Szombat/Saturday, 2024 Ápr 20, 10:15:29
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Április/April » 20 » Eddie Cochran - All the Best [2 CD] (2012) EMI
Eddie Cochran - All the Best [2 CD] (2012) EMI
3:30:38

on Grooveshark
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 625 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
"Ötvenöt esztendeje, hogy elhunyt Eddie Cochran, a rock and roll úttörőinek egyike. Mindössze huszonegy évet élt – a tinédzser mennyországot autóbaleset változtatta pokollá –, de jó néhány száma halhatatlanná vált. Ha már csak lemezről dalolt is, generációk sora énekelte vele: C'mon Everybody!

Leghíresebb dalainak egyikében, a Rolling Stone magazin örök listáján a hetvenharmadik helyre sorolt – utóbb a Beach Boys, a Who, a T-Rex, Olivia Newton-John, Bruce Springsteen vagy a Simple Minds feldolgozásában egyaránt hallható – Summertime Bluesban arról énekelt, hogy problémáival akár az ENSZ-hez is fordult volna, de a képviselő azt mondta neki: „Még szavazni is túl fiatal vagy.”

Az 1960. április 17-én elhunyt Eddie Cochran mindössze huszonegy évet élt.,

Cochran úgy távozott hallatlanul fiatalon, hogy egy ízben sikerült megmenekülnie a haláltól. Jó barátja, Buddy Holly 1959-es téli turnéján azért nem vett részt, mert a lemezlovas Alan Freed főszereplésével forgatott Go Johnny Go! című film felvételeit az idő tájt rögzítették. A huszonkét éves Holly – a tizenhét esztendős Ritchie Valensszel, valamint a Big Boppernek nevezett, huszonnyolc éves Jiles Perry Richardsonnal együtt – az iowai Clear Lake közelében lezuhant. (A koncertsorozat szervezői nem sokat keseregtek a repülőgépes tragédián: beugrásra kérték Paul Ankát, Fabiant, valamint Bobby Veet, és a show folytatódott...)
Eddie másodjára már nem kerülhette el a sorsát, és neki is baleset okozta a végzetét. Tízhetes angliai koncertsorozaton vett részt, majd annak befejeztével a londoni repülőtérre tartott, ám a kocsit vezető Pat Thompkins elvesztette uralmát a jármű fölött, és az autó egy lámpaoszlopnak ütközött. A benn ülő négy ember közül három életben maradt, Cochrant viszont nem tudták megmenteni." (Hegyi Iván)





Kód
http://tny.cz/c4d8941b

Name *:
Email:
WWW: