Szerda/Wednesday, 2017 Jún 28, 8:05:26
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
Statisztika


Jelen vannak:
uecoMa itt jártak:
Levin, osomfai, susdomes, Laosz, Tibor43, kuckó, Santi_tata, mohawk, nagyboti, ap_small, hydroregia, ek1960, Nagys, maedina, PapaMaci, MorseSB, jazola, Öcsibácsi, catfree, Petyko70, 2pumukli, Buddhaboy, DZ0915, pooly73, lackolevel, hang54, watabe, sgabor, 5556321, SumiSky, Sandrej, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » December » 21 » Holdviola - Túl a vízen (2015) WM Records
Holdviola - Túl a vízen (2015) WM Records
8:03:26

FLAC / 320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Folk-rock | Megtekintések száma: 722 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 5
0
1  
A Holdviola zenekar 2006 tavaszán alakult Miskolcon, nevét egy Bükk hegységben honos virág után kapta. Zenéjükben modern zenei formában, kicsit továbbgondolva elevenednek meg a gyönyörű magyar népdalok. Előadásaik nem egyszerű popzenei koncertek, hanem a zene, a tánc, a színház, és a film ötvözete. Stílusuk: elektro – folk, de dalaikban fellehetőek rock, pop vagy alternatív zenei elemek is. Letisztult dalaikat az teszi érdekessé, hogy bár nélkülöznek mindenféle autentikus zenei megoldást, a népdalok mégis megőrzik természetes hangulatukat. Látványos koncertjeik állandó kísérői az országos hírű Szinvavölgyi Néptáncműhely táncosai. A gyönyörű koreográfiák mellett élőben kreált vizuális elemek színesítik az előadást.Első két sikeres nagylemezével (Korábbi sikeres nagylemezeivel?)magasra helyezte a mércét az elektro-folk műfaj hazai élcsapata, a Fonogram díjas Holdviola. A közönség által platinává érlelt albumok után bő 3 esztendőt vártunk az új CD-re, de úgy tűnik megérte! A koncertezéssel és dalírással töltött őszak alatt tovább érett és finomodott a Holdviola különleges, egyéni stílusa, melyről az amerikai Huffington Post zenei szakújságírója így ír: „az általam ismert legjobb ötvözete a tradicionális zenének és a modern hangzásnak.”
Az új album méltó folytatása a korábbi lemezeknek, sajátos zenei világával, nehezen kategorizálható egyediségével most is különleges zenei élményt kínál a hallgatóknak. Az új Holdviola CD egyszerre felkavaró és megnyugtató. Remek példája annak, hogy az elődök által énekelt dallamok, kimondott gondolatok, megélt érzések, megfelelő tolmácsolásban a ma emberét is megérintik. A zene ereje hol felpörget, hol elvarázsol, néha sírni máskor meg táncolni van kedvünk.

A dalok:
1. Zúgadoz az erdő
2. Sír a szemem
3. Esik az eső
4. Három árom
5. Ha folyóvíz volnék
6. Kősziklán felfutó
7. Kicsikém
8. Túl a vizen
9. Erdő felől
10. Ágas – bogas
11. Folydogál egy patak
12. E kertemben
13. Fölszállott a páva (live)

A Holdviola:
Török Tilla – ének, vokál
Farkas Péter – dobos
Gál Lajos - gitár

Kód
http://pasted.co/1b797c0c

2  
Köszönöm szépen!

3  
Sajnos nem indul a letöltés

4  
Mégis sikerült, köszönöm!

0
5  
Minden jó, ha jó a vége.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]