Péntek/Friday, 2017 Máj 26, 7:48:30
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
lopakodoMa itt jártak:
Levin, galamb, tibuno1, kisi02, beriba, rigoboy, Gledix, kalmy, Fazék, fodori, zozo54, vpetti, Yes, Chris, susdomes, DomiTibi, topo, gshlz15, roarrr, taddeo, Laosz, joepapa, DNS07, larryz, fisglass, Rafiki, Mogorva, ols, kuttyt, kondasdiszno, Tibor43, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Május/May » 16 » Bobbie Gentry - Ode to Billy Joe (1967) Capitol Records
Bobbie Gentry - Ode to Billy Joe (1967) Capitol Records
5:13:02

192 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Pop | Megtekintések száma: 1663 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
0
1  
A 2012 Február 27-i bejegyzés frissítése.

Kormos Nikolett írja az Ötvenentúl.hu-n Kik voltak azok, akiket a „vasfüggöny” miatt nem ismerhettünk? című cikkében:
"„A baltikumi Stettintől az adriai Triesztig vasfüggöny ereszkedett le a kontinens teljes szélességében. E vonal mögött van Közép- és Kelet-Európa ősi államainak összes fővárosa.” Az idézet Winston Churchill 1946. március 5-ei fultoni beszédének részeként hangzott el. Egyben ez volt az első szöveghely, ahol a „vasfüggöny” kifejezést használták a szovjet szféra és a nyugati világ közötti áttörhetetlen határra. A „vasfüggöny” mint szimbólum az átjárhatatlanságot jelenti a két „világ” között, ami azonban nem csupán a személyekre, hanem többek között a kulturális termékekre is kiterjedt.
Vajon hány nagyszerű dallamról és tehetséges énekesről maradt le az ország lakossága ebben a hozzávetőlegesen negyven évben? Kik azok, akik nem voltak képesek – a Nyugaton elért mégoly nagy sikereik ellenére sem – áttörni, vagy legalább átszivárogni a határon? Minden bizonnyal rengeteg ilyen popzenét alkotó személy és együttes létezett, közülük az alábbiakban csak három zenésznő egy-egy – véleményem szerint meghallgatásra mindenképpen érdemes – dalát emelem ki. Hallgatásuk közben a nosztalgia és idegenség vegyes érzése keríti hatalmába az embert: a dallamokon az elmúlt idők trendje érezhető, ugyanakkor ez a trend Kelet-Európa országaiban soha nem volt valóság.

Bobbie Gentry
Gentry – eredeti nevén Roberta Lee Streeter – 1944. július 27-én született. Az egyik első női countryművészként tartják számon. Ode to Billie Joe című 1967-es dalával a Billboard magazin év végi sikerlistájának igen megtisztelő negyedik helyét foglalta el még ugyanabban az évben, és nem mellesleg két Grammy-díjjal is jutalmazták 1968-ban a „Legjobb új művész” és a „Legjobb női énekes előadás” kategóriákban.
A gyönyörű énekesnő rekedtes hangja csak a fortékban mutatkozik meg, igen kellemes arányban az elbeszélésszerű, ám mégis dallamos részekkel. Ebbe a kellemes hangzásba egyetlen gitár kapcsolódik még be, vagyis bizonyos újonnan felkapott, modern műfajokban Gentry ma is igen divatosnak számítana. Egy kis melankólia, egy kis emlékezés, egy kis countryhangulat. Az eljövendő nyár naplementéihez mindenképpen illik a dal, azonban egy kellemes téli, baráti összejövetelen is jó kísérője lehet a beszélgetésnek, amint halkan búg a lejátszóból. Ha inkább egyedül hallgatnánk, feltétlenül rendezgessünk közben fényképeket vagy régi könyveket a polcon.
Gentry szülei válását követően nagyszülei farmján nevelkedett. Hétéves korában itt komponálta első dalát azon a zongorán, amelyre teheneikért cserébe a nagymamája tett szert. Művésznevét egy filmes hősnő után (Ruby Gentry) választotta magának, aki bár nyomorban született, eltökélte, hogy életét sikerre viszi.
Bobbie filozófiát tanult az egyetemen, és tanulmányait alkalmankénti énekes előadásaiból finanszírozta. Háromszor ment férjhez, első házassága Bill Harrah kaszinómágnással csak néhány hétig tartott, a másodikból egy gyermeke született, Taylor."
A lemez címadó daláról, a nagyhatású Ode To Billy Joe-ról itt olvashattok.A dalok:
01. Mississippi Delta (Bobbie Gentry)
02. I Saw An Angel Die (Bobbie Gentry)
03. Chickasaw County Child (Bobbie Gentry)
04. Sunday Best (Bobbie Gentry)
05. Niki Hoeky (Ford/Vegas/Vegas)
06. Papa Woncha Let Me Go To Town With You (Bobbie Gentry)
07. Bugs (Bobbie Gentry)
08. Hurry, Tuesday Child (Bobbie Gentry)
09. Lazy Willie (Bobbie Gentry)
10. Ode To Billie Joe (Bobbie Gentry)

Kód
http://pasted.co/e095e40f

2  
https://www.youtube.com/watch?v=TBMKdM5YZC0

Szerintem ez egy zseniális feldolgozás Nicola Conte-től.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]