Szerda/Wednesday, 2017 Jún 28, 8:16:09
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Páatta , zarlocznyMa itt jártak:
Levin, osomfai, susdomes, Laosz, Tibor43, kuckó, Santi_tata, mohawk, nagyboti, ap_small, hydroregia, ek1960, Nagys, maedina, PapaMaci, MorseSB, jazola, Öcsibácsi, catfree, Petyko70, 2pumukli, Buddhaboy, DZ0915, pooly73, lackolevel, hang54, watabe, sgabor, 5556321, SumiSky, Sandrej, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Március/March » 26 » Genesis - Trespass (1970/1994) Virgin Records
Genesis - Trespass (1970/1994) Virgin Records
5:13:57

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Progressive rock | Megtekintések száma: 464 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 3
0
1  
A Genesis brit banda története az 1960-as évek második felében kezdődött, amikor Peter Gabriel és Tony Banks a godalmingi Charterhouse School diákja volt. A The Garden Wall és a The Anon nevű zenekarokból létrejött új együttesben Gabriel énekelt, Banks billentyűs hangszereken játszott, Anthony Phillips gitározott, Mike Rutherford basszusgitározott és gitározott, Chris Stewart pedig dobolt.
Az együttes második albuma, az 1970-ben megjelent Trespass felvételei előtt John Mayhew lett az együttes új dobosa. Egy fellépés alkalmával, ahol a Smile is játszott, Gabriel Roger Taylornak, a Queen későbbi dobosának ajánlotta a munkát. Az együttes a Charisma Recordsszal kötött szerződésig csak néhány alkalommal koncertezett.[8] Ezután viszont lelkes rajongótáborra tettek szert fellépéseikkel, melyeken gyakran sötét hangulatú, baljós dalokat játszottak.

A Trespass az 1970-es években készített albumok előképe: a hosszú, gyakran többtételes és a rövid, humoros dalok a King Crimson, a Yes és a Gentle Giant stílusát idézik. A Trespass a progresszív rock több „hagyományos” kellékét tartalmazza: az összetett hangszerelés és a gyakori tempóváltások a következő albumok fontos elemeivé váltak. További különlegesség volt, hogy a legtöbb zenekarral ellentétben nem a pentaton (ötfokú) skálát használták. Ezt a módszert a későbbiekben is alkalmazták. A Trespass legfontosabb dala a kilenc perces The Knife, amit Gabriel (az erőszakmentesség támogatója) egy Mahatma Gandhiról szóló könyv nyomán írt meg. Gabriel szerint a dal arról szól, „hogy minden forradalom egy diktátor hatalomra kerüléséhez vezet.” (Wikipédia)Minden dalt Tony Banks, Peter Gabriel, Anthony Phillips és Mike Rutherford írt, kivéve, ahol a szerzők jelölve vannak.

01. Looking for Someone – 7:07 (dalszöveg: Gabriel)
02. White Mountain – 6:46 (dalszöveg: Banks)
03. Visions of Angels (Anthony Phillips) – 6:54
04. Stagnation (Peter Gabriel – Anthony Phillips – Mike Rutherford) – 8:51 (dalszöveg: Gabriel)
05. Dusk – 4:14
06. The Knife (Tony Banks – Peter Gabriel) – 9:00 (dalszöveg: Gabriel)

A zenészek:
Peter Gabriel – ének, fuvola, ütőhangszerek
Anthony Phillips – gitár, vokál
Tony Banks – billentyűs hangszerek, gitár, vokál
Mike Rutherford – basszusgitár, gitár, vokál
John Mayhew – dob, ütőhangszerek, vokál

Kód
http://pasted.co/0a243473

2  
Köszönöm

0
3  
Szívesen

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]