Szombat/Saturday, 2017 Jún 24, 8:07:25
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
fisglass , Csokis , Recece8Ma itt jártak:
Levin, galamb, rigoboy, susdomes, gykrantz, Laosz, 19MSsj, siposl, hoppika, nagyboti, ap_small, biril, bujdoso, stuar, fgmano, MorseSB, mindenaron, catfree, Petyko70, 2pumukli, kbm, béjé, Tutenko1967, sgabor, Crimson, SumiSky, ueco, bambi, Zsirafovics, nghtraum, peterkova, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Szeptember/September » 14 » Clint Mansell & Kronos Quartet - Requiem for a Dream - OST (2000) Nonesuch Records
Clint Mansell & Kronos Quartet - Requiem for a Dream - OST (2000) Nonesuch Records
6:54:23

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: OST | Megtekintések száma: 366 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 5
0
1  
"Vannak olyan filmek, amikre jó, ha felkészülünk lelkileg, mielőtt megnéznénk, mert ha tudjuk, hogy mire számíthatunk (heroinfüggőségre, vagy egyéb sokkoló dolgokra), akkor már tudunk magára a filmre is koncentrálni, nemcsak a történetre. Tegyünk így a Rekviem kapcsán is: ez egy kábítószeres film, tele heroinnal, tablettákkal, és mindennel, ami ezzel jár.

A filmet talán a brutális szóval lehetne a legérzékletesebben kifejezni. Brutális abban az értelemben, ahogy egy ember saját szenvedélyének rabjaként vergődik a mindennapokban, a tévé bűvöletében, és a divat sodrásában. Brutális, ahogy egy nagy jövő előtt álló fiatal pár a pillanatnyi örömöknek élve süllyed egyre mélyebbre az adósságokban és a drogokban. Ahogy álmaik szép lassan semmivé foszlanak, szerelmük, és elveik haszontalan, szemétbe kerülő tárgyakká válnak. A négy ember sorsát bemutató film legnagyobb erénye a realitásban és a közvetlenségben rejlik.
Magányos, szenvedélybeteg, pontosabban drogfüggő hőseinek történeteit úgy viszi el a tökéletes és szörnyű széthullásig, hogy közben maga a film, mint ábrázolási eszköz, a majdnem szokványos történet megjelenítéstől szintén eljut a teljes szétrombolódásig. A történetnek már csak törmeléke van, ahogy a sorsok is rémálom darabokká omlanak szét.
Hőseink rendkívül súlyos végzetet teljesítenek be. A végzetes bűn, amiért ilyen rettenetes módon fizetni kell, nem a drogok használatának fizikai aktusa, mint bűnnek ítélt cselekedet, hanem a függőség lelki aktusa. A függő nem más, mint a fogyasztó. A "márkahűség" a fogyasztó függésének legszebb példája. Hátunkon végigfut a hideg borzalom, hogy egy semmiből jövő telefonhívás lelkes hangú ígérete elég volt ahhoz, hogy egy normális asszony rövid úton elektrosokk-kezelésen végezze. Ok: csakis a fogyasztás, csak a függés. A Rekviem igazi katasztrófája, hogy miközben végzetesen leleplezi és elítéli életünket, nem kínál helyette élhető variációkat.
Nagyon hatásos film a Rekviem egy álomért. Tökéletes szereplőválasztás/irányítás, mellbevágó forgatókönyv, briliáns rendezés, csodálatos vizuális világ, a zene és a képek tökéletes összhangja. Ezt a filmet mindenkinek meg kell néznie. Földhöz vág, letaglóz, megtisztít. A 4 főszereplőért szól a gyászmise, a rekviem, három tételben: nyár - ősz - tél. Tavasz, az nincs. Lenyűgöző celluloid gyászmise a kallódó emberekről, kik helyüket keresve az elfoglalt világban olykor egymásra találnak, majd később végleg elvesztik egymást.
A Rekviem egy álomért maga a vászonra (rém) álmodott heroin-csík: külsőre lenyűgöző, lélegzetelállító kalandtúra, hullámvasút-utazás, miközben belülről egy beteg, ócska és soha véget nem érő lidércnyomás.

"Ez egy tanulságos történet, amely arra figyelmeztet bennünket, hogy milyen csapdát jelenthetnek azok a vágyálmok, amelyeket csak azért teremtünk magunknak, hogy létrehozzuk a boldogság illúzióját."" (Boros Ferenc, vaskarika.hu)Kód
http://pasted.co/b90ef9b2

0
2  
A teljes film online nézhető változata magyar szinkronnal:

Kód
http://bit.ly/1EXcEaS

3  
Köszönöm szépen.
Ezt a filmet tényleg mindenkinek látnia kellene egyszer.

0
4  
Nagyon szívesen.

5  
hatalmas film, iszonyat jó zenével

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]