Vasárnap/Sunday, 2017 Jún 25, 1:18:40
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
antalistvan , baljan , nordea , royalzeneMa itt jártak:
Levin, galamb, pepofec, Georgie, DArdanella, zozo54, vpetti, susdomes, gykrantz, taddeo, Jamby, Laosz, MZROCK, jakja, lui59, larryz, Rafiki, ols, Deodato, royalzene, csifi1951, siposl, kuckó, ZOSO1968, Santi_tata, photon, zeg, Joebelo, nagyboti, branko64, ap_small, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2013 » November/November » 30 » George Harrison - Thirty Three & 1/3 (1976/2004) Dark Horse Records
George Harrison - Thirty Three & 1/3 (1976/2004) Dark Horse Records
7:59:06
MP3/320 Kbp/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 758 | Hozzáadta: Gledix
Hozzászólások összesen: 2
1  
George Harrison (Liverpool, Nagy-Britannia, 1943. február 25. – Los Angeles, USA, 2001. november 29.) világhírű brit zeneszerző, zenész, producer. Elsősorban úgy ismert, mint a mai zenetörténet egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatású zenekarának, a The Beatles-nek a szólógitárosa, „a Csendes Beatle”. Komoly és jelentős szerepet játszott emellett abban is, hogy a mai nyugati társadalomnak a meditáció és a keleti kultúra iránti érdeklődése felébredt. A The Beatles pályája során John Lennon és Paul McCartney voltak a főbb dalszerzők; Harrison nevéhez jóval kevesebb Beatles-dal fűződik, amelyek közül rendszeresen kettő-kettő került fel az albumokra. Bár a Beatles utolsó éveiben már dolgozott a saját nagylemezén, az együttes 1970-es feloszlása után kezdett szólókarrierbe, maga mellé gyűjtve a korszak legismertebb brit zenészeit, s váltakozó, sokszor hatalmas sikert elérő hanglemezeket adott ki. Legismertebb dalai: "My Sweet Lord" (1970), "Give Me Love (Give Me Peace on Earth)" (1973), "All Those Years Ago" (1981) és a "Got My Mind Set on You" (1987). Harrison szervezte az első nagyobb jótékonysági koncertet The Concert for Bangladesh címmel, amit 1971. augusztus 1-jén tartottak a New York-i Madison Square Gardenben. 2004-ben Harrisont a Rock and Roll Hall of Fame tagjává avatták. Filmproducerként is tevékenykedett, 1979-ben megalapította Handmade Films nevű vállalatát. A társaság irányításával elkészült filmek közé tartozik a Brian élete, az Időbanditák, a Withnail és én (Mi ketten címen is ismert) és a Mona Lisa. Harrison feltűnt Eric Idle Beatles-paródiájában, az All You Need is Cash-ben, ismertebb címén a „The Rutles”-ben.
Az 1970-es évek további lemezei közül a legsikeresebb a Thirty Three & 1/3 volt, amely az előzőhöz képest könnyedebb hangvételű volt és tartalmazta a „This Song” (a „My Sweet Lord” ügy karikatúrája) és a „Crackerbox Palace” (egy humoros, szürreális szám, valószínűleg a Monty Pythonnal való együtműködésére utal) slágereket.
                                                                   #
George Harrison, (25 February 1943 – 29 November 2001) was an English musician, singer and songwriter who achieved international fame as the lead guitarist of the Beatles. Thirty Three & 1/3 is the sixth studio album by English musician, released in November 1976.

2  
Track listing:
1. Woman Don't Cry For Me
2. Dear One
3. Beatiful Girl
4. This Song
5. See Yourself
6. It's What You Value
7. True Love
8. Pure Smokey
9. Crackerbox Palace
10. Learning How To Love You

Personnel:
George Harrison - vocals, electric and acoustic guitars, synthesizers, percussion, backing vocals
Tom Scott - saxophones, flute, lyricon
Richard Tee - piano, organ, Fender Rhodes
Willie Weeks - bass
Alvin Taylor - drums
Billy Preston - piano, organ, synthesizer
David Foster - Fender Rhodes, clavinet
Gary Wright - keyboards
Emil Richards - marimba

Kód
http://pastebin.com/Uk5fJugeHozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]