Hétfő/Monday, 2017 Jún 26, 2:55:54
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Ma itt jártak:
Levin, isoprog, watabe, peterkova
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2017 » Június/June » 15 » Devadip Carlos Santana - The Swing Of Delight (1980) CBS
Devadip Carlos Santana - The Swing Of Delight (1980) CBS
2:45:52

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Fusion | Megtekintések száma: 1306 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 4
0
1  
A 2012 November 23-i bejegyzés frissítése.

"Remény-folyó folyik, remény-folyó folyik
az ismeretlen szárnyán
ez a mosoly folyója
Minden percben sírok zokogok és remélek
ismét én vagyok aki táncolok Urammal
az öröm sodrában.
Sri Chinmoy bengáli guru szavai ezek. A Mesternek nemcsak milliók köszönhetik lelki békéjüket és kiteljesedésüket, hanem a Zene is örök hálával tartozik ihletéséért, amelyet olyan óriásoknak adott, mint Leonard Bernstein, Pablo Casals, Yehudi Menuhin, továbbá John Coltrane, John McLaughlin és Carlos Santana. Ez a versimája éppen Santana 1980-as albuma, a The Swing of Delight borítóján olvasható.
A mexikói születésű muzsikus (1947. július 20.), aki zaklatott gyermekkor után került bele a San Franciscói hippivilágba, már első, máig emlékezetes nagy sikerei, a Woodstock-i fesztivál, a bemutatkozó Santana-album és főleg azt követő Abraxas után zenei és lelki válságba került: kezdte szűknek érezni az általa kitalált "latin rockot", miközben kábítószer- és magánéleti problémái is nyomasztóan hatottak rá. Így indult el a spirituális élet és zene irányában, és ennek nyomai már az 1972-es Caravansaray című lemezen is érezhetőek voltak, hogy az erősen jazz-rockos Welcome-ban (1973), Borbolettában (1975) és a Lotus című tripla albumban kiteljesedjenek ezek a törekvések. Ez utóbbin már meditáció is hallható. Ekkor Carlos már Sri Chinmoy tanítványa volt, felvette a Devadip (Isten Fénye) nevet, leszokott a drogról, és zenéjét a Mester által hirdetett Legfőbb Szeretet (Love Supreme) szolgálatába állította. Az Illuminations (1973), amit Coltrane özvegyével, Alice-szel készített és Mahavishnu John McLaughlinnal közös gitárlemezük, a Love Devotion Surrender, amelyen két híres Coltrane-darabot, az A Love Supreme-et és a Naimát is feldolgozták, új dimenzióba helyezte Santana muzsikáját.
A nagyközönség azonban nem ezt várta Carlostól, hanem a lendületes, afro-kubai ritmusokra alapuló, közérthetőbb zenét. Így a 70-es évek végére Santana kénytelen volt kétlakivá válni: zenekarával funkys elemeket sem nélkülöző, nemegyszer a kommersznek túl nagy engedményeket tevő korongokat vett fel, míg saját nevén adta ki - részben a Santana Band tagjaival - a Mesternek szentelt felvételeit. Az utolsó és a legjobb volt ezek közül a The Swing of Delight.

Santana ehhez a különleges munkához néhány állandó zenésztársa, köztük a "Gorilláknak" nevezett szenzációs ütősnégyes - Armando Peraza, Graham Lear, Raul Rekow, Orestes Vilato - mellett a jazz- és jazz-rock olyan nagyságait hívta meg, mint Herbie Hancock, Ron Carter, Wayne Shorter és Tony Williams. Ez a négy muzsikus a 60-as években Miles Davis kvintettjét alkotta a legendás trombitással, a következő évtizedben pedig a V.S.O.P. formációban játszottak együtt, Shorter pedig alapítója volt a jazz-rock egyik meghatározó csapatának, a Weather Reportnak.
A The Swing of Delight arról is nevezetes, hogy a rock történetében először készítettek lemezfelvételt digitális módon, öt évvel az első rock-CD, a Dire Straits Brothers In Arms-ja előtt. Éppen a felvétel újszerűsége miatt, amely főleg az ütősök hangzásánál észrevehető, a szokásosnál rövidebb időtartamú a dupla LP." (Göbölyös N. László)A lemezt készítő csapat:
Carlos Santana - electric and acoustic guitars, 12-string guitar, percussion, vocals
Herbie Hancock - acoustic piano, Rhodes, Clavinet, Clavitar, Prophet 5, Yamaha CS-80
Wayne Shorter - soprano and tenor saxophones
Ron Carter - acoustic bass
Tony Williams - drums
Harvey Mason - drums
Russell Tubbs - soprano and tenor saxophone, flute
David Margen - bass
Graham Lear - drums
Armando Peraza - congas, bongos & percussion
Raul Rekow - congas, percussion & vocals
Orestes Vilato - timbales, percussion & vocals
Alex Ligertwood - vocals on track 7
Francisco Aguabella - congas
Produced by David Rubinson

0
2  
A számok:

01. Swapan Tari 6:48
02. Love Theme From "Spartacus" 6:53
03. Phuler Matan 5:55
04. Song For My Brother 6:59
05. Jharna Kala 7:13
06. Gardenia 7:10
07. La Llave 3:42
08. Golden Hours 6:39
09. Sher Khan, The Tiger 5:47

Kód
http://tinyurl.com/yb7vjodm

3  
Köszönöm szépen.

0
4  
Nagyon szívesen.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]