Péntek/Friday, 2024 Már 29, 3:35:22
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » December » 12 » George Duke - DreamWeaver (2013) Heads Up Records
George Duke - DreamWeaver (2013) Heads Up Records
12:25:54

on Grooveshark
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 861 | Hozzáadta: gykrantz
Hozzászólások összesen: 1
1 Levin  
0
"A mai kritika nélkülözi némileg a lemezkritikát, mondhatnám úgy is, hogy az élet felülírta a terveket. Az alábbi sorokban George Duke legújabb (egyben 40-dik!) lemezét mutattam volna be a tisztelt olvasóknak, azonban a művész tegnapelőtt, életének 67. évében eltávozott közülünk.

Nagy veszteség érte a jazz szakmát, Duke karrierje során több mint 20-szor nyert Grammy-díjat, olyan művészek mellett kezdte a karrierjét, mint az 1960-as évek végén még „ismeretlen” Al Jarreau, majd következett Frank Zappa Mothers of Invention-je Jean-Luc Ponty-tól. Sőt, játszott Cannonball Adderley-vel is, akivel hazánkba is ellátogattak 1972-ben. (Hazánkban legutóbb 3 éve a Sziget Fesztiválon lépett fel a Budapest Jazz Orchestra-val.)

A 70-es évektől számítva hangszeres újítóként tartjuk számon a fúziós és elektronikus jazz műfajon belül, majd még ebben az évtizedben énekesként is bemutatkozik, az évtized disco és R'n'B áramlatát ő is beveszi jobbnál jobb lemezeivel. A 80-as évektől visszakanyarodik a jazzhez és - több évtizeden át – meghatározó hangszeresként tevékenykedik, a 90-es évek pedig hasonlóan sikeres a pályafutásában és bővelkedik az R'n'B elemekben és az egyedi, azonnal felismerhető "Duke-os" életérzésekben.

A legutóbbi, július 16-án megjelent lemeze pedig egy különleges darab, valami más, egészen eklektikus, a címadó "Dreamweaver" a történtek ismeretében nem űrbéli, hanem inkább drámai, filmzenés hatású darab.

A folytatás (Stones of Orion) egy komoly hangulatú és komoly arrange-okkal bíró dal, Stanley Clarke kiváló basszusjátékával. A lemez itt némileg fordulatot vesz, a következő két dal (Trippin' és Ashtray) tele van életigenléssel, fiatalosabbnál fiatalosabb témával és vidámsággal.

A "Missing You"-ban maga a mester mesél egy történetet nekünk (tavaly meghalt feleségére emlékezve), majd egy "We are the World"-szerű szerzeményt (Change the World) hallunk, ami talán Duke egyik utolsó üzenete számunkra. A dalban olyan kiváló énekesek működnek közre, mint Lalah Hathaway, Jeffrey Osborne vagy BeBe Winans. A "Jazzmatazz" a lounge és a latin zene egy érdekes egyvelege, majd egy újabb "sztorizós" vokális szerzemény hangzik el (Round the Way Girl). A "Change the World" lemezbéli párja a "Brown Sneakers", mely inkább egy furcsa változást sejtet, ezután a megnyugvás percei következnek a "You Never Know" és a "Ball & Chain" kifinomultsága ellazítja a hallgatót. A vége pedig igazán erősre sikerül: a "Burnt Sausage Jam" egy több, mint 15 perces jam, kiváló szólókkal, egészen biztosan egyben született meg a stúdióban, a zárás egy gospel-szerű, érzelmes búcsúdal.

Duke talán már tudott valamit, amit mi csak ma.

Nyugodjon Békében!" (2013. augusztus 07., Albert Zoltán, jazzma.hu)

Kedves Gykrantz, köszönjük a lemezt!

A számok:
1. DreamWeaver
2. Stones Of Orion
3. Trippin'
4. AshTray
5. Missing You
6. Transition 1
7. Change The World
8. Jazzmatazz
9. Round the way girl
10. Transition 2
11. Brown Sneakers
12. You Never Know
13. Ball & Chain
14. Burnt Sausage Jam
15. Happy Trails


Kód
http://tny.cz/cb40123c

Name *:
Email:
WWW: