Hétfő/Monday, 2017 Jún 26, 6:20:08
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
PePM , Frenkygors , hocaapu , eduardovillela , mindenaron , CyrylasMa itt jártak:
Levin, skz, galamb, tibuno1, osomfai, rigoboy, Gledix, kalmy, Fazék, zozo54, susdomes, SzKarSz, BVITCH, roarrr, ama55, taddeo, Laosz, hocaapu, larryz, fisglass, zozi6363, ols, kondasdiszno, vkb, Tibor43, siposl, ZOSO1968, mohawk, dancsuj, hoppika, nagyboti, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Október/October » 19 » Charly Blues Masterworks Vol. 48. - Lowell Fulson : Reconsider Baby (1993) Charly Records
Charly Blues Masterworks Vol. 48. - Lowell Fulson : Reconsider Baby (1993) Charly Records
2:50:51

320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Blues | Megtekintések száma: 290 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
Lowell Fulson 1921. március 31-én született a 44-es főút mentén fekvő oklahomai Tulsa városában. A családja sok zenei tehetséggel megáldott (vagy megvert?) egyénből állt. Nagyapja, aki még Fulsom-nak írta nevét, hegedült, unokafivérei egyházi méltóságok voltak, akik a szertartásokat végig énekelték, anyja és nagynénje énekelt, gitározott és táncolt. Cherokee indián apja ugyancsak gitározott.
Így Lowell - vagy kezdeti művésznevén Tulsa Red - sorsa eleve elrendeltetett. Helybéli húros együttesekben (string bands) kezdett játszani és a 30-as évek végén a country bluesénekes "Texas" Alexandert kísérte. Az énekes mellett Blind Lemon Jefferson, Lonnie Johnson és T-Bone Walker voltak rá a legnagyobb hatással. A második világháború idején a haditengerészethez sorozták be, és a kaliforniai Oaklandba került. Itt összetalálkozott a lemezproducer Bob Geddins-szel. Leszerelése után a Geddins felügyelete alatt álló független kis cégeknél jelentek meg lemezei. Az első 1949/50 táján Memphis Slim számának, az Every Day I Have The Blues-nak feldolgozásával. Ez a későbbiek fényében azért tűnt rossz választásnak, mert az ifjú B.B. King is ezzel a dallal "robbantott" és főhősünk lemezét elhomályosította.
Mellesleg akkoriban Lowell Fulson 12-tagú zenekarában egy bizonyos Ray Charles nevű ifjú csépelte a zongora billentyűit. Az 50-es évek közepén a Chess lemeztársasághoz szerződött és legismertebbé vált szerzeményével, a Reconsider Baby-vel indítottak. Ezt a számot Elvis Presley is műsorára tűzte, sokat segítve ezzel a dal megismertetésében. Szinte alig volt olyan kisebb-nagyobb lemezkiadó, ahol Fulson nem fordult meg. Valószínűleg ez a "csapodársága" sem segítette a nagyobb elismertségben.
"Lowell magában hordozta az indián kulturális örökséget, de inkább a gitár ritmusára lovagolt" - írta szép jelképpel Paul Oliver blues szakíró és kutató az egyik lemezborítójára. 1999. március 6-án hunyt el Los Angeles-ben. (Nemes Nagy Péter)A számok:
01. Reconsider Baby
02. Lonely Hours
03. Loving You (Is All I Crave)
04. Trouble Trouble
05. It's a Long Time
06. Rollin' Blues
07. (It) Took a Long Time
08. Don't Drive Me Baby
09. I Want to Make Love to You
10. Rock This Morning
11. That's All Right
12. Comin' Home (Someday)
13. Have You Changed Your Mind ?
14. I'm Glad You Reconsidered
15. Blue Shadows
16. I Want to Know Pt 1 and 2
17. So Many Tears
18. Why Don't You Write Me
19. Hung Down Head
20. Pay Day Blues

Kód
http://pasted.co/07970621

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]