Szerda/Wednesday, 2017 Feb 22, 4:17:24
Az Ön belépési neve Guest | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Guest

Fordító / Translator
A honlap menüje
Műfajok/Categories
Belépés/Enter
Belépési név:
Jelszó:
Mini chat
StatisztikaOnline összesen: 40
Vendég/Guests: 34
Tag/Users: 6
TJRobi , gp53 , nagyboti , almamag , sajtoslajos , kelemen


Ma itt jártak:
Levin, skz, osomfai, KTib962, Georgie, Gledix, Fazék, zozo54, Yes, susdomes, sajtoslajos, TJRobi, szapim, Pistaba54, gykrantz, Laosz, Joski, Gyulam, larryz, Naszvad, liamarques, micymaci, ols, Kibic, csita63, Tibor43, jazzmanus, kispaszuly, robogo, siposl, miki57, [Teljes lista]
free counters
zenekucko.ucoz.com Webutation
Nyitólap » 2015 » Március/March » 26 » Hollywoodoo - Karmolok, harapok (2004) Warner
Hollywoodoo - Karmolok, harapok (2004) Warner
5:06:21

on Grooveshark
320 kb/s
Tracklist & download links in comments
Related Posts with Thumbnails
Kategória: Rock | Megtekintések száma: 1007 | Hozzáadta: Levin
Hozzászólások összesen: 1
0
1  
A 2011 Október 3-i bejegyzés frissítése.

"A Hollywoodoo elődje 1993-ban alakult Veszprémben. Képeztették magukat, azonban nem autodidakta módon, hanem tanárhoz jártak. Természetesen akkor még csak hobbi zenészeként működtek, csupán a későbbiek folyamán fordult komolyabbra továbblépési szándékuk. Emiatt költöztek fel Budapestre, mivel a fővárosban nagyobb lehetőségeket láttak. A srácok ettől függetlenül minden évben visszajárnak Örvényesre, ahol tulajdonképpen már Hollywoodoo tábor működik"(Passzio.hu)
"Mára olyannyira budapestivé lett az időközben kvintetté bővült formáció, hogy a Superbutt kezdeményezésére létrejött Budapest Rock N Roll nevű „underground zenészszakszervezet” egyik stabil tagjának számít (lásd: BPRNR Vol.1). Mint az a 2003 végén megjelent válogatás alapján sejthető volt, a Trócsányi Gergely énekes vezette ötös a keményebb zenei világ felé vette a haladási irányt. Az új lemezen nyoma sincs a funkynak, de szerencsére korábbi minőség nem vált köddé és azért a modern metálon belül is változatos tud lenni a produkció. A Hollywoodoo igazi erőssége továbbra is Trócsányi hangjában rejlik, rendben van a lemez megszólalása, kellőn karcos, sodró, az ötletesség pedig mindig a megfelelő helyen érkezik (vicces gitárhangszínek, reggea-s kiállás, torzított slide-hangzás). A szövegek fő sodra a címadó nyitószám témája nyomán materializálódott, némi frusztrációból eredő kitörési, tombolási vágy hatja át a lemezt, mely a szerelem terén is szakítás, a szabadság témakörét járja körbe, ebből következően az útkeresés is erős szál a korongon. Van két vicces szösszenet (a 200.000-ben egy biciklilopást elevenítenek fel a Blind Myself-es Tóth Gergő közreműködésével, a H.o.r.k.-ban pedig valaki – Trócsányi – hangosan alszik egy easys téma alatt), két dalban vendégeskedik Japán, a Heaven Street Seven billentyűse, az instrumentális, modern hangzású Mélyrepülés pedig jól illeszkedik a lemez egészébe. A kiemelkedő dalok közé tartozik a lüktető ritmusú Erdő (mely felhangzik majd a Trócsányi szereplésével készülő Taxidermia című Pálfi György-filmben is), a középtempós vonalról az Idegen földön, a lassúak kupacából pedig a Mi ketten." (Est.hu)A számok:
01 Karmolok, harapok
02 Penge
03 Erdő
04 Mi ketten
05 200.000.-
06 Mire vársz?
07 Idegen a földön
08 Üzenj a véreddel
09 Te sem az
10 Mélyrepülés
11 Nem érted
12 Hol vagy?
13 H.O.R.K.
14 Forog a kerék


Kód
http://tny.cz/4902c598

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]