Vasárnap/Sunday, 2017 Jún 25, 6:12:58
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Levin , kuckóMa itt jártak:
Levin, Laosz, lui59, Rafiki, siposl, ZOSO1968, watabe, Tutenko1967, Crimson, SumiSky, studio_a, peterkova
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2017 » Május/May » 20 » Dream Theater - Awake (1994) EastWest
Dream Theater - Awake (1994) EastWest
1:37:40

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Progressive rock | Megtekintések száma: 257 | Hozzáadta: dali300 | Tag-ek(kulcsszavak): Progressive Metal
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
Amikor kijött az Images and Words, senki nem gondolta, hogy ilyen megközelítésből is lehet zenét szerezni. Hogy lesz valaki, aki nemcsak hogy megpróbálkozik a rétegzenének számító prog és a keményebb metál házasításával, de sikerül is neki olyan átütő erővel, ami mind a mai napig, ha nem is tudatosan, de zenekarokra és zenészekre hatással van a szakmában. Azt meg már pláne senki nem hitte, hogy ezt a bravúrt meg tudja ismételni a csapat, pedig 1994-ben, az Awake lemezzel sikerült.

A klasszikusnak számító John Petrucci (gitár), John Myung (basszusgitár), Mike Portnoy (dobok), Kevin Moore (billentyűs hangszerek), James LaBrie (ének) felállás ezen a két albumon szerepelt csak így együtt, és talán ezért is mondjuk, hogy ez a két lemez az a DT életében, ami ennyire utánozhatatlanra sikeredett. Az Awake albumnál a  koncepció ugyanaz volt, mint az elődjénél: megtalálni az összhangot a klasszikus progresszív vonal és a keményebb metál elemek között. A leglényegesebb változás az Imageshez képest, az Awake-be még több metál elem került, mint elődjébe. Egy picivel több kraft, egy picivel több súly a gitáron. Mivel a csapat rengeteg olyan ötlettel rendelkezett, ami a tarsolyban maradt az előző album felvételeiről, így a dalok megírása nagyon gyorsan haladt. Alig háromnegyed év leforgása alatt kész volt egy ennyire komplex album, amit nagyon sokan egy élet alatt sem tudnának megírni.

A zenekar azóta már csak egyetlen alkalommal került igazán közel ehhez a színvonalhoz (1999-es Scenes From A Memory), utolérni vagy pláne felülmúlni azonban akkor sem tudták az Awake-et. Azóta meg olyannyira nem, hogy az utolsó albumok olyanok, mintha egy másik zenekar készítette volna. Hiába vannak a helyükön a megszokott stílusjegyek, hiába John Petrucci ízléses, zseniális gitárjátéka, a húsz évvel ezelőtti és a mai Dream Theater közötti különbség bizony ég és föld. Kevin Moore billentyűs a lemez felvételei közben jelentette be a csapatnak, hogy az album elkészülte után távozik a zenekarból.

A lemeznyitó "6:00" című dal James Joyce A halott (The Dead) c. novellájának feldolgozása. A "The Mirror"-ban különböző filmekből bevágva Meryl Streep és Jeremy Irons monológja hallható. A különös hangulatú zárószám "Space-Dye Vest" szintén számos filmből idéz, többek között az Oscar-díjas Szoba kilátással-ból.

Tracklist:
01. 6:00
02. Caught in a Web
03. Innocence Faded
04. A Mind Beside Itself: I. Erotomania
05. A Mind Beside Itself: II. Voices
06. A Mind Beside Itself: III. The Silent Man
07. The Mirror
08. Lie
09. Lifting Shadows off a Dream
10. Scarred
11. Space-Dye Vest

Közreműködők:
James LaBrie – ének
John Petrucci – gitár
John Myung – basszusgitár
Mike Portnoy – dobok
Kevin Moore – billentyűs hangszerek


Kód
https://pastebin.com/ik1wMhRDHozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]