Szombat/Saturday, 2017 Jún 24, 3:00:39
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
siposl , beida8 , larryz , hotarob , asimov59 , akasytoMa itt jártak:
Levin, galamb, pepofec, rigoboy, Gledix, DArdanella, vpetti, Chris, susdomes, topo, BVITCH, gykrantz, taddeo, pajapila, Andresz, Laosz, Joski, 19MSsj, larryz, fisglass, ols, Recece8, kuttyt, royalzene, kispaszuly, siposl, Santi_tata, hoppika, nagyboti, ap_small, biril, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Május/May » 2 » Hobo Blues Band - Tábortűz mellett [2CD] (2010) Universal/Zebra
Hobo Blues Band - Tábortűz mellett [2CD] (2010) Universal/Zebra
11:29:11
FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Blues-rock | Megtekintések száma: 873 | Hozzáadta: larryz
Hozzászólások összesen: 3
1  
Quicksilver 2011. március 15-i bejegyzésének frissítése.

A Földes László alias Hobo vezette Hobo Blues Band „Tábortűz mellett” című lemeze eredetileg 1990 ben jelent meg, azután 2010-ben ismét kiadták a lemez újrakevert változatát dupla CD-n. Az eredeti és az új kiadás között – a jobb hangzástól eltekintve – az a különbség, hogy az új lemezen két új dal is szerepel. Az egyik a ”Blues nyomában”, a másik a ”Temető tangó”. A tizenhárom és fél perces ”Blues nyomában” a magyar blues történetének egyik legjobb dala és vendégzenészként szaxofonon játszik rajta Lakatos Antal, akit a régi szép időkben, amikor még a Marczibányi téri Művelődési Házba jártam Interbrass koncertekre Lakatos Tóninak, később, Németországi letelepedése után Tony Lakatosnak hívtak. A „Temető tangó” című szám szerzője Solti János.
_____________________________________________________________

Hobo Blues Band formed by László Földes aka HOBO in 1978. This blues - rock band was very popular in Hungary and in the neighboring countries. They made more than twenty albums at all. This is their 9th album and one of their bests. The album was released originally in 1990 as a single CD. Twenty years later in 2010 the songs were remixed and the album were expanded with two additional songs: the 13 and half minutes ”A blues nyomában” („In the footsteps of the blues”) and the „Temető tangó” („Cemetery blues”). The 2010 reissue is a double CD. The song ”A blues nyomában” is one of the best songs in the Hungarian blues history.

_____________________________________________________________________

Track listing

CD 1
01 – Emigráns blues – 5:20 / (Immigrant blues)
02 – A szökevények hajója – 4:39 / (Ship of deserters)
03 – Gyáva bohóc – 8:19 / (The cowardly clown)
04 – Rock 'n' Roll Doktor – 6:38 / (Rock 'n' Roll Doctor)
05 – A blues nyomában – 13:30 / ( In the footsteps of the blues)
06 – Hely a térképen – 5:46 / (Place on the map)

CD 2
01 – Dőlnek a szobrok – 3:10 / (Fold out of the sculptures)
02 – Éjszakai Budapest blues – 7:22 / (Budapest by night blues)
03 – Temető tangó – 5:35 / (Cemetery blues)
04 – A vadászok kivonulása – 8:33 / (Withdrawal of the hunters)
05 – Kelfeljancsi – 3:57 / (A little pith figure who always turn on their peg)
06 – A látogató – 7:09 / (The visitor)
07 – Tábortűz mellett – 5:43 / (Near the camp-fire)

Hobo Blues Band
Hobo – ének, vers (tej) / vocal, poetry (milk)
Póka Egon – basszusgitár, ének (sör) / electric bass, vocal (beer)
Solti János – ütősök, falkavokál (whisky) / percussions, background vocal (whisky)
Tátrai Tibor – gitárok, falkavokál (vörösbor) / guitars, background vocal (red vine)
Tóth János Rudolf – gitár, vocal (Unicum) / guitar, vocal (Unicum)
(Így szerepel a CD kísérőfüzetében!)

Vendég zenészek / Guest musicians
Horváth Kornél – ütősök / percussion
Lakatos Antal – szaxofon / saxophone


Kód
http://tinyurl.com/mttoux8

2  
Quicksilver 2011. március 15-i bejegyzésének folytatása:

A HBB 1978-ban alakult blues zenekar. Szokatlan hangvételükkel nagy meglepetést keltettek. Első műsoruk címe: "Vissza a gyökerekhez". The Doors, Jimi Hendrix, Rolling Stones szerzeményeket játszottak és saját stílusuk is ezt a hangvételt vette át. Koncertjeiken gyakran szerepeltek vendégművészek: például, Presser Gábor vagy a világhírű amerikai költő, Allen Ginsberg, akinek több versét megzenésítette a HBB. 1980-ban a csapat volt a főszereplője Szomjas György "Kopasz Kutya" című filmjének. "Bill" csak később érkezett az együtteshez. Szénich János 1981-ben, Kőrös József 1982-ben vált ki. Bodonyi Attila és Tátrai Tibor került helyükre. Pálmai Zoltánt Döme Dezső váltotta fel. Távozott Bodonyi, 1994-ben Deák Bill Gyula és Tátrai is. A Piramisból érkezett Závodi János, valamint csatlakozott még Tóth János Rudolf, Fuchs László. Závodi hamarosan távozott, és 1990-ig Hobo, Póka Egon, Döme és Fuchs játszott az együttesben. 1987-ben Doors és Jim Morrison emlékére önálló estet tartottak. Tátrai Tibor újra tagja lett a HBB-nek, Fuchs és Döme kilépett, Solti János érkezett új tagként. Hobo szövegíró, énekes és író. A P.Boxnak, a P.Mobilnak fordított szövegeket. 1996-ban Hobo-t Déry János-díjjal tüntették ki. 20 éves jubileumi koncertet adtak a Budapest Sportcsarnokban. 1998-ban Hobo Viszockij-estjét rendezték meg a Merlinben. 1999. április 11-től a felállás a következő: Hobo (ének, próza), Pribil György és Varga János (gitárok), Hajmann Béla (billentyűs), Hárs Viktor (basszusgitár, bőgő) és Gyenge Lajos(dob)
______________________________________________________________________

Húszévnyi várakozás után végre teljes terjedelmében megjelent a Hobo Blues Band pályafutásának egyik legfontosabb és legjobb alkotása, a legendás „Tábortűz mellett” című dupla album. Az ország csúcs-zenészei olyan zenei köntösbe varázsolták Hobo remekbeszabott verseit, ami szinte példa nélküli az egész HBB- életműben. Igazi jutalomjáték mindannyiuk számára. Ezt a lemezt mindenkinek hallania kell, hiszen az üzenete ma épp úgy aktuális, mint megjelenésekor. A „Tábortűz mellett” jelentőségében, a HBB-életműben a „Vadászat" mellé sorolható, azonban az 1990-es megjelenést követően csak csorbított formában látott napvilágot CD-n. Az eredeti LP-k a lemezgyűjtemények legféltettebb, ma már beszerezhetetlen kincsei, az 1993-ban – érthetetlen módon – terjedelmében megcsonkított CD-k már rég nem kaphatók. A „Tábortűz mellett” olyan, ma már klasszikussá érett dalokat vonultat fel, mint az „Emigráns blues”, a torokszorító „Gyáva bohóc”, vagy az első hazai rap-dal, a „Temető tangó”, de a „Vadászok kivonulása” is itt hallható (rímelve a Vadászat: A vadászok bevonulása című dalára) és „A látogató”, amely egy modern-kori Rómeó és Júlia-történet sajátosan közép-kelet európai közegben.

3  
Köszönöm

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]