Kedd/Tuesday, 2024 Ápr 23, 4:11:13
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Január/January » 25 » Foreigner - 4 (1981) Atlantic Records
Foreigner - 4 (1981) Atlantic Records
5:51:44
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 858 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
Az 1976-ban New Yorkban létrejött Foreigner (Idegen) a rockrajongók ízlésének egyáltalán nem volt idegen. A három angol profi zenész kiválóan megértette egymást. Amerikai társaik pedig azt tudták igazán, hogy a punk tombolása közepette mivel lehet újat, érdekeset alkotni az amerikai rockpiacon. Nyugodtan nevezhetnénk a zenekart szupergroupnak is, hiszen Ian McDonald korábban a T. Rex -ben és a King Crimson -ban, Mick Jones pedig a Spooky Tooth -ban játszott. A közös munka eredménye a zenekar nevét viselő album lett, amely az Atlantic kiadónál nemsokára megjelent. A Foreigner című korong négyszeres platinalemez lett, akárcsak a 78-as Kettős Látomás című album, ami azt jelenti, hogy a két lemezből csupán az USA-ban több mint kilencmillió példányt adtak el. A zenekar halmozta a sikereket, az amerikai rock legismertebb előadója lett. Az érték és az üzlet egyensúlya érdekesen ingadozott a Foreigner története során. Nagylemezeik jelentős alkotások, egytől egyig platinaalbumok, a kimásolt kislemezes slágerek viszont a divatosabb, eladhatóbb zenét képviselték. A 70-es években megjelenő LP-k után több változás is történt a Foreigner-ben. Először a ritmusszekcióban történt csere, majd 1980-ban az együttes létszáma hat főről négyre csökkent. Távozott az egyik alapító tag, McDonald, valamint a billentyűs Al Greenwood. Az új felállásnak már csak ritkábban jelent meg lemeze. A 80-as években a gitárcentrikus zene értéke a nagy tömegek számára csökkent, hiszen ekkor indultak el az új és egyre újabb hullámok. Az Agent Provocateur című album megjelenése után a foreigner kiváló muzsikusai a tehetségüket meg sem közelítő, de valószínűleg jobban jövedelmező MOR (Middle Of The Road) stílusú zene felé fordultak. A rockzene nagyjai behódoltak az igazi alkotást nélkülöző zenegyártásnak.
Hosszabb-rövidebb szünetekkel jelentek meg korongjaik, amelyek a "MOR-paradoxon" áldozatául estek: a rockrajongóknak túl szimpla, fenség nélküli volt, míg a disco szerelmeseinek nem kellett gitár és a rockzenei hangszerelés. (literatura.hu)

A zenészek: Lou Gramm – lead vocals, percussion; Mick Jones – guitar, keyboards, backing vocals; Rick Wills – bass guitar, backing vocals; Dennis Elliott – drums, vocals, backing vocals.

Vendégzenészek: Hugh McCracken – slide guitar on track 9; Tom Dolby – main synthesizers; Larry Fast– sequential synthesizer on tracks 2, 3 and 10; Michael Fonfara – keyboard textures on tracks 6 and 9; Bob Mayo – keyboard textures on track 4; Mark Rivera – saxophone on tracks 6 (except solo) and 3, backing vocals; Junior Walker – saxophone solo on track 6; Ian Lloyd – backing vocals; Robert John "Mutt" Lange – backing vocals.

A számok:
. "Night Life" Mick Jones, Lou Gramm 3:48
2. "Juke Box Hero" Gramm, Jones 4:18
3. "Break It Up" Jones 4:11
4. "Waiting for a Girl Like You" Jones, Gramm 4:49
5. "Luanne" (On some vinyl editions, "Luanne" is listed as 3:11[3]) Gramm, Jones 3:25
6. "Urgent" Jones 4:29
7. "I'm Gonna Win" Jones 4:51
8. "Woman in Black" Jones 4:42
9. "Girl on the Moon" Jones, Gramm 3:49
10. "Don't Let Go" Jones, Gramm 3:48


Kód
http://tny.cz/527a024b

Name *:
Email:
WWW: