Szerda/Wednesday, 2023 Már 22, 8:56:51
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Március/March » 24 » Bugs Henderson & The Shuffle Kings - Blue Music (2008) No Guru
Bugs Henderson & The Shuffle Kings - Blue Music (2008) No Guru
10:49:43
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Blues-rock | Megtekintések száma: 837 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
Buddy Henderson (1943-2012) Palm Springs-ben született, és a texasi Tylerben cseperedett fel. 6 évesen fedezte fel első szerelmét, a hat húrt a gitáron, és olthatatlan vágya iránta haláláig nem csillapodott.
A 60-as évek elején egy lemezboltban kezdett dolgozni. Tinédzserként lelépett otthonról , mivel apja erősen favorizálta, hogy dolgozzon a többiekkel a ház körül.

Első bandája, a Sensors után 16 éves korában csatlakozott a Mouse and the Traps nevű csapathoz, és ekkor változtatta eredeti nevét, a Bud-ot Bugs-ra. Az évtized végére Bugs zenerajongóból zenésszé érett. A Robin Hood stúdióban számos felvételen segített be ismert és ismeretlen muzsikusoknak.

A 70-es években kötelezte el magát a blues-nak. Saját szavait idézve: A blues volt a mindenem, az összes többi zene szart se ért. Ekkoriban Tyler-ből Dallas-ba költözött, és a Cellar nevű mulató zenekarában kezdett játszani. Ezek után hosszú, szívós munka és rögös út vezetett ahhoz, hogy elérje, amit akart: egy színpadra került az Allman Brothers-szel, B.B.King-gel és Leon Russell-lel. Erről később velősen ennyit mondott: Hát, nagy változás volt, az igaz.

Bugs szerelme a blues iránt annyit módosult, hogy a klasszikus formák helyett a riffelős blues-rock lett élete értelme. Barátja, Freddie King unszolására megcsinálta saját bandáját, és kiadta első, At last című lemezét, ezzel elindítva egy 14 albumból álló sorozatot.

A 70-es évek végétől ismert és elismert zenész lett. Texasban élt feleségével és lányával. Ismét az ő szavait idézem: Gyerekkoromban sose labdáztam. Nem tehettem meg, hogy ilyen felesleges dolgokat csináljak gitározás helyett. Bugs Henderson zenéjében keveredik a blues, a rock, a swing és minden más, amit hat húron el lehet játszani. Hihetetlen szigorúan vette munkáját, és semmi lazaságot nem tűrt meg, ha zenéről volt szó. Pályafutása során olyan ikonokkal játszott, mint Eric Clapton, Ted Nugent, B.B. King és Roy Buchanan. Első gitárja ma a dallasi Hard Rock Cafe nagy becsben tartott ereklyéje.
Négy hónapig tartó küzdelem után májrákban hunyt el. B.B. King és Eric Clapton is a legnagyobb gitárosok között tartotta számon. (rockbook.hu)


A zenészek: Bugs Henderson - guitars, vocals; Dave Millsap - rhythm guitar; Sean Frankhouser - bass; Tommy Young - keyboards és Linda Waring -drums.

A számok:
01. You Ain't Nothing to Texas
02. Interview with the Vamp
03. Straight to Hell
04. I Want the Mother
05. Town Pump
06. No Mercy
07. Tattoo
08. Skylight
09. The Man Who Killed My Daddy
10. Blah Blah
11. John Henry
12. Cellar (The Joint)
13. Fantasy Girl
14. Echoes and Shadows
15. Audio Liner Notes

Kód
http://tny.cz/8e5a09f5

Name *:
Email:
WWW: