Péntek/Friday, 2024 Már 29, 11:51:16
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » November/November » 5 » Djabe - Forward (2014) Gramy Records
Djabe - Forward (2014) Gramy Records
10:05:53
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Fusion | Megtekintések száma: 1239 | Hozzáadta: gykrantz
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
"A Djabe zenekar elmúlt 19 évében mindig úgy éreztük, hogy az aktuális stúdió lemezünk az addigi munkásságunk legjelentősebb darabja. Visszatekintve szakmai szempontból ez így is volt, és egyébként is természetes hozzáállás egy zenekar részéről, még ha nem is lenne feltétlenül igaz az eredmény, hiszen ez visz előre egy csapatot.

A Forward mégis különleges ebből a szempontból. 2013-ban a Miskolci Szimfonikus Zenekar meghívására a borsodi megyeszékhelyen koncerteztünk a Djabe special guest Steve Hackett felállásban. Mivel a szimfonikusok is szerettek volna bekapcsolódni az előadásba, ezért ki kellett őket szolgálnunk hangszereléssel és kottákkal. Szerencsére van a zenekarunkban egy zeneszerző, Kovács Zoltán, aki abszolválta a fenti feladatokat, és egy sikeres előadásban volt részünk a miskolci zenekarral.

Ekkor kaptunk kedvet a Djabe zenekar vendégeinek komplett szimfonikus zenekarral történő kibővítésére. Elhatároztuk, hogy írunk egy teljes lemezt, amiben szervesen közreműködik a zenekar. Sikerült megállapodni a felvételek elkészítésében az MSO-val, miközben Barabás Tamás elkezdte úgy írni és összerakni a számokat, hogy azok a szimfonikus zenekarra épüljenek. Zolival megkonzultálták a zenekar összetételét, és folyamatosan dolgoztak a partitúrákon. Tamás a tőle megszokott igényességgel, zeneszerzői stílusban és színvonalon vágott bele a munkába. Meghallgatva a kompozícióit felismerhetők benne az utóbbi Djabe lemezek karakteres jegyei, ugyanakkor a szimfonikusok más dimenzióba emelik műveit." (Égerházi Attila)

Kedves Gykrantz, köszönjük a lemezt!

A számok:
1. Forward
2. Lava Lamp
3. Hang Out
4. Twin Pines
5. Mr East
6. New words
7. Life Spirit
a, Deep In The Woods
b, Out Of The Woods
c, I'm Back Again
8. Wind Tale
9. My Day

A zenészek: Banai Szilárd - dob; Barabás Tamás - basszusgitár, szintetizátor, gitár; Égerházi Attila - gitár, gitárszintetizátor, ütőhangszerek; Ferenc Kovács - hegedű, trombita, ének; Kovács Zoltán - billentyűs hangszerek
+
Malik Mansurov - tar; Steve Hackett - gitár; Gulli Briem - hang drum, ütőhangszerek, vokál, berimbau; John Nugent - tenorszaxofon; Mótyán Tibor - tabla; Herczeg Judit - vokál; Kaszás Péter - vokál; Kovács Sára - didgeridoo; Égerházi Sára - csörgő, chimes; Ron Stackman - beszéd
+
Miskolci Szimfonikus Zenekar
+
Sipos András - konga, esőcsináló, csörgő, fa xilofon (2004-es archív felvételekről)
Tóth Viktor - alt szaxofon, bambusz fuvola (2004-es archív felvételekről)

Kód
http://tny.cz/cd740f66

Name *:
Email:
WWW: