Szerda/Wednesday, 2024 Ápr 24, 4:32:03
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Augusztus/August » 19 » Dave Hole - Bird's Eye Blues (1999) IrMax
Dave Hole - Bird's Eye Blues (1999) IrMax
6:15:14

on Grooveshark
320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Blues-rock | Megtekintések száma: 1282 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
A 2012. május 17-i bejegyzés frissítése.

"Dave Hole - teljes nevén David Robert Hole - 1948. március 30-án született Cheshire-ben, Angliában, ennek ellenére ausztrál rock-blues - gitárosként tartják számon. Bár Angliában született, 4 évesen családjával Ausztráliába költöztek. 6 éves korában kezdett érdeklődni a blues iránt, amikor meghallott egy osztálytársánál egy Muddy Waters-albumot. 12 évesen kapta első gitárját, ekkor kezdett autodidakta módon gitározni, rendszeresen zaklatva a Perth környéki összes gitártanárt. Tananyagként Eric Clapton, Hendrix és Blind Lemon Jefferson albumait használta.
Bár Dave Hole balkezesként született és úgy is kezdett gitározni, egy focibalesetben eltörte egy ujját, és a lábadozás alatt jobbkezesként gyakorolt. Valószínűleg lassan gyógyult, mert -bár a balkezesség megmaradt - jobbkezes módon játszik azóta is. 1972-ben lett hivatásos zenész Londonban, ezután 1974-ben visszatért Ausztráliába. Az ezt követő 20 évben Perth és nyugat -Ausztrália szórakozóhelyein és pub-jaiban játszott.
Rajongói kedvéért együttesével 3 nap alatt felvettek egy albumot, Short Fuse Blues címmel, amit a fellépéseken lehetett megvenni. Nos, ebből a lemezből küldött el kíváncsiságból egy példányt a Guitar Player magazinnak az Egyesült Államokba, ahol a főszerkesztő, miután velősen Stevie Ray Vaughan-hoz hasonlította Hole-t, átküldte az albumot az Alligator Records-hoz. Ezt követően lett Dave Hole a legnagyobb blues-zal foglalkozó kiadó első nem amerikai sztárja.
Dave Hole zenéjét attól a pillanattól több, mint ezer amerikai rádióállomás sugározta, a legnagyobb zenei szaklapok - mint a Guitar World és a Billboard, valamint a Chicago Tribune - foglalkoztak vele és zenéjével. Fesztiválokon lépett fel Németországban, Hollandiában, Franciaországban és Svájcban, turnézott Brazíliában, Svédországban, Norvégiában, Olaszországban, Oroszországban - gyakorlatilag mindenhol Európában. 10 albuma jelent meg idáig. El lehet mondani, hogy Dave Hole, ez a különleges tehetségű angol-ausztrál zenész elért mindent, amit ebben a szakmában el lehet érni." (blueskocsma.hu)

A zenészek: Dave Hole (vocals, guitar); Michael Vdelli (guitar); Bob Patient (keyboards); Ric Whittle (drums).

A számok:
01 - Bird's Eye Blues
02 - Blues Is The Truth
03 - Chicken Stuff
04 - Cold Women With Warm Hearts
05 - Demolition Man
06 - Don't Say Goodbye
07 - Guitar Man
08 - Holding Pattern
09 - I See My Baby
10 - I've Got To Go
11 - Lost At Sea
12 - More Love Less Attitude
13 - Run With Me
14 - Short Memory
15 - Too Old To Rock'N'Roll
16 - You Or Me

Kód
http://tny.cz/33c1e7bc

Name *:
Email:
WWW: