Hétfő/Monday, 2017 Jún 26, 2:57:35
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:
Levin, isoprog, watabe, peterkova
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2017 » Május/May » 6 » Charly Blues Masterworks Vol. 22. - Sonny Boy Williamson II : Nine Below Zero (1993) Charly Records
Charly Blues Masterworks Vol. 22. - Sonny Boy Williamson II : Nine Below Zero (1993) Charly Records
5:56:35

320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Blues | Megtekintések száma: 741 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 4
0
1  
A 2013 November 3-i bejegyzés frissítése.

Sonny Boy Williamson II (1899 december 5. - 1965 május 25.)

"Amint az bluesmuzsikusoknál nem szokatlan, többféle születési év is olvasható a különböző lexikonokban, ám abban megegyeznek, hogy december 5-én jött a világra valahol Mississippi államban Aleck Miller - esetleg nem is Aleck, hanem Alex, Willie vagy Rice, s az is lehet, hogy nem Miller, hanem Ford, annyi mindenesetre bizonyos, hogy mielőtt a világ Sonny Boy Williamson néven megismerte volna, a Rice Miller nevet használta, sőt barátai, zenésztársai később is csak Rice-nak szólították.
Annyit még bonyolítunk a dolgon, hogy amikor a harmincas évek közepén muzsikusként a deltavidéket járta, Little Boy Blue volt a művészneve, és a blues olyan legendás alakjaival volt módja együttműködni, mint Robert Johnson, Robert Nighthawk, Robert Jr. Lockwood vagy Elmore James. Később aztán ő maga is legenda lett.
Szóval Sonny Boy Williamson. Pontosabban Sonny Boy Williamson II, mert működött már akkor ezen a néven egy nagy herflisztár (John Lee "Sonny Boy" Williamson), akinek nevét hősünk az őt foglalkoztató bluesrádió-állomás szponzorának tanácsára "átvette". Mikor azután az "egyes számú" Sonny Boyt Chicagóban megölték, Miller magát tette meg "az eredeti Sonny Boy-já" (vesd össze: "az igazi Trebitsch"). Miután ily röviden foglalkoztunk a nevek ágas-bogas kérdésével, essék néhány szó érdemibb dolgokról is, mármint a muzsikáról.
Az "eredeti" Sonny Boy már a harmincas-negyvenes években készített felvételeket, és ezek közül jónéhány ma is hozzáférhető, de az igazi siker akkor jött el, amikor 1955-ben a híres chicagói Chess lemezcég vette szárnyai alá. Munkásságának ez a legjobban dokumentált része, a Chess-nél készült lemezeken találhatók olyan örökbecsű darabok, mint például a Help Me, amelyet fehér rock-blues zenekarok is szívesen játszanak mind a mai napig (idehaza többek között John Mayall és a Ten Years After-frontember Alvin Lee koncertjein is élvezhettük).
A hatvanas évek elején Sonny Boy Williamson az American Folk Blues Festival utazó truppjával Európába is eljutott, és mint a visszaemlékezésekből kiderül, igen megszerette az öreg kontinenst. A fesztiválcsapat 1963-as európai turnéja után nem ment haza a többiekkel, Angliában maradt, s a Yardbirds-szel és az Animals-szel koncertezett, valamint lemezfelvételeket is készített velük. Élvezte a szeretet, amely a brit blues-boom idején körülvette. Rövid időre hazatért ugyan, de a következő évben már megint Londonban volt, ahol hősként ünnepelték.
1965-ben visszatért szülőföldjére, a Mississippi deltájához, újra átvette korábbi rádióműsorának irányítását, lelkesen beszélt európai élményeiről, és persze muzsikált is. Május 25-én azután hiába várták a rádió reggeli adásába: mint kiderült, az éjjel szívroham végzett vele. Sokan kísérték utolsó útjára a Mississippi állambeli Tutwiler temetőjében. Sonny Boy Williamsont 1980-ban beválasztották a Blues Foundation dicsőségcsarnokába." (Vas Zoltán, harmonet.hu)A számok:
01-Work With Me
02-Don T Start Me Talkin
03-Let Me Explain
04-Keep It To Yourself
05-Have You Ever Been In Love
06-Fattening Frogs For Snakes
07-Born Blind
08-Ninety Nine
09-Your Funeral And My Trial
10-Wake Up Baby
11-Let Your Conscience Be Your Gu
12-Unseeing Eye
13-Open Road
14-Lonesome Cabin
15-Nine Below Zero
16-Help Me
17-Bring It On Home
18-One Way Out

Kód
http://tinyurl.com/lfrp75r

0
2  

3  
Köszönöm a sorozat eddigi részeit, nagyszerű ritkaságokra találtam!
(lesz folytatás?)

0
4  
Lesz.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]