Csütörtök/Thursday, 2017 Jún 29, 3:03:46
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
LevinMa itt jártak:
Levin, Gyulam, studio_a, peterkova
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » November/November » 29 » Esbjörn Svensson Trio - Leucocyte (2008) ACT
Esbjörn Svensson Trio - Leucocyte (2008) ACT
8:03:08

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 337 | Hozzáadta: dali300
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
Amikor 2008 júniusában az alig 44 éves Esbjörn Svensson búvárbalesetben életét vesztette, napjaink egyik leginnovatívabb jazz-zongoristáját és komponistáját gyászolta a zeneértő közvélemény. A svéd muzsikus gyermekkorában édesanyjától klasszikus zenét tanult, tizenévesen rockformációkban is játszott, egyetemi zongoratanulmányai befejezése után először Magnus Öström ütőhangszeressel zenélt, majd 1993-tól Dan Berglund bőgőssel kiegészülve megalapították az Esbjörn Svensson Triót, mely a kétezres évek elejére nem csupán Európában, de az Egyesült Államokban is – mind a kritikusok, mind a közönség körében – elismertté vált.

Noha a különféle zenei hatások izgalmas összetársítása korábban sem hiányzott a trió fegyvertárából, a kortárs jazztől talán utolsó albumukon (Leucocyte) távolodtak el leginkább. A röviddel Svensson halála előtt rögzített album experimentális zenei utazásnak tekinthető, mely a melodikus jazz-dallamok háttérbe szorításával párhuzamosan, a preparált zongorával, torzított nagybőgővel, elektronikus effektekkel, ambient elemekkel bő teret nyújt a hagyományos jazzimprovizációnál sokkal tágabb keretek között kibontakozó jammelésnek, rögtönzésnek, a hangfoszlányokkal, zörejekkel, zajokkal való kísérletezésnek. A lemez egészét egy a legnagyobb muzsikusoknál sem gyakran, az avantgárd útkereséseknél pedig kimondottan ritkán tapasztalható, a hallgatót magába szippantó atmoszféra fogja össze.

A záró, négy részes egység (Leucocyte) ez a 27 perc sokkal inkább egy olyan gyönyörűséges ambient mű, mely zörejeivel, csöndjeivel, dallamtöredékeivel akkor is szívfacsaró, ha befogadása közben nem gondolunk arra: ezek a zenekar által játszott utolsó rögzített hangok... .

/scriptum-metallum.prae.hu - nyomán/

Tracklist :

01.Decade
02.Premonition I: Earth
03.Premonition II: Contorted
04.Jazz
05.Still
06.Ajar
07.Leucocyte I: Ab Initio
08.Leucocyte II: Ad Interim
09.Leucocyte III: Ad Mortem
10.Leucocyte IV: Ad Infinitum

e.s.t. :

Esbjörn Svensson - zongora
Dan Berglund - bőgő
Magnus Öström - dobok


Kód
http://pastebin.com/RQwsasUJ

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]