Csütörtök/Thursday, 2017 Jún 22, 11:10:20
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
kkattMa itt jártak:
Levin, jan1234, galamb, dobitibi, rigoboy, Gledix, fodori, DArdanella, zozo54, vpetti, topo, pók, gshlz15, gykrantz, taddeo, Laosz, hocaapu, Joski, DNS07, larryz, Rafiki, limre, ols, csita63, Tibor43, siposl, kuckó, ZOSO1968, Asrom, Santi_tata, mohawk, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » November/November » 15 » Dream Theater - Images and Words (1992/1997) ATCO Records
Dream Theater - Images and Words (1992/1997) ATCO Records
4:23:56

on Grooveshark
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Progressive rock | Megtekintések száma: 3893 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
1  
Levin 2009. április 6-i bejegyzésének frissítése.

A lemezkritika.hu oldalon Magasházi Gábor így mutatta be ezt a lemezt:

"1992-t írunk és a "Dream Team" kiadja a második lemezét, amely egyenesen a Progresszív Rock oltárára repíti õket. A Berkley-re járó srácok a lemezen megmutatják, hogy nem hiába koptatták az USA egyik leghíresebb zeneiskolájának padjait. A bemutatkozó lemezük nem aratott még átütõ sikert, de James LaBrie a Kanadából importált énekes nagyot lendített az együttesen és a lemezbemutató világkörüli turné végre meghozta az átütõ sikert. Szinte min-den szaklap elismerõen nyilatkozik a lemezrõl. A Mike Portnoy (dob) , John Myung (bass) ritmus szekció óramû pontossággal hozza az ala-pokat, melyre Kevin Moore csodálatos harmóniái ülnek rá. John Petrucci gitárjátékát pedig méltán emlegethetjük a klasszikusok utódaként. Olyan szólókat, melyeket a gyorsabb Take the Time vagy az érzelmesebb Another Day-hez írt sok gitáristen megirigyelne. Nehéz kiemelni dalokat, de aki most ismerkedik a stílussal, vagy az együttessel annak aján-lom, hallgasson bele három dalba és megtudja mit is hívnak "álom színháznak" A lemez egyik kiemelkedõ alkotása (azóta állandóan a koncert setlist része) a Take The Time, mely bármelyik Pink Floyd, vagy Yes albumon is felfedezhetõ lehetne komplexitását tekintve.Billentyûkkel kísért gitárszólók, kétlábdobos alapok, lassabb és gyorsabb részek váltakoznak, a dalt befejezõ Petrucci szóló pedig egyszerûen zseniális, méltó befejezés. (Koncerteken még egy 2-3 perces instrumentális õrülettel toldják meg a dalt) Másik alkotás, mely a Dream Theater stílust legjobban leírja, gondolatvilágukat összefoglalja a Metropolis Pt1. A dal tulajdonképpen egy progresszív ki-mit tud, amihez LaBrie egy keretet ad a dal elején, illetve végén. A dal gerincét egy progresszív billentyû-gitár-bass-dob elegy adja. Nagyon eltalált jól megkomponált billentyû-gitárszólókkal és idõként elõtérbe tolt bass gitárral. Ha a komplexitást említettem nem mehetünk el szó nélkül a lemez záró akkordja mellett, (Learning To Live), mely a maga 12 percével messze túlszárnyalja minden idõk eddig megal-kotott progresszív orgiáját. Három dalt emeltem ki a lemezrõl, de ezt egészében kell hallani, ezt a csodát, amit ez az öt ember összehozott.

Ez a lemez egy olyan alapmû, mely minden progresszív rockot szeretõ ember szívét megdobogtatja, megõrizve a régi nagyok alapjait, elõremutatva a jövõbe, felvázolja mirõl is fog szólni a rock a jövõ évezredben."


Nincs mit hozzátennem.A számok:

1. Pull Me Under (Dream Theater,Moore) - 8:15
2. Another Day (Dream Theater, Petrucci) - 4:24
3. Take The Time (Dream Theater) - 8:21
4. Surrounded (Dream Theater, Moore) - 5:30
5. Metropolis - Pt. I "The Miracle And The Sleeper" (Dream Theater, Petrucci) - 9:32
6. Under A Glass Moon (Dream Theater, Petrucci) - 7:04
7. Wait For Sleep (Moore) - 2:32
8. Learning To Live (Dream Theater, Myung) - 11:31

Kód
http://tinyurl.com/nefrtdy

2  
Nagyon szépen köszönöm! respect

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]