Szerda/Wednesday, 2017 Jún 28, 6:31:50
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
osomfai , Öcsibácsi , kuckó , catfreeMa itt jártak:
Levin, susdomes, Laosz, nagyboti, PapaMaci, 2pumukli, lackolevel, watabe, sgabor, SumiSky, Mex, brashvox, wisteria1987, araujo_aqa
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Augusztus/August » 15 » Charly Blues Masterworks Vol. 43. - Bo Diddley: Signifying Blues (1993) Charly Records
Charly Blues Masterworks Vol. 43. - Bo Diddley: Signifying Blues (1993) Charly Records
10:16:38

320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Blues | Megtekintések száma: 1340 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2011 December 7-i bejegyzés frissítése.

Elias Otha Bates (1928-2008)
Nehéz műfaji keretek közé szorítani Bo Diddleyt, aki szakírók szerint a blueshoz túl rockos, a rock and rollhoz kissé bluesos volt. Széles karimájú kalapja, és tégla formájú gitárja abszolút védjegye, színpadon felejthetetlen volt. Little Richard-hoz és James Brown-hoz hasonlóan meglehetősen nagy volt az önbizalma. Több dalcíme, album tartalmazta művésznevét (Bo Diddley, Hey Bo Diddley stb…) Sokat tett mindkét műfajért, nem véletlenül iktatták be a rock and roll halhatatlanjai közé, a Rhythm and Blues Foundation és a Grammy életműdíjasa, a University of Florida kitüntette a rock and rollra gyakorolt hatásáért.
Kisgyermekként nevelőszülőkhöz került, családnevüket (McDaniel) használta többnyire szerzői névként. Nevelőszüleivel kisgyermek korában Chicago térségébe költözött, s nagyon zsenge korától kezdve zenélt - klasszikus zenével foglalkozott, hegedült, kipróbálta a trombont (harsonát). Louis Jordan, Elmore James, Muddy Waters, s főleg John Lee Hooker hatására gitározni kezdett. A középiskolában zenekart alakított, chicagói klubokban játszott. Az ötvenes évek közepén a Chess, a színes bőrű zenészek egyik legfontosabb kiadója felfigyelt rá. Az I’m a Man, a Bring It To Jerome, a Mona, a You Can't Judge a Book By It’s Cover, a Who Do You Love, a Roadrunner, a Before You Accuse Me című dalokkal tört be az élvonalba. Ezek a dalok a rocktörténelem kincseivé váltak, jó néhányat „hasznosított” közülük a hatvanas években a Yardbirds, az Animals, a Rolling Stones, a Pretty Things, a Doors több más együttes. Bo Diddley és I’m A Man című dalai már az ötvenes évek derekán vezették a rhythm and blues listát. Több mint 30 albuma közül csak a Bo Diddley került a 200-as listára, igaz, két albuma is a blueslemezek között az élmezőnybe verekedte magát.
Már 1955-ben szerepelt az Ed Sullivan Showban. Pályája kezdetén ragadt rá a Bo Diddley művésznév, de nem tudni honnan vette. Karrierje csúcspontja 1956 és 1963 közé esik, ezekben az években 11 albuma jelent meg. Utána sem tűnt el a süllyesztőben. Angliában 1963-ban turnézott először: fellépett az Everly Brothersszel és Little Richarddal Londonban, de koncertezett a Rolling Stonesszal is.
A fellépések nem szűntek a hetvenes években sem, amikor a rock and roll reneszánszát élte. Fellépett 1972-ben a műfaj nagy seregszemléjén a Wembleyben, s más nagy szuperkoncerten kortársaival együtt. A hetvenes években készült a Let The Good Times Roll című film, amelyben szerepelt a többi rocklegendával együtt. A filmet Magyarországon Régi idők rockzenéje címmel játszották a mozik. A filmben is látható három kitűnő hölgy alkotta, őt éveken át kísérő együttese.
Pályája későbbi szakaszában fellépett egyebek között a Grateful Dead-del, a Clash együttessel, a Rolling Stonesszal, s külön Ron Wooddal is. Szerepelt a Legends of Guitar című filmben B.B King-gel, Les Paullal, Albert Collinsszal és George Bensonnal.
A kilencvenes évek derekán jelentek meg utolsó sorlemezei, köztük a szakma által kedvezően fogadott az A Man Amongst Man, amely bekerült a legjobb tíz blueslemez közé.
A magyar rock and roll kedvelői személyesen is találkozhattak vele 1987-ben a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán.
Halálát szívinfarktus okozta, de már korábban cukorbetegséggel kezelték. Elhunytakor méltatta érdemeit B. B. King, Robert Plant, Mick Jagger, Slash, Tom Petty és George W. Bush amerikai elnök is.

A számok:
01 (3:07) I'm A Man
02 (2:37) Little Girl
03 (2:53) You Don't Love Me (You Don't Care)
04 (2:34) I'm Looking For A Woman
05 (3:17) I'm Bad
06 (2:30) Who Do You Love
07 (3:13) Down Home Special
08 (3:06) Before You Accuse Me
09 (2:59) The Clock Strikes Twelve
10 (3:07) Oh Yea
11 (2:56) Blues Blues
12 (1:55) Let Me In
13 (4:29) Signifying Blues
14 (2:38) Live My Life
15 (2:35) Call Me
16 (2:25) I Want My Baby
17 (2:55) Mama Keep Your Big Mouth Shut


Kód
http://pasted.co/ba09e676

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]