Szerda/Wednesday, 2017 Jún 28, 6:26:20
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
viking456 , eduardovillela , lackolevelMa itt jártak:
Levin, galamb, dobitibi, osomfai, rigoboy, Gledix, kalmy, Fazék, DArdanella, zozo54, susdomes, topo, stevehu03, gshlz15, gykrantz, roarrr, pajapila, Laosz, larryz, samucika, ols, Tibor43, kispaszuly, kuckó, boly, ZOSO1968, Santi_tata, mohawk, qwert, gabor1951, Joebelo, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Június/June » 13 » Dave Grusin - Night Line (1984) GRP Records
Dave Grusin - Night Line (1984) GRP Records
5:38:40

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 1217 | Hozzáadta: gykrantz
Hozzászólások összesen: 2
0
1  
A 2013 Január 5-i bejegyzés frissítése.

"Dave Grusin 1934. június 26-án született a Colorado-i Littleton-ban, Egyesült Államok. A University of Colorado-n végzett tanulmányai alatt félprofi zongorista volt. Csaknem abbahagyta a zenélést azért, hogy állatorvos legyen. Grusin azt mondta: “Nem tudom, hogy helyes elhatározás volt-e, a halott tehenek egy része még ma is élne, ha nem megyek a zeneiskolába." Ebben az időben Art Pepper, Terry Gibbs és Spike Robinson voltak a jelentősebb partnerei, akikkel sokat dolgozott az ötvenes évek elején. Grusin 1959-ben Andy Williams énekes zeneigazgatója lett, s e szerepében megmaradt a hatvanas évek közepéig. Grusin eklektikus zenész, aki egyaránt dolgozott olyan mainstream zenészekkel, mint Benny Goodman és Thad Jones, de hardbop zenészekkel is játszott. Rengeteg lemezfelvétele volt, például a hetvenes évek elején Sarah Vaughan és Carmen McRae kísérőjeként.
Ugyanebben az időben Grusin mind több és több időt fordított az elektromos zongorára és más billentyűs hangszerekre, Gerry Mulligannel, Lee Ritenourral készített felvételeket a jazzvilágban, Paul Simonnal és Billy Joellel a popvilágban. Hangszereléseket készített és producer volt a Byrds együttes, Peggy Lee, Grover Washington Jnr., Donna Summer, Barbra Streisand, Al Jarreau, Phoebe Snow és Patti Austin felvételein. Larry Rosennel együtt társalapítója és tulajdonosa a GRP Recordsnak, az 1976-ban alapított labelnek, amelynek igen impresszív katalógusa van olyan énekesekből, jazz- és jazzrock-zenészekből, mint Diane Schur, Lee Ritenour, David Benoit, testvére Don Grusin, Michael Brecker, Chick Corea, Steve Gadd, Dave Valentin, a Special EFX együttes és Gary Burton. A GRP sikerének alapja, hogy Grusin nem ismer kompromisszumot a minőségben.

Rosennel együtt a digitális technika úttörői voltak, s a legmodernebb technikát alkalmazva csúcsminőséget értek el. Előadói és produceri tevékenységéhez kapcsolódva Grusin számos film- és televíziós zenét írt. Sikerlistája önmagáért beszél: 1984-es Grammy-díja mellett több mint húsz filmzenét ír, köztük négy az Oscar-díj jelöltje volt, ezek közül az ismertebbek: Divorce American Style, The Graduate, The Heart Is A Lonely Hunter, Three Days Of The Condor, Heaven Can Wait, Reds, On Golden Pond, The Champ, Tootsie, Racing With The Moon. Egyik legjobb dala a Mountain Dance, a Falling In Love főcímzenéje volt. Amerikai televíziós anyagai közül a legismertebbek: St. Elsewhere, Maude, Roots, It Takes A Thief, Baretta. Grusin a zenekémia mestere - a pop és a jazz sok elemét intelligens és könnyen érthető zenébe dolgozza át." (Jazz-zenészek Lexikona)

Kedves Gykrantz, köszönjük a lemezt!Kód
http://pasted.co/88e488d9

2  
Köszi, - valóban kitűnő lemez, - mind az előadás-, mind a hangzás-minősége tekintetében!

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]