Kedd/Tuesday, 2017 Jún 27, 11:38:46
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
maedinaMa itt jártak:
Levin, osomfai, rigoboy, kalmy, Fazék, susdomes, vargajozsi, Alaptolma, Laosz, hocaapu, joepapa, furedfilm, Tibor43, ZOSO1968, ap_small, bolondgubcsi, hydroregia, ek1960, gronyar, stuar, tomo, fgmano, maedina, jeszenakjanos, Elefánt, MorseSB, horpikarpi, yoda, catfree, Petyko70, 2pumukli, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Szeptember/September » 10 » Branford Marsalis - Renaissance (1987) CBS
Branford Marsalis - Renaissance (1987) CBS
11:25:10

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 1526 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 3
0
1  
A 2011 Július 15-i bejegyzés frissítése.

Branford Marsalis 1960. augusztus 26-án született a Louisíana állambeli Breaux Bridge-ben Édesapja Ellis Marsalis bopzongorista, zeneszerző és tanár, nem csoda, hogy a három Marsalis fivér, Branford, Delfeayo és Wynton már gyermekkorában zenével foglalkozott. Branford Marsalis első hangszere az altszaxofon volt, ezen játszott a Berklee College of Music-beli évei alatt is. 1981-ben az Art Blakey's Jazz Messengersben játszott, majd a következő esztendőben Wynton kisegyütteséhez igazolt. Ebben az időszakában Marsalis hangszereket váltott, előbb a szopránszaxofont, majd a tenorszaxofont választotta. Lemezfelvételeken olyan kiemelkedő sztárokkal játszott, mint Miles Davis és Dizzy Gillespie.
Három évet töltött öccse együttesében, majd zenei stíluskeverésbe kezdett. Korának sok más fiatal zenészéhez hasonlóan jazzrock bandákban, például Sting együttesében is játszott. Megalakította saját kisegyüttesét is, amellyel turnézott és lemezfelvételeket készített. A nyolcvanas évek végére elismert postbop jazz-szaxofonos lett, emellett a fúziós zene és a klasszikus zene köreiben is elismert helye lett (Romances For Saxophone). A legtöbb jazzmuzsikushoz hasonlóan, Marsalis is más zenészek hatása alatt nőtt fel, példaképei John Coltrane, Ben Webster, Wayne Shorter, Ornette Coleman és mindenekelőtt Sonny Rollins voltak. Ezek a hatások számos lemezfelvételén jó1 észrevehetők, és stílusa kritikájához vezettek. Ezek a stílusbeli hatások valóban figyelmet érdemelnek, de nem integráns részei zenei arcképének. Marsalis zenészi fejlődése folyamatos, és mindig kontrasztként állítják virtuóz öccse, Wynton mellé. Hosszú ideig kevés figyelmet fordítottak rá, Branford csak a kilencvenes évek elején mutatkozott be invenciózus szólistaként, aki jelentős melegséggel játszik. Legjobb munkáiban sok az erőteljes emocionális töltés. (Forrás: Passzio.hu)

Kedves Jucccc, köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem erre a lemezre! (is)

A számok:
A1 Just One Of Those Things 7:46
A2 Lament 5:58
A3 The Peacocks 15:00
B1 Love Stone 6:24
B2 Citadel 10:42
B3 The Wrath (Structured Burnout) 6:29
B4 St. Thomas 4:50

A zenészek:
Double Bass – Bob Hurst, Buster Williams (tracks: A3)
Drums – Tony Williams
Piano – Herbie Hancock (tracks: A3), Kenny Kirkland
Saxophone – Branford Marsalis


Kód
http://pasted.co/bc22b10d

2  
Úgy tűnik, a link rossz.

0
3  
Csak egy baja volt, hogy a FLAC linkre mutatott. (Az viszont letölthető volt.)
Javítottam,így most már az MP3 link is elérhető.
Köszönöm a jelzést.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]