Csütörtök/Thursday, 2017 Jún 22, 11:15:39
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
peterkova , kkattMa itt jártak:
Levin, jan1234, galamb, dobitibi, rigoboy, Gledix, fodori, DArdanella, zozo54, vpetti, topo, pók, gshlz15, gykrantz, taddeo, Laosz, hocaapu, Joski, DNS07, larryz, Rafiki, limre, ols, csita63, Tibor43, siposl, kuckó, ZOSO1968, Asrom, Santi_tata, mohawk, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2017 » Április/April » 25 » Gerendás Péter - Apák Könyve (2005) Narrator Records
Gerendás Péter - Apák Könyve (2005) Narrator Records
2:20:54

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Pop | Megtekintések száma: 1064 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 2
0
1  
A 2012 November 20-i bejegyzés frissítése.

"Vámos Miklós 2000-ben (az Ab Ovo Kiadó gondozásában) megjelent műve, az Apák könyve az elmúlt évek egyik legkiemelkedőbb, százezer fölötti példányban eladott irodalmi alkotása.

"Olyan regényt akartam létrehozni, mely után akár hosszabb időre is letehetem a tollat. Ezzel a könyvvel búcsúzom a XX. századtól, föltehetően életem nagyobbik felétől."

Az Apák könyve családregény: 12 nemzedékről szól - legfőképp azoknak elsőszülötteiről. 300 évnyi utazás a magyar térben és időben, a magyar történelemben és sorsban, valamint a magyar nyelvben is, hiszen az 1700-as években kezdődő história nyelve valamelyest igazodik a cselekmény zsinórjához, azaz fokozatosan fiatalodik.

A NarRator Records gondozásában megjelent hanghordozó az Apák könyve zenei változata. Az irodalmi mű alapján készülő dalok nemcsak a családregény stílusát, hangulatát tükrözik, de az apa-fia kapcsolat ezerarcúságáról is mesélnek. Az oly'; különböző viszonyrendszerek plasztikus, érzékeny ábrázolásának érdekében a dalok szövegét épp ezért több alkotó írja.

A könyv 12 fejezetéhez hasonlóan 12 dalt tartalmazó album zenéjének szerzője Gerendás Péter, a közismert Liszt-díjas, Huszka Jenő-díjas és Emerton-díjas előadóművész. Vámos Miklóst és Gerendás Pétert évek óta jóbarátság fűzi össze - akárcsak azokat az alkotóművészeket, akik a 12 dal szövegének megírását vállalták. Csak néhány név és cím az albumra írt versek közül: Bereményi Géza ("Váratlan lány"), Bródy János ("Harctéri fénykép"), Faludy György ("Újszülött fiamhoz"), Fekete György ("Békeidőben"), Horváth Attila ("Apám képeskönyve"), Karafiáth Orsolya ("Utolsó nyaralás"), Sztevanovity Dusán ("Betűk a porban").

Az albumon neves zenész- és művésztársak is szerepet kapnak; hallgathatjuk Benedek Miklós versmondását, míg Presser Gábor harmonikán működik közre.

A megjelent hanghordozó nemcsak az eredeti mű színvonalas zenei változata és az irodalom "népszerűsítése", de a közismert és sikeres (zene)szerzők, előadóművészek csapatmunkájának köszönhetően a kortárs magyar művészet egyik kiemelkedő alkotása." (Literatura.hu)

Az albumot Gabriella küldte nekünk. Kedves Gabriella, köszönjük szépen!

A dalok:
1. Betűk a porban
2. Harctéri fénykép
3. Két nő vár
4. Vén könyvek
5. Váratlan lány
6. Apám képeskönyve
7. Saját apám
8. Hitetlen árnyék
9. Egy igazi kéz
10. Utolsó nyaralás apámmal
11. Békeidőben
12. Újszülött fiamhoz

Kód
http://tinyurl.com/m4883yh

2  
Thank you very much Levin for Apák könyve in good quality.
The other Gerendás Péter album I try to find is Bartók országában
Lossless or 320 kbps will be great.
Greetings from Bulgaria!

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]