Péntek/Friday, 2017 Máj 26, 5:45:39
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
tarwalter , DomiTibi , catfreeMa itt jártak:
Levin, galamb, tibuno1, beriba, rigoboy, Gledix, kalmy, Fazék, zozo54, Yes, Chris, susdomes, DomiTibi, topo, roarrr, taddeo, Laosz, joepapa, DNS07, larryz, fisglass, Rafiki, Mogorva, ols, kuttyt, kondasdiszno, Tibor43, ZOSO1968, Marcipán, gabor1951, nagyboti, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2017 » Április/April » 28 » Chet Baker - The Touch Of Your Lips (1979) SteepleChase
Chet Baker - The Touch Of Your Lips (1979) SteepleChase
2:54:52

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 1100 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2012 Szeptember 27-i bejegyzés frissítése.

"Chesney H. Baker néven 1929. december 23-án született az oklahomai Yaleben, Egyesült Államok, 1988. május 13-án hunyt el. Egyike a II. világháború utáni évek első igazán lírai trombitásainak. Baker törékeny soundja szinte megtestesítője a nyugati parti muzsikusok úgynevezett ,cool" iskolájának, akik az ötvenes években az Egyesült Államok jazzéletét uralták. Baker katonaéveiben tanult zenét, és röviddel leszerelése után 1951-ben már Charlie Parkerrel játszott. Gerry Mulligan zongora nélküli kvartettjében jelentős nemzetközi sikert aratott, és 1953 végén, egy újabb rövid Parkerrel való együttjátszás után megalakította saját együttesét, amely rendkívül népszerű lett.
Baker a következő három esztendőben ezzel a zenekarral lépett fel, de nem született zenekarvezetőnek, és nem jó1 viselte a hírnévvel járó pressziót és kísértéseket. Nem tudott ellenállni a drogoknak, és életének hátralevő része egyetlen küzdelem volt ezzel a függőséggel. Időnként zenéje is óhatatlanul félrecsúszott. A nyolcvanas években a nemzetközi jazzélet számtalan eseményének résztvevője volt, és számos kirándulást tett a popvilágba, például szerepelt Elvis Costello “Shipbuilding"-jében. Késői korszakának legjobb darabjai valószínűleg a dán Steeplechase labelen jelentek meg, ahol Doug Raineyvel és Niels-Henning Orsted Pedersennel játszolt együtt. Ebben az időben tiszta, fiús vonásai már eltűntek a rengeteg barázda és redő alatt -és amikor egyszer trombitástársának, Jack Sheldonnak azt mondta, hogy a ráncok a sok nevetéstől vannak, az így válaszolt: Ennyire semmi sem vicces! Művészetének rövid csúcspontján Baker soundjának ezüstözött ötvösmunkája - bár mind tonális, mind emocionális szempontból kissé korlátozott területen mozgott - sok pompás, összetéveszthetlenül egyedi felvételt hozott létre. A Let's Get Lost (1989) című film rajzolja meg ennek a pályáját soha be nem teljesítő, változatos életet élő zenésznek utolsó éveit, aki kiesett vagy kiugrott egy amszterdami hotelablakból." (Passzio.hu)

A felvételeken a következő zenészek játéka hallható:
Chet Baker - trombita, ének
Doug Raney - gitár
Niels-Henning Orsted Pedersen - bőgő

A számok:
1. I Waited for You - 8:04
2. But Not for Me - 6:01
3. Autumn in New York - 5:53
4. The Blue Room - 8:36
5. The Touch of Your Lips - 8:16
6. Star Eyes - 5:44
7. Autumn in New York [Take 2] - 5:53

Kód
http://tinyurl.com/kke2ek5

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]