Szombat/Saturday, 2017 Jún 24, 2:57:06
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
Levin , larryz , hotarob , siposl , asimov59 , akasytoMa itt jártak:
Levin, galamb, pepofec, rigoboy, Gledix, DArdanella, vpetti, Chris, susdomes, topo, BVITCH, gykrantz, taddeo, pajapila, Andresz, Laosz, Joski, 19MSsj, larryz, fisglass, ols, Recece8, kuttyt, royalzene, kispaszuly, siposl, Santi_tata, hoppika, nagyboti, ap_small, biril, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Február/February » 5 » Herbie Hancock - Secrets (1976) CBS Records
Herbie Hancock - Secrets (1976) CBS Records
10:43:15

on Grooveshark
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 1388 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2009. Május 6-i bejegyzés frissítése.

Herbie Hancock 1940. április 12-én született az Illinois állambeli Chicagóban, Egyesült Államok. Zenekedvelő családi körben nőtt fel, hétéves korától tanult zongorázni és két évvel később a nyilvánosság előtt is bemutatkozott. Jóllehet, bemutatkozásakor klasszikus zenét játszott, Hancock fő érdeklődési területe a jazz volt. Középiskolás és egyetemi évei alatt félprofi zenekarokban játszott, és alkalmilag a vendégszereplő zenészeket - mint például Donald Byrdöt - kísérte. 1961-ben Byrddel mutatkozott be New Yorkban, lemezfelvételeket készített mind vele, mind saját kisegyüttesével. Az utóbbi lemezfelvételei között volt a ,Watermelon Mari', Hancock kompozíciója, amely ráirányította, a közönség figyelmét. E dal egy változatával Mongo Santamaria az amerikai Top 10-re került. A hatvanas évek elején és közepén Hancock klubokban és lemezfelvételeken dolgozott saját együttesével, igazi karrierje és nemzetközi elismerése azonban akkor kezdődött, amikor csatlakozott Miles Davis kvintettjéhez, amellyel öt esztendeig dolgozott. A szerződés vége felé a Davis együttes már a jazzrock felé tendált. Hancock jól érezte magát ennek közegében, majd 1968-ban megalakította saját szextettjét, hogy elképzeléseit valóra válthassa. Olyan zenészekkel, mint Julian Priester, Buster Williams és Eddie Henderson, valamint Hanckock eredeti kompozícióival az együttes a hetvenes évek eleje jazzrock-mozgalmának egyik legnépszerűbb és legbefolyásosabb együttese lett. Hancock 1969-től egyre széleskörűbben használta az elektromos zongorát és más elektromos billentyűsöket, beleértve a szintetizátorokat. 1973-ban gazdasági nehézségek miatt négytagúra kellett csökkentenie a bandáját, amelyben Bennie Maupin is szerepelt, aki már a nagyobb formációban is zenélt.
A szintetizátorok és más elektromos ketyerék invenciózus használatával követendő példát mutatott a popipar számára. Ami a jazzmunkáját illeti, igen intelligensen áll az anyagához. Noha zenéje gyakran intellektuális, sosem hiányzik belőle a szív. (Jazz-zenészek Lexikona)

A lemez Hancock funkos koraszakából származik, a műítészek jazz-funk fuziós stílusúnak tartják.

A lemez felvételeit készítették: Herbie Hancock - billentyűsök; Bennie Maupin - szoprán- és tenorszakszofon, szakszello, lyricon és basszusklarinét; Paul Jackson - basszusgitár; James Levi - dobok és Kenneth Nash - ütősök.
További közreműködők a Doin' It című számban: James Gadson - dobok; Ray Parker Jr. - gitár és háttérvokál valamint Wah Wah Watson - gitár, basszusgitár, szintetizátor és háttérvokál.

A számok:
1. "Doin' It" (Melvin Ragin, Ray Parker, Jr.) – 8:03
2. "People Music" (Herbie Hancock, Ragin, Paul Jackson) – 7:11
3. "Cantaloupe Island" (Hancock) – 7:06
4. "Spider" (Ragin, Hancock, Jackson) – 7:21
5. "Gentle Thoughts" (Hancock, Ragin) – 7:05
6. "Swamp Rat" (Jackson, Hancock, Ragin) – 6:26
7. "Sansho Shima" (Bennie Maupin) – 4:50

Kód
http://tny.cz/0053280b

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]