Péntek/Friday, 2024 Már 29, 7:54:29
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Statisztika






Jelen vannak:




Ma itt jártak:

free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2014 » Március/March » 12 » Herbie Hancock - The Essential [2 CD] (2006) Sony
Herbie Hancock - The Essential [2 CD] (2006) Sony
3:57:42
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Jazz | Megtekintések száma: 1194 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 3
1 Levin  
0
A jazz hazai rajongói számára személyes ismerős Herbie Hancock. „Alapműfaja” a jazz, de olykor (szándékosan) „eltévelyedik” a pop és a rock felé is. Herbie Jeffrey Hancock 1940. április 12-én született Chicagóban. Hétéves korától klasszikusokat játszott, kilencéves volt, amikor először közönség elé állt, tizenegy évesen Mozartot játszott a chicagói szimfonikusokkal. Tizenéves korától már a jazz volt a mindene. Példaképei között megtalálhatjuk Igor Stravinskyt, Miles Davist, Ahmad Jamalt, Sun Rát, Earl Hinest, Horace Silvert, Oscar Petersont, McCoy Tynert és Thelonious Monkot.
Eleinte félamatőr együttesekkel zenélt, majd befutott zenészeket kísért - köztük Donald Byrd trombitást, aki bejuttatta őt a Blue Note kiadóhoz, itt jelent meg 1962-ben Takin' off című első albuma (máig legjobbjai között tartják számon), rajta első szerzeményével a Watermelon Mannel. Ennek a szerzeményének kétszáznál több feldolgozása ismert, köztük Alexis Korner-é és a Manfred Mann együttesé.
Miles Davisszel a hatvanas évek elején zenélt először, majd 1968-ban saját együttest alakított. Egy időre a funky felé fordult az érdeklődése, egyre gyakrabban használta az elektromos hangszereket. Hancock 1973-as lemeze, a Head Hunters listát vezetett, akércsak több más albuma a hetvenes években. 1976-ban visszatért Miles Davishez. A jazz mellett azonban továbbra is játszott populárisabb darabokat. Zenélt többek között Freddie Hubbarddel, Chick Coreával és más jazz-muzsikusokkal. A hetvenes években a The Herbie Hancock Trio, a V.S.O.P.: The Quintet valamint a Live in Japan című lemezei mérföldkövek.
A nyolcvanas években Hancock a pop világában kalandozott: Rockit című 1983-as szerzeménye listavezető. A Round Midnight című filmben zenélt és szerepelt - Oscar-díjjal jutalmazták
A kilencvenes évek legjobb Hancock-lemeze az 1998-as Gershwin’s World, amely listát vezetett és Grammy-díjat kapott. A kivételes képességű Hancock több alkalommal is fellépett Magyarországon, szerepelt például a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, 2010-ben is láthatta-hallhatta a magyar közönség.
Közel öt évtizedes pályafutása során csaknem hatvan sorlemezt jelentetett meg (a legutóbbit 2010-ben), számos válogatása is boltokba került. Több korongja a legjobb tíz közé került a listákon. Összesen 12 Grammy-díjjal büszkélkedhet, 2008-ban az év albumáért is kapott belőle. Koncertjei és fesztvál-fellépései a szórakoztató zene kiemelkedő eseményeinek számítanak. Hancockot a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta.
A 2010-es „The Imagine Project" megerősítette sokfelé ágazó zenei érdeklődését. Közreműködői között szerepel Seal, Pink, Juanes, Jeff Beck, Anoushka Shankar, Derek Trucks, Susan Tedeschi, Chaka Khan, a The Chieftains és Wayne Shorter. (Kovács Miklós)
A Sony cég The Essential névre hallgató remek kis sorozatában két korong is jutott neki.


Kód
http://tny.cz/a0c4aa68

2 Elefánt  
0
Csak mellékszálként, ő volt a Blow-up c. film zeneszerzője és ez volt az első alkalom, hogy jó minőségben volt hallható a zenéje a Filmmúzeumban.

3 Levin  
0
A film zenéje pedig elérhető a kuckóban is smile
És sajnos hol van már a Filmmúzeum?

Name *:
Email:
WWW: