Szombat/Saturday, 2024 Ápr 20, 2:55:54
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2013 » Augusztus/August » 29 » Buddy Guy - Rhythm & Blues (2013) RCA/Silvertone
Buddy Guy - Rhythm & Blues (2013) RCA/Silvertone
6:08:08

One day away by Buddy Guy on Grooveshark
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Különböző/Various | Megtekintések száma: 1014 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 4
1 Levin  
0
Jó két és félévi kihagyás után, most nyáron dobta piacra a B.B. King mellett ma is alkotó legnagyobb fekete blues legenda, Buddy Guy (1936) legújabb stúdiólemezét, mely a Rhythm & Blues címet viseli. A dupla CD tematikusan két külön anyagra válik: az első a Rhythm, ami soulos, funkys, majdhogynem slágeresebb korong, míg a Blues dalai e műfaj hagyományait követik, hiszen ízig-vérig dögös bluesok sorakoznak rajta. Mi tagadás, ez utóbbi lemezt jóval többször tettem be a lejátszóba, és nem csak azért, mert a szívem a vérbeli blueshoz húz.
Az első albumon Guy mintha több kompromisszumot tett volna a szélesebb közönségigénynek, mint kellett volna, pedig az inkább a belülről jövő, szuggesztív énekével és stílust teremtő gitárjátékéval, mint dalok szerzésével híressé vált muzsikus ezen négy szám társszerzője is. A ragyogó gitár imprókkal tarkított felvezető darabban, a Best In Townban a hetvenhat éves zenész hivatkozik tanítómesterére, Muddy Watersre, a chicago blues Elmore James, Jimmy Reed és Howlin’ Wolf mellett legkiemelkedőbb muzsikusára, akik mögött, ha nem is egész, de fél generációval később jöttek ők, a chicagói Buddy, versenytársa, Otis Rush, a memphisi B.B. King, a texasi Freddy King és a többiek. A lemez majd minden számában fúvóskórus tömörít, velőtrázó magasságokban vokáloznak a fekete lányok, mégis kevés a kiemelhető dal: mintha a CD producere, az egyébként dobokon is játszó zeneszerző, Tom Hambridge túlságosan magához ragadta volna az irányítást szerényebb teljesítményével. Üde kivétel Junior Wells Messin’ With The Kid című blues standardja, melyben meghívott előadóként a fehér rapper, Kid Rock énekel, vagy a szintén kortárs Guitar Slim szám, a Well I Done Got Over It. A ragyogó, fekete hangú fehér énekesnővel, Beth Harttal előadott duett azonban rendesen feladta a leckét Buddy-nak, a lemezen Ő is a legnagyobban és egyben legszebben ebben énekel - a Keith Urbannal közösen előadott dalukat ellenben még egyszer sem tudtam igazán végighallgatni. Sokat javít az album hangszerelésében a Hammond B3 állandó használata, azonban néha kissé régiesnek tűnt a Gibson Custom 335 gitár hangszíne.
A Blues több remek felvételt felvonultat, mint például a sodró lendületű lemezkezdő Meet Me In Chicago, mely város 1955 óta Buddy Guy otthona, és melyben ő működteti a Legend's klubot (tavalyelőtt lehetőségem adódott ellátogatni ide), a szeles város talán legnívósabb blues klubját. Rendesen megríkatja Fenderjét a Too Damn Badben ugyanúgy, mint az I Could Die Happy című szerzeményben, ahogyan azt majd ötven éve folyamatosan teszi. A Never Gonna Change-ben Kevin McKendree mozgalmas zongorajátéka, a Blues Don't Care-ben Gary Clark Jr.-ral, a húszas évei végén járó fekete gitáros-énekessel karöltve a mester felelgetős éneke, míg a régi sztenderdben, a Poison Ivy-ban a T-Bone Walkeres hangszerelés kiemelendő. Az album kimagasló száma az Evil Twin című dögös lassú tizenkettes blues, amiben az Aerosmith frontembere, Steven Tyler is énekel, és aki nem egyedül jött el vendégszerepelni, hanem rock bandája két gitárosát, Joe Perry-t és Brad Whitfordot is belökte Guy kezei közé egyet-egyet improvizálni.
A hatszoros Grammy-díjas veterán blues legenda Junior Wells-szel készített híres '72-es Play The Blues, vagy a már önbizalmat nyert és merészebben kísérletező zenész 1981-es DJ Play My Blues lemezei mellé elégedetten teszem oda ezt a dupla CD-t. Ha nem is korszakalkotó, de ott a helye az örökzöldek között! (Gróf István, bluesvan.hu)


CD1: Rhythm
01. Best In Town
02. Justifyin'
03. I Go By Feel
04. Messin With The Kid (featuring Kid Rock)
05. What's Up With That Woman
06. One Day Away (featuring Keith Urban)
07. Well I Done Got Over It
08. What You Gonna Do About Me (featuring Beth Hart)
09. The Devil's Daughter
10. Whiskey Ghost
11. Rhythm — Inner Groove

Jelszó/Password: levente





CD2: Blues
01. Meet Me In Chicago
02. Too Damn Bad
03. Evil Twin (featuring Steven Tyler, Joe Perry & Brad Whitford)
04. I Could Die Happy
05. Never Gonna Change
06. All That Makes Me Happy Is The Blues
07. My Mama Loved Me
08. Blues Don't Care (featuring Gary Clark, Jr.)
09. I Came Up Hard
10. Poison Ivy

Jelszó/Password: levente




2 gykrantz  
0
Hát ezt is eltávolították.Valakinem nem buddy ez a guy.

3 Levin  
0
Kedves Gyula, az idő múlása miatt nem kell eltávolítaniu, elhal magától is.
Igyekszem mielőbb frissíteni.

4 dali300  
0
Buddy Guy - 1.CD Rhythm
[FLAC]
Kód
https://mega.nz/#!Qd4hCQzS!7nVTP7zexaHQffUa4SjpK225Jax6ESrchmxTXh3MALw

Buddy Guy - 2.CD Blues
[FLAC]
Kód
https://mega.nz/#!dFxUnJgD!gRr8dwe77bVL_cEmYx7rHjk_P15bz2_IFhssO7CfSSA

Name *:
Email:
WWW: