Szerda/Wednesday, 2017 Jún 28, 1:15:12
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
larryz , Tibor43Ma itt jártak:
Levin, osomfai, rigoboy, Gledix, kalmy, Fazék, DArdanella, susdomes, topo, gykrantz, Laosz, larryz, ols, Tibor43, kispaszuly, kuckó, Santi_tata, mohawk, qwert, Joebelo, nagyboti, 3lepke, branko64, yednam, ap_small, szexapó, hydroregia, ek1960, Nagys, smulan, tomo, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Szeptember/September » 11 » Christopher Young - Sweet November - OST (2001) Intrada Records
Christopher Young - Sweet November - OST (2001) Intrada Records
4:05:37

320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: OST | Megtekintések száma: 317 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A filmet a betétdalokat tartalmazó lemez kapcsán így mutattam be:
"A film az 1968-as azonos című film feldolgozása. A kritikusok a legrosszabb remake díjra jelölték. A két főszereplő Keanu Reeves és Charlize Theron pedig a 2001-es év Arany Málna-díjára szereztek jelölést.
A közönség azonban ügyet sem vetett a kritikákra, a film a bemutatását követő hétvén 11 millió Dollár bevételt ért el, amivel az év negyedik helyezettje lett."

A film zenéjét a New Jerseyben található Redbankban 1957-ben született Christopher Young írta. Diplomáját a massachusettsi Hampshire fõiskolán szerezte zenebölcsész szakon. Egyetemi átképzése után - melyet a North Texas State Universityn végzett el - 1980-ban Los Angelesbe utazott. Abban az idõben Young jazzdobos volt, s ezt érezni lehet mostanáig is zenéiben.
Felvételizett az UCLA Film Schoolba, ahol David Raksin tanítványa volt, s megismerkedett a filmkészítõk ifjú nemzedékével. Az ifjak egyike írta és rendezte a "The Dorm That Dripped Blood" címû filmet, melyhez Young komponálta a zenét. Öt évbe tellett, míg felismerték tehetségét a rendezõk, stúdiók. A "Hellbound: Hellraiser II" démonikus hangulatú zenéjéért megkapta a Saturn Awardot, amit a Science-Fiction, Fantasy és Horrorfilm Akadémia ítélt oda neki. Ezt követõen fõként ilyen és ehhez hasonló témájú filmekhez kérték fel. Jon Amiel rendezõ nagy elismeréssel illette Young munkásságát, s felkérte a "Tökéletes másolat" ("Copycat") címû thriller zenéjének megírására. Mind a film, mind a zenéje sikert aratott, s ezen felbuzdulva Amiel a következõ filmjéhez is felkérte, igaz mûfaját tekintve az már komédia volt.
Youngot egyre többször szerzõdtették akciózenékhez is, melyek közül a "Briliáns csapdá"-val ("The Entrapment") elnyerte a BMI Score díját. Az igazi nagy sikert és elismerést "A lény" ("Species") score-ja hozta meg számára, amiért a Motion Picture Sound Editors Golden Reel jelölést is megkapta. Ezt követõ munkája, az 1995-ös "Murder in the First" után már egyre inkább felfelé ívelõ karriert tudhat magáénak.
Az A-kategóriás zeneszerzõk panteonjában kapott helyet a "Hurrikán" ("The Hurricane") címû film zenéje után. Egyre inkább szélesedett zenei skálája: már nemcsak horror, sci-fi és thriller zenékhez, hanem akció, komédiákhoz és drámai mûvekhez is felkérték. A "Kardhal" ("Swordfish") címû filmhez DJ Paul Oakenfold trancét ötvözte a nagyzenekarral. Sikerült neki egy sajátos, nyomasztó zenei hangulatot teremtenie sötét témájú filmekhez, és ebbõl kitörvén más mûfajban sem vallott kudarcot. (Kulics László. filmzene.net)1 Sweet November 2:12
2 Divine Gifts 3:08
3 Merry Thanksgiving 5:44
4 Advents 5:02
5 It Was Whatever Was It 3:51
6 A Woman's Mystery 4:59
7 Faith Keeping 5:06
8 Maybe Not Probably Possible 4:32
9 Tears Of Angels 4:57
10 Candy Kane 3:13
11 If Only She Could Live Forever 4:21
12 Orange Coast Healer 3:02
13 Life's A Miracle 3:06

Kód
http://pasted.co/13258e09

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]