Kedd/Tuesday, 2017 Jún 27, 11:37:05
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
ponadrock , maedina , rigoboyMa itt jártak:
Levin, osomfai, rigoboy, kalmy, Fazék, susdomes, vargajozsi, Alaptolma, Laosz, hocaapu, joepapa, furedfilm, Tibor43, ZOSO1968, ap_small, hydroregia, ek1960, gronyar, stuar, tomo, fgmano, maedina, jeszenakjanos, Elefánt, MorseSB, horpikarpi, yoda, catfree, Petyko70, 2pumukli, Buddhaboy, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Szeptember/September » 29 » Gotan Project – La Revancha Del Tango (2001) ¡Ya Basta!
Gotan Project – La Revancha Del Tango (2001) ¡Ya Basta!
2:43:46

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Electronic music | Megtekintések száma: 500 | Hozzáadta: dali300
Hozzászólások összesen: 2
0
1  
A párizsi Gotan Project olyanra vállalkozott, amibe könnyen bele is bukhattak volna: tangót játszanak, argentin tangót, és mégsem, hiszen az egészet mintegy beleágyazzák az igényes tánczenébe. Elektronikus alapokat hallunk, néha meg az eredeti tangóütemeket - tüneményesen eklektikus zene ez, amelyben mégiscsak megtalálja minden alkotórész és hangszer a maga helyét.
Az invenciózus szerzőhármasból (Philippe Cohen Solal, Christoph H. Müller, Eduardo Makaroff) az első kettő szorgosan programozgat (a dobalapok jó része persze tőlük származik) s nyomkodja a billentyűket, de mindez fel sem tűnik a hangszeres zenészek által generált elbűvölő hangkulisszában. Különösen a bandoneónon játszó Nini Flores és a hegedűs Line Kruse hallik ki a csapatból: alapvetően ők adják a Gotan Project összetéveszthetetlen hangzását, de ez még mit sem érne a bőgős (Fabrizio Fenoglietto), a zongorista (Gustavo Beytelmann), a gitáros (Makaroff) és persze a tüneményes hangú énekesnő (Christina Villalonga) nélkül.
Tíz szám az egész, s köztük számos meglepetés: a Gotan egyaránt feldolgozott Frank Zappát (Chunga´s Revenge - benne Pontyt idéző hegedűszóló és latin rap), tán nem véletlenül Gato Barbierit (Last Tango In Paris) és talán még kevésbé véletlenül Astor Piazzollát - a Vuelvo Al Sur méltó lezárása a lemeznek. Az együttes neve: A trió elnevezése egy névjáték egy híres tangó összeállítás album nevével, aminek létrehozásában szerepet játszott néhány amerikai klasszikus zenész, akik azért jöttek össze, hogy felvegyenek egy tangó albumot, amit 1982-ben tártak a nyilvánosság elé. Ez az album, amelynek Tango Project volt a neve, tartalmazza Carlos Gardel és Alfredo Le Pera Por Una Cabeza című művét, ami megszólalt a Schindler listája, az Egy asszony illata és a True Lies – Két tűz között című filmekben is.
Követve a Tango Project album sikerét, a trió eldöntötte, hogy egy olyan nevet választ magának, ami tisztelettel adózik a Tango Projectnek, ezúttal használva egy „vesre”-nek hívott szójáték formát, ami nagyon megszokott a Lunfardo dialektusban, az argentínai–uruguayi spanyol nyelvjárás tolvajnyelvében. Ez a szójáték a legegyszerűbb esetekben annyit jelent, hogy az utolsó szótag a szó elejére kerül (a „vesre” szó tehát „reves” lesz – ami spanyolul fordítottat jelent – a második szótaggal elöl). Így a Tango szó Gotan-ná válik, a trió nevének kiválasztása pedig az o projektjükben a rendkívül sikeres Tango Project albumra utal, ami segített ismét népszerűsíteni a tangó zenét.Az album dalai:
1. Queremos Paz 5:15
2. Época 4:28
3. Chunga's Revenge (Frank Zappa) 5:02
4. Tríptico 8:26
5. Santa María (del Buen Ayre) 5:57
6. Una Música Brutal 4:11
7. El Capitalismo Foráneo 6:13
8. Last Tango in Paris (Gato Barbieri) 5:50
9. La del Ruso 6:22
10. Vuelvo al Sur (Astor Piazzolla, Fernando E. Solanas) 6:59

Közreműködők: Philippe Cohen Solal - billentyűk,basszusgitár Christoph H. Müller - billentyűk,dobprogram Eduardo Makaroff - gitár Nini Flores - bandoneon Fabrizio Fenoglietto - bőgő Gustavo Beytelmann - zongora Cristina Vilallonga - ének Line Kruse - hegedű Edi Tomassi - ütőhangszerek Willy Crook - MC

Kód
http://pasted.co/6ccc9b19

2.Link - FLAC

Kód
http://pastebin.com/FLXe1qeb

2  
Hatalmas! Köszönöm!

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]