Péntek/Friday, 2024 Ápr 19, 0:29:16
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Augusztus/August » 23 » Blues Traveler - Save His Soul (1993) A&M Records
Blues Traveler - Save His Soul (1993) A&M Records
1:56:58

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 1057 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
1 Levin  
0
A 2013 November 14-i bejegyzés frissítése.

"Európában kevéssé ismert a Blues Traveler nevű banda, de egy óceánnal odébb nem találnánk olyan blues-rock rajongót, aki nem halasztana el bármilyen programot, ha a csapat éppen a városában koncertezik aznap este. Ne gondoljuk, hogy az örömzenélésnek a Grateful Dead-del vagy az Allman Brothers Band-del a 70-es években vége szakadt, a Blues Traveler a műfaj legjobb stílusjegyeit tette magáévá, és hozzárakták azt is, ami csak a nagyoknak sikerül: az egyéni hangzást. 
Maradjunk az egyedi, saját hangzásnál: a kvartett a hagyományos ének, gitár, basszus és dob felállásban játszott 1999-ig, zenéjüket a feszes ritmusszekció és a szólógitár-elektromos szájharmonika váltott szólók pompás egyvelege tette szinte a megszólalás első másodperceitől felismerhetővé. És ehhez társult John Popper énekes remek hangja és fizimiskája, nem beszélve az általa írt, saját élettapasztalatokra épülő, ironikus, humoros, néhol azonban szívbemarkolóan emberi szövegekről. 
A banda kezdetei 1983-ra nyúlnak vissza, amikor Popper és Brendan Hill dobos még kamaszként együttest alapított Blues Band néven. A New Jersey-i diákévek alatt társult hozzájuk a térdsérülése miatt sportpályafutását feladni kényszerült Chan Kinchla, aki hobby-szerűen régóta gitározott már. A trió nemsokára megtalálta a basszusgitár kezelőjét is Bobby Sheehan személyében, és a blues-banda 1987-ben New Yorkban próbált szerencsét. 
A 80-as évek végén reneszánsza volt az amerikai rocknak, a nyugati parton aratott a Guns N' Roses és az L.A. Guns, New York bárjaiban pedig hódított az élőzene, fiatal tehetségek tucatjai tűntek fel a színpadokon. John Popper csapata immáron Blues Traveler néven a hírhedt manhattani East Village negyed Nightingales nevű bárjában lett hetenkénti vendég, s hírük futótűzként terjedt a városban. A hirtelen népszerűséget részben annak köszönhették, hogy Popper szoros barátságba keveredett Chris Baronnal és Eric Schenkmannal, annak a Spin Doctors-nak két frontemberével, amely 1990-ben már országosan ismert és keresett együttes volt. A Blues Traveler és a Spin Doctors gyakran együtt lépett fel, a hajnalig tartó dzsemmelések - amelyek során gyakran egy szám alatt cseréltek oda és vissza hangszert a két banda tagjai - szinte legendássá váltak a manhattani blues-zenei keménymag számára. Egyik ilyen estére egyszer ellátogatott a Nightingales-be Bill Graham, a világhírű producer is Summa summarum: a Blues Traveler egy év múlva kiadhatta első - azonos című - lemezét. 
Az országos ismertséghez nagyban hozzájárult a neves New York-i talkshow-vezető David Letterman is, aki rendszeresen meghívta műsorába egy élő fellépésre a blues-utazókat. Popper felejthetetlen énekesi-harmonikás előadókészsége, valamint a Blues Brothers filmből ismert, de 1980-ban elhunyt John Belushi színészre való rendkívüli fizikai hasonlatossága szinte egy csapásra beazonosíthatóvá tette a zenekart a zenerajongók szemében. 
1992-ben, rengeteg koncertezés után törés történt a banda életében: Popper súlyos sérüléseket szenvedett egy autóbalesetben. Mégis egy évvel később a Traveler folytatta hektikus koncertturnéját, a médiát pedig bejárták a koncertfotók: Popper tolószékben ülve énekelte-harmonikázta végig Amerikát. 
1994 a siker és az áttörés éve lett: Johnny végre felépült és ismét két lábon ugrált a színpadon, a Four című albumuk pedig már a szakma elismerését is kivívta: Grammy-díjat kapott. A Run-Around című dal két éven keresztül a listákon tanyázott, s a dalt tartalmazó lemez végül több mint 4 millió példányban kelt el. A Blues Traveler fellépett nagyobb fesztiválokon, így például Woodstockban is, de a fiúk nem erőltették az európai turnékat, hűek maradtak hazai közönségükhöz. Ennek remek lenyomata az 1996-ban kiadott Live From the Fall című dupla koncertlemez, amely kellemes ízelítőt ad arról, milyen is egy igazi koncertzenekar, amikor elemében van. A sikerszériának 1999-ben lett vége: Popper kiadta önálló lemezét, a Zygote-t, de sorozatos mellkasi fájdalmak után júliusban kórházba vonult, ahol szívkoszorúér-műtétet hajtottak végre rajta. Egy hónappal később Bobby Sheehant holtan találták New Orleans-i lakásában, valószínűleg kábítószer-túladagolás vetett véget a 31 éves zenész életének. 
Ez volt az a helyzet, amikor a csapatnak el kellett gondolkodnia azon, hogy eljött a befejezés ideje. A legtöbb baráti csapat már rég nem létezett, felbomlott a Spin Doctors, az Aquarium Rescue Unit és más bandák is. Popperék mégis a folytatásra voksoltak: bevéve a csapatba Chan öccsét, Tad-et, valamint a hangzást megfűszerezve Ben Wilson billentyűssel, 2000-ben új lemezzel rukkoltak elő, a Bridge-dzsel." (Maráczi Tamás, harmonet.hu)

2 Levin  
0
A Save His Soul volt az együttes harmadik nagylemeze.

A számok:

1. "Trina Magna" (Popper) – 5:49
2. "Love and Greed" (Kinchla/Popper) – 4:14
3. "Letter From a Friend" (Popper/Sheehan) – 4:39
4. "Believe Me" (Kinchla/Popper) – 3:33
5. "Go Outside and Drive" (Popper) – 4:50
6. "Defense & Desire" (Popper/Sheehan) – 3:58
7. "Whoops" (Popper) – 8:17
8. "Manhattan Bridge" (Kinchla) – 2:47
9. "Love of My Life" (Popper/Samaroo) – 5:39
10. "NY Prophesie" (Kinchla/Popper/Popper) – 4:35
11. "Save His Soul" (Hill) – 3:12
12. "Bullshitter's Lament" (Popper) – 3:28 >
13. "Conquer Me" (Popper/Sheehan) – 5:09 >
14. "Fledgling" (Popper) – 7:25


Kód
http://tny.cz/c22ca354

Name *:
Email:
WWW: