Péntek/Friday, 2024 Már 29, 2:22:27
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Február/February » 12 » Giuseppe Verdi - Requiem (2010) CSO Resound
Giuseppe Verdi - Requiem (2010) CSO Resound
5:07:29

on Grooveshark
FLAC
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Klasszikus / Classical | Megtekintések száma: 1237 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 3
1 Levin  
0
A 2013. Február 16-i bejegyzés frissítése.

Lehet hogy nem jól gondolom, de szerintem Giuseppe Verdit nálunk operaszerzőként könyvelték el. Pedig Verdi zeneszerző volt. A szó igazi értelmében. Vagyis zenéket szerzett, nem csak operákat.
A MÁV Szinfonikusok honlapjáról loptam: "Szép, régi hagyomány, hogy november 2-án, halottak napján a zeneirodalom valamelyik nagy gyász-zenéje csendül fel a hangversenytermek pódiumán. Azon a napon, amikor mindenki eltávozott hozzátartozóira emlékezik, az ember különösen fogékony azokra a zenékre, amelyek a halál gondolatával foglalkoznak és azzal, ami utána következik.
Verdi Requiem-je egyike a legszebbeknek. Az opera nagymestere nem tagadhatta meg önmagát, az operák zenei nyelvezetét használta, zenéje azonban nem teátrális, csak drámai . Középpontjában a halállal szembenéző ember áll: az ember, akinek alapérzése a félelem, az alázat és áhítatos tisztelet Isten iránt, aki — hite szerint — teremtette őt és aki az utolsó ítéletkor határoz túlvilági sorsáról is. A Requiem keletkezésének története közismert: első megfogalmazása a nagy zeneszerző, Rossini temetésére készült, végül Verdi egyik nagy kortársa, a híres hazafi és író, Alessandro Manzoni gyász-szertartásán csendült fel, 1874-ben Milánóban. Közkedveltsége azóta töretlen, gyakran játsszák — az alkalomtól független — hangverseny-darabként is."



Kód
http://tny.cz/a280ff65

2 Georgie  
0
A Lacrimosa részt iskolai körusban szívesen énekeltük. Mozart Requiem megfelelő részénél talán kicsit könnyedebben dallamosabb (mint általában Verdi életművének legtöbb darabja).
https://www.youtube.com/watch?v=ohwWBT8rW2M

3 Georgie  
0
Mozart Requiem-ből a Lacrimosa rész is igen nagy hatású, de komorabb számomra.
https://www.youtube.com/watch?v=k1-TrAvp_xs

Name *:
Email:
WWW: