hozzáadta: Gledix
Hozzászólások összesen: 1
1  
A Blues Pills a jövő blues-rock sztárja. Erő, profizmus, egyéniség: minden megvan bennük. Igaz, a saját hangjukat még csak próbálgatják, de a ’Devil Man’-en már befigyel ez is. S hogy mi ezt megismerhetjük, annak köszönhető, hogy a Nuclear Blast rácuppant a retrorock-trendre, és pszichedelikus rockzene után már savval mart, lebegős bluest is forgalmaz.
A Blues Pills még 2012-ben, a ’Bliss’ című EP-vel irányította magára a figyelmet. Elin Larsson szimplán letaglózott: mintha Janis Joplin éledt volna újjá, annyi érzelem, düh, keserv és szomorúság árad a hangjából, mint Janisből két üveg whisky után. A ’Devil Man’-en bizonyítja, hogy karcos, nyers hangja messzebbre ér még a példaképnél is, tágabb spektrumot ölel fel. A ’Bliss’ Hendrix- és Page-inspirálta riffekkel vértezett, pszichedéliával színezett blues-rockjai után, amikben erőből, teli tüdőből élt, most lágyabb térségeken vizsgálódik Elin. Az akusztikusan felütött, melankolikusan hömpölygő The River verzéiben hangja inkább Adeléhez, mint Joplinéhoz közelít. S az utána szálló, szomorú szóló is telitalálat. A záró Dig In is elmélázó, merengő blues, amiben a Led Zeppelin hagyománya érződik, de Elin sajátos orgánuma ezt is összetéveszthetetlen Blues Pills balladává emeli. A négyszámos kislemez másik két dala a ’Bliss’ nyomvonalában baktat, olyannyira, hogy a címadó Devil Mant már ismerhetjük tavalyról is. Ez az a dal, ami 5 másodperc alatt avat új rajongókat, Elin olyan szőrös sikolyt ereget az elején. Néha túlzásokba is esik, erődemonstrációja nem mindenhol szolgálja a dalt, de legalább felfedi, milyen hatású erőmű dolgozik a torkában. A Time Is Now-ban a mindössze 18 éves francia gitáros, Dorian Sorriaux varázsol, olyan meleg, bizsergető riffeket pakol Elin érzéki vokáljai alá, hogy mindenki rögtön ráhangolódik a dal carpe diem üzenetére. A feszes ritmusszekciónak és Sorriaux témáinak hála a Cream szelleme is belopja magát a szerzeménybe. A gitáros és Zack Anderson basszer nem ódzkodnak finom komplexitásokat csempészni a zenébe, egy-egy improvizatívnak ható futamot, amitől sokadik hallgatásra is érdekes marad a zene és mégis frissnek, lazának hat.
Markánsabb, izmosabb anyag a ’Devil Man’ a ’Bliss’-nél, miközben a hetvenes években kikísérletezett blues-rock recept a régi. Nem múltba révedő, hanem örök érvényű az a zene, amit a Blues Pills játszik. Tegyük hozzá: világszínvonalon. (hardrock.hu/Tomka)
#
The American-Swedish-French quartet inhabits its very own, intense and extraordinary sphere of Rock, adjoining the bluesy roots, yet at the same time having a major mainstream appeal, reminiscing the days of their progenitors of the 60s and 70s. Driving bass lines, grooving drums and out-of-this-world-guitar solos by the only 18-year-old Dorian Sorriaux, harmonized and merged together with such easiness, such delight, by the outstanding voice of Elin Larsson, sometimes even in her mother tongue Swedish.

Tracklist:
1. Devil Man
2. The River
3. Time Is Now
4. Dig In

Blues Pills:
Elin Larsson – Vocals
Dorian Sorriaux – Guitar
Zack Anderson – Bass
Cory Berry – Drums

Kód
http://pastebin.com/djdJGijD

Jelszó/Password:gledix


Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]