Péntek/Friday, 2017 Máj 26, 5:45:04
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
tarwalter , DomiTibi , catfreeMa itt jártak:
Levin, galamb, tibuno1, beriba, rigoboy, Gledix, kalmy, Fazék, zozo54, Yes, Chris, susdomes, DomiTibi, topo, roarrr, taddeo, Laosz, joepapa, DNS07, larryz, fisglass, Rafiki, Mogorva, ols, kuttyt, kondasdiszno, Tibor43, ZOSO1968, Marcipán, gabor1951, nagyboti, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2017 » Május/May » 16 » Ferenc Snétberger - Titok (2017) ECM Records
Ferenc Snétberger - Titok (2017) ECM Records
3:52:23

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 258 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 7
0
1  
"Snétberger Ferenc gitárművésznek a második korongja jelent meg az ECM-nél április 21-én, Titok címmel, ezúttal trióban, nem kisebb művészek társaságában, mint Anders Jorminnel bőgőn és Joey Baronnal dobokon. Jormint Don Cherry, Charles Lloyd vagy éppen Tomasz Stanko kvartettjéből ismerhetik az ECM jazz kiadványaiért rajongók, Baront pedig szinte mindenhonnan – persze csak a legjobbakkal és szinte mindig csúcs formában, mint ahogyan most Snétberger korongján is.

Egy egészen különleges pillanat ez, amikor Ferenc már nemcsak az egyik legfontosabb zenei kiadó katalógusának a része, de az ott már évtizedek óta alkotó óriásokkal készít egy lemezt, amelynek előzménye három magyarországi koncert, hogy aztán az oszlói Rainbow stúdióban felvételre kerüljön egy csokor Snétberger kompozíció, több spontán, a pillanatban született trió improvizációval. A korongot két ilyen teljesen improvizált darab, a „Cou Cou” és a „Titok” nyitja, és három rögtönzés, a „Clown”, a „Rush” és az „Inference” zárják, amelyek között régi-új melódiákat fűz Snétberger Ferenc harmóniákra, jól ismerteket és teljesen újakat.

A lemez hangulata alapvetően inkább meditatív, és sokkal jellemzőbb rá az együttes mozgás, mint a nagy, különváló szólók. Néha Jormin bőgője még talán Ferenc gitárszólóinál is jobban előtérbe kerül, ami Snétberger sűrű akkordjátékénak, akkordszólóinak is köszönhető.

Minden ünneprontó szándék nélkül egyébként az album egésze is gyakran egy kormányos nélkül ringó hajó képzetét kelti fel: nagyszerű összhang, kellemes hangképek, a legkiválóbb muzsikusok, de mégsem hallunk egy határozott irányt, nem találjuk a határozott mondanivalót, a játék néhol szinte teljesen súlytalanná, picit öncélúvá is válik. Persze semmi gondunk nincsen az öncélú szépségteremtéssel, ami az aesthetic disinterestedness fogalmát juttatja eszünkbe, azaz a kifejezetten csak az esztétikai szépségre koncentrálás figyelmét, de valahogyan ezen a korongon ez amolyan merengéssé merevedik, tét nélkülivé teszi a muzsikát, és nemcsak a katarzisok maradnak el, hanem a mély és a magas pontok váltakozásának lüktetéséből fakadó dinamizmus is. Talán éppen ennek a hiánya az, ami mindezeket mondatja velem – ilyen kaliberű muzsikusoktól remekműre számítottunk, és ennek az élménye nekem elmarad.

Mégis, ez a korong egy fontos mérföldkő Snétberger életében, és mi sok szeretettel hallgatjuk." (Németh Attila)

A számok:
1) Cou Cou
2) Titok
3) Kék Kerék
4) Rambling
5) Orange Tango
6) Fairytale
7) Álom
8) Leolo
9) Ease
10) Renaissance
11) Clown
12) Rush
13) Inference

A zenészek:
Snétberger Ferenc – gitár
Anders Jormin – bőgő
Joey Baron - dobok

Kód
http://tinyurl.com/k9ocmlj

2  
Köszönöm!
Erre nagyon kiváncsi vagyok.

0
3  
Nagyon szívesen.

4  
Köszi a feltöltést,imádom a dalait és a játékát!!

5  
Kösz kösz!

6  
Köszönöm a feltöltést!

0
7  
Nagyon hangulatos lemez, köszönöm a feltöltést!

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]