Csütörtök/Thursday, 2024 Ápr 25, 2:29:27
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Október/October » 1 » Bognár Szilvia és az etNoé - Bognár Szilvia és az etNoé (2013) Vasi Erta
Bognár Szilvia és az etNoé - Bognár Szilvia és az etNoé (2013) Vasi Erta
10:43:51
320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: World | Megtekintések száma: 928 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
Bognár Szilvia (1977) már 18 évesen a Népművészet Ifjú Mestere. Csakhamar a fiatalság körében igen népszerű Anima Sound System élén is feltűnt, mellyel elsők között kísérletezett a magyar népdal és az elektronikus zene fúziójával. Az ELTE néprajzos hallgatójaként a magyar énekes néphagyomány átalakulását kutatta, közben a balkáni és kárpát-medencei nemzetiségek többszólamú dalait éneklő Vándor Vokál együttessel járta Európát. Nagyobb ismertséget a világzenei porondon méltán híres Makám zenekarral való közös munka hozott számára.
Jelenleg számtalan album és együttes szólistájaként találkozhatunk vele, légyen az népzene, énekelt vers, régi zene, vagy világzene. Így az Állami Népi Együttes meghívott előadójaként, Kónya István lantművésszel közös produkciókban, a nagy múltú Sebő együttes vendégeként, az Etnofon Zenei Társulás énekeseként és a Szájról szájra produkció szólistájaként csakúgy, mint saját világzenei formációja élén, vagy a Nyugat-Európában közkedvelt flamand Kadril zenekar koncertjein. Sebestyén Márta is kitüntetette figyelmével: a „Magyar népköltészet” album felvételekor közös éneklésre invitálta, majd 2006-ban „zenei anyjaként” vállalt közreműködést Szilvia „Ének őrzi az időt” című szólólemezén.
2004-ben elnyerte az Artisjus előadói díját, valamint a Magyar Rádió eMeRTon díját „Az év folkénekese” kategóriában, míg a Kodály Zoltán-emlékdíjat 2007-ben vehette át.



A dalok:
1. Ileana / Ileana 5’09
2. Ez a világ / In this World 12’14
3. Búzaszép / Grape, Rose and Wheat 3'57
4. Sánáná/ Shanana 8'40
5. Madárka / Little Bird 6'18
6. Szerelem / Love 5’12
7. Addig élek / While my Soul Sings 6’10

A zenészek: Bognár Szilvia – ének, fuvola; Gerzson János – oud, buzuki, mohan veena, bansuri; Hámori Máté – akusztikus és elektromos gitár; Kovács Norbert – dob; Kovács Zoltán – nagybőgő, basszusgitár, kalimba; Sütő Márton – akusztikus és elektromos gitár
+
Dés András – ütőhangszerek; Bizják Gábor – kürt; Gucz György – trombita

Kód
http://tny.cz/beccfcc4

Name *:
Email:
WWW: