Péntek/Friday, 2017 Máj 26, 1:57:47
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Tibor43Ma itt jártak:
Levin, tibuno1, Gledix, kalmy, Fazék, Yes, susdomes, roarrr, taddeo, Laosz, joepapa, DNS07, larryz, fisglass, Rafiki, Mogorva, kuttyt, kondasdiszno, Tibor43, ZOSO1968, Marcipán, gabor1951, nagyboti, hydroregia, biril, ek1960, vipe5417, drx, Gandhi, Nagys, smulan, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » December » 27 » Faris - Mississippi To Sahara (2015) Wrasse Records
Faris - Mississippi To Sahara (2015) Wrasse Records
6:59:17

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Blues | Megtekintések száma: 495 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 3
0
1  
Faris Amine Bottazzi, a tuareg-olasz szülőknek köszönhetően egyszerre van otthon a tuareg és a nyugati kultúrában, amit tovább színesít az Egyesült Államokban eltöltött időszak, amelynek köszönhetően felfedezte a bluest és Jimi Hendrixet. A Mississippi To Sahara lemezén Faris nem csinál mást, csak eljátszik tíz, mára klasszikusnak számító, a Mississippi deltavidékről származó bluest. Na de hogyan! – és ez itt a lényeg. Ahogyan azt a jazz örökzöldeknél szokásos, mindegyiket a saját képére, stílusára dolgozta át, és újfent rácsodálkozom arra, mennyire hasonlít egymásra az amerikai és a sivatagi blues. Miközben Faris tiszteleg az olyan példaképei előtt, mint Son House vagy Muddy Waters, elképesztő tehetségről tesz bizonyságot. Nemcsak azzal, hogy háromféle gitárt használ, hanem a játékában meglévő érzékenység, ahogyan visszaadja, de közben mégis lágyítja az eredeti hangulatokat. Valaki azt írta a lemez kapcsán, hogy ott van benne a sivatag – ezzel teljes mértékben egyetértek, mert itt nem a Mississippi hömpölygése rejtezik a hangok mögött, hanem a homok „hengergése”, a tevék baktatása, a végtelenség, meg persze a száműzetés okozta szomorúság. Annak eldöntésére egyébként, hogy mit művel az eredetivel, legjobb, ha egymás után meghallgatjuk az eredeti számot, majd Faris verzióját. Cikkem végén ezért szerepel két videó egymás alatt – tényleg bámulatos, amit művel.

A kiadó szerint három nap alatt rögzítették a számokat, ami egyetlen dolgot jelent: Faris Amine nagyon tud, mondhatni vérében van mindkét zene, a blues és annak sivatagi változata, az assouf is, így csak el kell játszania mindazt, ami a fejében van. Csatlakozom azok táborához, akik nagyon várják a saját szerzeményekkel teli következő korongot. (Galgóczi Tamás, ekultura.hu)A számok:
1. Oulhawen Win Tidit (Death Letter)
2. Alwaq Semman (Hard Times Killing Floor Blues)
3. Assouf Id Nekmam (Trouble So Hard)
4. Imiskay Idjoleman (Motherless Children)
5. Aghregh Yallah (Jesus Is On the Mainline)
6. Inezdjam (Grinnin’ in Your Face)
7. Oulh Essayaq (Feel Like Going Home)
8. Alkhoriya (Since I’ve Laid My Burden Down)
9. War Toyed (No More, My Lord)
10. Ma Ihan Iman Nagadem (The Soul of a Man)

Kód
http://pasted.co/d39454e4

2  
Köszönöm Levente. A 10. számban valami hiba van, nem csomagolódik ki.

0
3  
Kedves tRudy köszönöm, hogy jelezted, az MP3-as verziónál tényleg így van. Legyártom újra. smile
Most már működik.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]