Csütörtök/Thursday, 2024 Ápr 25, 1:34:54
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2016 » Január/January » 2 » Harry Gregson-Williams - The Martian - OST [2 CD] (2015) Columbia Records
Harry Gregson-Williams - The Martian - OST [2 CD] (2015) Columbia Records
10:12:33

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: OST | Megtekintések száma: 663 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 6
1 Levin  
0
"Te mit tennél, ha egyedül maradnál a Mars felszínén? Ha társaid mind elrepülnének, s az egyetlen reményedet a túlélésre egy négy év múlva érkező űrhajó jelentené? Senki nem tudja, hogy élsz, senki nem keres, már a temetésed is rég megvolt – te mégis ott vagy, egyedül, a homok és sziklák között egy olyan menedékben, amit jóval rövidebb időtartamra terveztek, mint amennyit te el akarsz tölteni benne. Nincs elég élelmed vagy vized, a berendezések többsége valószínűleg előbb-utóbb tönkremegy, még kommunikálni sem tudsz a Földdel. Ilyen reménytelen helyzetben te mit tennél? Üvöltve átkoznád az eget, hátha lecsap rád, és véget ér a szenvedésed? Kiabálnál, káromkodnál? Feladnád a reményt? Inkább a könnyebb utat választanád? Vagy inkább harcolnál? Harcolnál a túlélésért – még akkor is, ha minden valószínűség ellened dolgozik? Még akkor is, ha az ég újabb és újabb megoldandó feladatok elé állít, s mindegyik esetében egy hajszálon függ az életed? Meddig bírnád?

Marknak peches napja van. Vagy inkább élete. Miután társaival az Ares 3 küldetés keretében a Mars felfedezésére indultak, a bolygó felszínén töltött hatodik solon olyan vihar csap le az expedícióra, mely teljes evakuálást von maga után. Mark azonban a menekülés közben baleset áldozata lesz, mindenki azt hiszi, hogy meghalt, ezért aztán elrepülnek – ám úgy hozza a sors, hogy Mark mégis életben marad. Semmi reménye arra, hogy bárkivel is felvegye a kapcsolatot, nincsenek megfelelő készletei a hosszú távú túlélésre, de még ha lenne is, a legközelebbi expedíció négy év múlva érkezik a Marsra, ráadásul áthatolhatatlannak tűnő távolságra. Azonban az asztronautát nem olyan fából faragták, hogy könnyen feladja, ezért mérnöki és botanikusi képességeit egyaránt kihasználva próbálja túlélni a mindennapokat. Ám ez közel sem bizonyul olyan egyszerű feladatnak, hiszen Marknak a saját kárán kell megtanulnia: ami elromolhat, az el is romlik. De vajon meddig tart ki a szerencséje?

Mármint ha szerencsének lehet egyáltalán nevezni azt, ami Markot útja során kísér(t)i – testközelből kell ugyanis megtapasztania, hogy a Mars újra és újra ki akarja nyírni, ezért napjainak többsége azzal telik, hogy valahogy folytassa szélmalomharcát a bolygóval szemben, hogy aztán másnap újra egy reménytelen szituációban találja magát. Minden lehetséges balesetet elszenved, minden műszaki hiba megtalálja, és egyáltalán: útja során elképesztő pech-szériája van. Mégis túljut a halálosnak tűnő helyzeteken, leleményességének és kiváló problémamegoldó-képességének köszönhetően mindent megold, mindenre van ötlete, legyen az akármilyen elképesztő és vakmerő is: hiába, gyakran nincs más esélye, ígyis-úgyis a halál vár rá. Ami azonban legalább ilyen fontos: még a legvadabb események közepette is hamar le tud higgadni, nem veszti el sem a jókedvét, sem a humorát, legfeljebb gyakrabban káromkodik, ami igazán elfogadható, ha egyszer egyedül ragadt egy elképesztően veszélyes planétán." - írta Andy Weir: A marsi című, világsikert aratott könyvéről Szabó Dominik (ekultura.hu)

A könyvből Ridley Sott készített filmet Matt Damon főszereplésével.

A zenészcsaládból származó Gregson-Williams a fiatal filmzeneszerzői generáció egyik legtehetségesebb képviselője. 1961-ben született, s kamaszkorára már beutazta majdnem egész Európát a cambridge-i St. John's College együttesével. 13 éves korában mint szólista jelent meg tucatnyi kiadványon. Zenei ösztöndíjjal elutazott Londonba, s ott a Guildhall School of Music and Drama falai közt folytatta tanulmányait. Eleinte gyerekeknek tanított zenét, s tanítványai közül számosnak egyengette karrierjét. Egy évet töltött Egyiptomban, mint a kormány alkalmazottja, ahol hátrányos helyzetű gyerekeket tanított zenélni Alexandriában, Kairóban. Hat hónapot töltött Kenyában ugyanezen célból, s itt ismerkedett meg az afrikai zene világával, ritmusával, melyeket olykor most is belesző műveibe.

A film zenéje:
01 Mars 02:25
02 Emergency Launch 03:10
03 Making Water 02:38
04 Spotting Movement 01:50
05 Science the Shit Out of This 02:17
06 Messages from Hermes 03:31
07 Sprouting Potatoes 01:39
08 Watney's Alive! 02:46
09 Pathfinder 02:33
10 Hexadecimals 02:34
11 Crossing Mars 03:37
12 Reap & Sow 02:21
13 Crops Are Dead 03:26
14 Work The Problem 01:58
15 See You In A Few 05:12
16 Build a Bomb 05:06
17 Fly Like Iron Man 04:45

Kód
http://pasted.co/a2b3edaf

2 Levin  
0
A film magyar szinkronnal:

Kód
http://youwatch.org/ep9d65bzp5iq/code]

[b]Andy Weir: A mars[/b]i című regénye Rusznyák Csaba fordításában PDF formátumban:

[code]http://bit.ly/1O0U2FC

3 ZOSO1968  
0
Nagyszerű film! Ráadásul a stáblista tele van magyar nevekkel! Nagy KÖSZÖNET a csodás filmzenéért, kedves Levin! Ha lenne rá mód a soundtrack-re is "vevő" lennék wink . Ja! És nagyon B.Ú.É.K. Skacok smile !

4 Levin  
0


V.A. - Songs From The Martian


1. Vicki Sue Robinson - Turn the Beat Around
2. Donna Summer - Hot Stuff
3. The Hues Corporation - Rock the Boat
4. Thelma Houston - Don't Leave Me This Way (Single Version)
5. David Bowie - Starman (2012 Remastered Version)
6. ABBA - Waterloo
7. The O'Jays - Love Train
8. Gloria Gaynor - I Will Survive
9. Harry Gregson-Williams - The Martian Score Suite

Kód
http://pasted.co/e66399da

5 ZOSO1968  
0
Nagyon-nagyon köszönöm king flower

6 Levin  
0
Nagyon szívesen flower

Name *:
Email:
WWW: