Szombat/Saturday, 2017 Jún 24, 11:24:52
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
pzxo , ElefántMa itt jártak:
Levin, galamb, rigoboy, Gledix, vpetti, susdomes, BVITCH, gykrantz, pajapila, Laosz, Joski, 19MSsj, fisglass, Recece8, kuttyt, siposl, Santi_tata, hoppika, nagyboti, ap_small, biril, viking456, bujdoso, stuar, tomo, fgmano, Elefánt, MorseSB, mindenaron, catfree, Petyko70, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Január/January » 28 » Emmylou Harris - Elite Hotel (1975) Warner Bros. Records
Emmylou Harris - Elite Hotel (1975) Warner Bros. Records
8:19:04

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Country | Megtekintések száma: 533 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A legendás fekete hajáról is híres Emmylou Harris több mint 60 évesen, őszbe fordult, hosszú, dús hajával is rendkívül szép nő. 2013-ban megjelent, Old Yellow Moon című albuma 4. helyezésig jutott a Billboard country-listáján, jelezve, hogy az igazi művészek kortalanok. Az évtizedek során 10 Grammy díjat, egyéb countryzenei díjat gyűjtött. Több dala, albuma vezetett listát, vagy került azok élmezőnyébe A műfaj legnagyobb előadóival énekelt együtt, köztük Dolly Parton-nal, Linda Ronstadt-tal, John Denverrel, Lucinda Williamsszel, a Band együttessel, Bob Dylan-nel, Willie Nelson-nal, Neil Young-gal, Mark Knopflerrel, Roy Orbison-nal, Elvis Costellóval, Bruce Springsteen-nel és másokkal. Vannak, akik több lemezt jelentettek meg, de albumai, mindig minőséget jelentettek, akárcsak érdekes, mélytónusú hangja. Elnyerte a Billboard’s Contury Award elismerést, a countryzene halhatatlanja, az amerikai művészetek és tudományok akadémiájának tagja, a Berklee College of The Music tiszteletbeli doktora.
Emmylou Harris katonacsaládba született, Virginiában nőtt fel. A University of North Carolina hallgatójként, a hatvanas évek közepén kezdett komolyabban énekléssel foglalkozni, évfolyamtársával Joan Baez és Bob Dylan dalait játszotta.
Első lemeze, a Gliding Bird 1968-ban jelent meg. A hatvanas évek végén David Bromberggel és Jerry Jeff Walkerrel New York-i Greenwich Village klubhálózatban lépett fel, Washingtonban a Flying Burrito Brothers együttessel lépett fel. A banda vezetőjével, Gram Parsonsszal élt együtt a kitűnő folkénekes 1973-ban bekövetkezett haláláig. Ezt követően jelent meg Emmylou Harris második albuma, az Elite Hotel.
Emmylou Harris eleinte inkább a folkzenéhez kötődött, mint a countryhoz. Az első sikerdala, az 1975-ben megjelent If I Could Only Win Your Love mégis "countrysra" sikerült. A műfaj tízes listájára felkerült a Together Again, a One of These Days, a To Daddy és a Sweet Dreams című dala. A hetvenes években a The Hot Banddel dolgozott.
Bob Dylan 1975-ös, Desire című albumának közreműködője, a következő évben a csodálatos Evangeline-t énekelte a Band együttes felejthetetlen búcsúkoncertjén.
A hetvenes évek második felétől egyértelműen a country felé fordult, első Grammy-díját is ebben a műfajban kapta 1976-ban Elite Hotel , három évvel később Blue Kentucky Girl című lemezéért. A többi Grammy-díját is country műfajban érte el. Volt egy közös Grammy-je Dolly Partonnal és Linda Ronstadttal, sokszor léptek fel duóban, vagy trióban. Soha sem tekintették egymást riválisnak. Rendszeresen meghívták a műfajban rangot jelentő Lilith Fair fesztiválokra, valamint Nashville-be, a countryzene egyik legfontosabb intézményének számító Grand Ole Opryba.
Emmylou Harris dalai és lemezei egyenletesen magas színvonalúak, nehéz közülük bármelyiket kiemelni. Nagyszerű az 1977-es Luxury Line, az 1980-as Roses in Snow, az 1981-es Evangeline, az 1982-es Cimarron, az 1983-as Last Date, az 1995-ös Wrecking Ball, az 1998-as Spyboy, 2000-es Red Dirt Girl, a 2011-es Hard Bargain, valamint számos válogatása.
Emmylou Harris a kilencvenes években Budapesten is koncertezett.
A kitűnő énekesnő kiállt a nők egyenlő jogaiért a zenében, a taposóaknáktól mentes világért, az állatok jogaiért, koncertezett a vietnami veteránokért.
A legjobb kiadók szerződésekkel ismerték el kitűnő teljesítményét: dolgozott a Reprise, a Warner Bros, az Elektra és az utóbbi években a Nonesuch kiadóval. (Kovács Miklós)A dalok:
01. "Amarillo" (Emmylou Harris, Rodney Crowell) – 3:05
02. "Together Again" (Buck Owens) – 3:56
03. "Feelin' Single, Seein' Double" (Wayne Kemp) – 2:34
04. "Sin City" (Gram Parsons, Chris Hillman) – 3:57
05. "One of These Days" (Earl Montgomery) – 3:03
06. "Till I Gain Control Again" (Rodney Crowell) – 5:40
07. "Here, There and Everywhere" (John Lennon, Paul McCartney) – 3:59
08. "Ooh Las Vegas" (Gram Parsons, Ric Grech) – 3:47
09. "Sweet Dreams" (Don Gibson) – 4:03
10. "Jambalaya (On The Bayou)" (Hank Williams) – 3:05
11. "Satan's Jewel Crown" (Edgar L. Eden) – 3:13
12. "Wheels" [with Jonathan Edwards] (Chris Hillman, Gram Parsons) – 3:13

Kód
http://pasted.co/d5526399

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]