Szombat/Saturday, 2024 Ápr 27, 1:16:34
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Február/February » 2 » Ferenc Nemeth & Attila Laszlo - Bridges Of Souls (2014) Dreamers Collective Records
Ferenc Nemeth & Attila Laszlo - Bridges Of Souls (2014) Dreamers Collective Records
5:32:11

on Grooveshark
320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Fusion | Megtekintések száma: 812 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 4
1 Levin  
0
Németh Ferenc hosszú évek óta az Egyesült Államokban él, és nem jutott arra a szomorú sorsra, mint jónéhány hazánkfia, akik próbáltak bekerülni az "amcsi" jazz vérkeringésébe, de mindhiába. Szóval Ferinek -ahogy mondani szokás- bejött a dolog, és ha például Herbie Hancock-ot, vagy Terence Blanchard-ot kérdezzük, kollégaként, és barátként említenék, ami hatalmas, és elismerésre méltó teljesítmény!

László Attila intézménynek számít a hazai és nemzetközi jazz világában. Számtalan emlékezetes, értékálló produkció fűződik nevéhez; emberségét, pozitivitását, és természetesen gitárjátékát példaszerűnek tartom. Stílusa magában hordozza a mainstream és a jazz-rock minden fontos jegyét, ismérvét. Attiláról igazán el lehet mondani: két hang után felismerhető, mert őszinte és egyéni.

Tizenegy dal hangzik el a felvételen, egy Lara Bello szám kivételével ("Little Heart"), László Attila és Németh Ferenc közös, vagy egyéni kompozíciói. Ha kipakolnám egy üzlet polcára a "Bridges of Soul"-t, akkor a jazz-rock és/vagy fusion lemezek közé tenném. De igazából nem beskatulyázható muzsika ez. Az alapok legtöbbször "groove"-osak, megfelelnek fent említett műfaj(ok) elvárásainak, azonban egyes helyeken -sőt, azt gondolom végig- mélyebb, filozofikusabb a lemez. Megmutatja, hogy a "rock-os jazz" nem csak a "dögösségről", az akár táncolható ritmikákról szól. Ahogyan a cím is utál rá, a kiváló zenészek a lelkeket is megcélozták. Nyugodtan mondhatom: sikerrel! Valóban hidat ácsoltak "spirit" és lélek, "happy music" és elgondolkoztató melódiák között. Persze Magyarország és az USA közt is, legalábbis a muzsika tekintetében. Attila és Feri mindannyiunk -magyar jazz zenészek- nagy örömére újra megmutatta, hogy kis hazánkban "supreme" minőségű jazzisták vannak, voltak, és -ahogy elnézem a fiatalságot- lesznek. Teljesen egyenrangú partnerei a két világsztárnak, akik -mint a képlet mutatja- "bevállalták", hogy tárházukból egyetlen szerzemény sem csendül fel. Alázatosan, tisztelettel, és hallhatóan felszabadultan, jó érzéssel működnek közre az albumon.

A kooperáció tökéletesen sikerült magyar és amerikai muzsikusok között! Közhely, de tényleg a zene az igazi közös nyelv, és Ők négyen megtalálták ezt, vagy úgy is mondhatnám, odasétáltak egymáshoz -pont középen találkozva- a "Lelkek hídján". (Gáspár Károly, jazzma.hu)



A számok:
1. Bridge Of Souls (6:19)
2. Downhill (6:26)
3. The Untouchable Number (4:44)
4. It's Already That (6:23)
5. Sounds Of My Heart (5:37)
6. Dance (4:46)
7. Alone (Feat. Charlie Horvath) (4:50)
8. Magic City (6:40)
9. Little Heart (Feat. Lara Bello) (4:44)
10. Creep (6:06)
11. Missing You (3:36)

A zenészek:
Németh Ferenc: drums
László Attila: guitar
Russell Ferrante: piano, keyboard
Jimmy Haslip: bass
Lara Bello: vocals (7)
Horváth Charlie: vocals (9)

Kód
http://tny.cz/e2bc8308

2 Halaszkiraly  
0
Kiváló zene!

3 larryz  
0

4 bujdoso  
0
Koszonet Larryz!

Name *:
Email:
WWW: