Szerda/Wednesday, 2017 Jún 28, 4:35:18
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
LevinMa itt jártak:
Levin, Laosz, PapaMaci, 2pumukli, watabe, Mex, brashvox, wisteria1987, araujo_aqa
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2017 » Február/February » 12 » Havasi Balázs - Red (2008) Szerzői kiadás
Havasi Balázs - Red (2008) Szerzői kiadás
9:09:28

320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Egyéb/Other | Megtekintések száma: 2547 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
Barnus 2011-es bejegyzésének frissítése.

"Melankolikus, szomorkás zene hallható Havasi Balázs legújabb szerzői albumán, az összkép mégis olyan, mintha a romantika korába csöppentünk volna vissza. A fiatal zeneszerző-előadóművész nagyon jól bánik a hangulatokkal, egyik legnagyobb fegyvere a folyamatosan erősödő érzelmi töltet.
Havasi Balázs a fiatal nemzedék egyik legtehetségesebb előadóművésze, aki a klasszikus zenei stílust - elsősorban a romantika korának zenéjét - vegyíti napjaink impresszióival. Az eleinte csupán előadóként, majd egyre inkább szerzőként is meghatározó szerepet játszó fiatal zongorista új albuma a promóció szerint a vörös árnyalatait mutatja be - innen a címválasztás -, valójában azonban a vöröset sokkal erőteljesebbnek, kitörőbbnek, lángolóbbnak képzelnénk el, az sokkal inkább illene Szentpéteri Csilla hihetetlen temperamentumához. Jellemző, hogy a Havasi Balázs által a világ egyik legnagyobb koncertzongorájával rögzített új albumon a dinamizmus elsőként a The Duel című, ötös sorszámot viselő szerzeményben tör elő. A derűsebb pillanatokból persze a lemez második részében sincs hiány, a The Storm című darab egyértelműen ilyen.
Ha azonban már a színekkel játsszunk, akkor összességében Havasi Balázs zenéje mégis inkább blue-nak, azaz kéknek, vagy az angol szóegyezőség miatt szomorkásnak nevezhető. Ezt az érzést erősíti a két vendégzenész - a My Homeland című darabban a hegedűn közreműködő Szirtes Edina és a Cuddling-ben a csellót kezelő Szontágh Márton is -, hiszen mindketten ehhez a borongós hangulathoz passzoló dallamvezetéssel egészítik ki a zongora hangját.
Míg korábbi lemezein Havasi Balázs inkább filmzenés irányokat mutatott - a Seven című albumát jómagam korábban Angelo Badalamenti finom műveihez hasonlítottam -, addig a Red sokkal inkább klasszikus hatásokat tükröz. Ennek az albumnak az egyes tételeinél a késő romantika egyik legnagyobb zeneszerzője, Szergej Rachmanyinov lehet a támpont. A finom elegancia, a végletekig áradó nyugalom megmaradt, ám az is egyértelmű, hogy bár a dalok hangulata szomorkás, de mindegyikben megtaláljuk a nyitást egy derűsebb, tisztább hangulat felé. Ebben egy kicsit Havasi Balázs egyre sikeresebb zenekarára, a The Unbending Trees-re hasonlít az album." (Gyuricza Ferenc)A lemez tartalma:

01.- journey to forever
02.- breathing with you
03.- mauna loa
04.- alone
05.- the duel
06.- my homeland
07.- 28 waves
08.- cuddling
09.- sad beauty
10.- terra rossa
11.- the storm
12.- see red
13.- pagani's song

Kód
http://tinyurl.com/zv4rklu

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]